Menu
Back

Scope R4 Disc Road Bike Wheels

Scope R4 Disc Road Bike Wheels
Be the first to write a review
New
I'm looking for a
Body Type
Decal Colour
Please select: Decal Colour
to see the stock
1.398,-
Please select a version to see the stock

  • Free tracked delivery

mantel-customer-service

Any questions?

Contact our customer Service

30 Day Satisfaction Guarantee

30 Day Satisfaction Guarantee

For this product we offer our exclusive 30 day money-back guarantee. This means that you can try out the product for 30 days. Not satisfied? Then you can return the product and get a refund, even if you have used and tested the product. You have to pay for the costs for returning the product though.

Pros & Cons

Pros & Cons

  • De Scope R4 Disc wielset is zeer allround dankzij de 45mm hoge velg met een laag gewicht van 1569 gram.
  • Dankzij de Algorithm Enhanced Aerodynamics technologie is de velg geoptimaliseerd om tot het optimale en meest aerodynamische velgprofiel te komen.
  • Het Diamond Ratchet Bodysysteem is extreem licht en zorgt ervoor dat de geleverde kracht nog sneller wordt overgebracht op het wiel.
  • Tubeless rijden heeft tal van voordelen namelijk: meer comfort, een lagere rolweerstand, en een betere lekbestendigheid.
  • Scope wielen zijn ontwikkeld in Nederland in samenwerking met Schwalbe, SKF, TU Eindhoven en TU Delft; een hoge kwaliteit gegarandeerd dus.
  • Er worden geen wieltassen of remschijven meegeleverd bij aankoop van een wielset.
  • Een body voor Sram XDR, Campagnolo of Campagnolo N3W is apart verkrijgbaar.

Specifications

Specifications

Brand Scope
I'm looking for a Wheelset
Wheel characteristic(s) Lightweight climbing wheels / Aerodynamic wheels
Weight provided by manufacturer 1569 grams
Rim Material Carbon
Rim Depth 45 mm
Built-in width front hub 100 x 12 mm axle
Mounting width rear hub 142 x 12 mm axle
Brake Type Disc - Centerlock
All specifications

Description

Description

De Scope R4 Disc racefiets wielen voor schijfremmen zijn de beste keuze als je op zoek bent naar een hoge kwaliteit wielset die allround inzetbaar is. Ze zijn aerodynamisch, lichtgewicht en remmen fantastisch door het gebruik van schijfremmen. Het lage gewicht van 1569 gram maakt de Scope R4 Disc wielen zeer geschikt voor in heuvelachtig gebied. Door de halfhoge velg van 45mm geven de R4 Disc wielen je daarnaast ook nog een aerodynamisch voordeel op het vlakke. Scope heeft haar velg zo ontworpen dat deze ongevoelig is voor zijwinden dankzij (AEA) Algorithm Enhanced Aerodynamics waarbij de optimale velgvorm is bereikt. Dit zorgt voor nog meer stabiliteit op hogere snelheden.

De Scope R4 Disc wielset is voorzien van duurzame SKF lagers met een goede afdichting en lage rolweerstand. Het daar aan toegevoegde Diamond Ratchet bodysysteem is een nieuw ontwikkeld engagement systeem wat ervoor zorgt dat de geleverde kracht nog sneller wordt overgebracht op het wiel. De wielen zijn opgebouwd op basis van aerodynamische 45mm hoge velgen met een externe velgbreedte van 28mm. Door het voorgemonteerde tubeless velglint en tubeless ventielen is het mogelijk de R4 Disc wielen tubeless te rijden. De brede velg in combinatie met een bredere tubeless buitenband zorgt voor meer comfort, een lagere rolweerstand en een verhoogde lekbestendigheid. Dat er daarnaast geen gewichtslimiet is voor de Scope R4 Disc wielen, betekent simpelweg dat ze super degelijk zijn. Scope onderstreept dit met een garantie van 3 jaar en een crash replacement programma.

3 Jaar garantie
Kwaliteit staat bij Scope op nummer 1. Na registratie van de wielset op de website van Scope, binnen 30 dagen na aankoop, activeer je de garantieperiode van 3 jaar. Bij het registreren van je wielset is het noodzakelijk het serienummer te vermelden. Deze is terug te vinden op de meegeleverde registratiekaart, de wieldoos of op de flens van de achternaaf.

Lifetime Crash Replacement programma
Ondanks de hoge kwaliteit is een Scope wielset niet altijd bestand tegen de gevolgen een zware valpartij. Scope biedt daarom, naast de garantieperiode van 3 jaar, een crash replacement programma. Scope geeft je hiermee de kans om het wiel na een crash te vervangen tegen een gereduceerd tarief.

Technology

Algorithm Enhanced Aerodynamics (AEA)
Het velgprofiel van de Scope wielen is ontwikkeld met behulp van de Algorithm Enhanced Aerodynamics (AEA) -technologie. Dit algoritme berekent het meest aerodynamische velgprofiel om optimale prestaties te garanderen. (Voor de vorige generatie Scope wielen zijn er talloze uren besteed aan het tekenen van honderden verschillende velgprofielen, deze zijn vervolgens geanalyseerd door gebruik te maken van CFD, in een poging het optimale en meest aerodynamische velgprofiel te vinden. Deze methode van vallen en opstaan ​​benadert eerder het optimale dan het definieert. Samen met de Technische Universiteit Delft (NL) is er een algoritme ontwikkeld dat de coördinaten definieert voor het meest aerodynamische velgprofiel. Deze unieke innovatie in aerodynamica wordt Algorithm Enhanced Aerodynamics, genoemd.

Naafsysteem
Het Scope-hubsysteem is opnieuw ontwikkeld. De beproefde eigenschappen zoals de brede flensafstand (voor hoge laterale stijfheid), op maat gemaakte oversized (6803/6903) SKF-lagers en het gereedschaploze adapter systeem zijn gebleven en zijn alleen waar mogelijk verfijnd. Naast de SKF-lagers blijven de CeramicSpeed-lagers beschikbaar als upgrade voor de Race-serie.

Diamond Ratchet Bodysysteem
Het Diamond Ratchet bodysysteem is een nieuw ontwikkeld engagement systeem wat ervoor zorgt dat de geleverde kracht nog sneller wordt overgebracht op het wiel. De standaard 36T ratchet ring is eventueel te vervangen voor een 48T ring waardoor je body nog sneller aangrijpt bij het aanzetten. Compatible met alle groepsets: Shimano, Shimano Micro Spline, Sram XDR, Campagnolo en Campagnolo N3W.

Tubeless-systeem
De geometrie van het unieke Scope Tubeless System zorgt voor eenvoudige montage, directe inflatie, langdurige druk en compatibiliteit met alle (tubeless) banden.

Local Reinforcement
Met de Local Reinforcement-carbon technologie zijn het aantal lagen carbon rond de spaakgaten aan de binnenkant van de velg vergroot. Op deze manier wordt het gewicht aanzienlijk vermindert, met behoud van de sterkte en stijfheid.

Delivery includes

• Scope R4 Disc wielset
• Tubeless velglint (voorgemonteerd)
• Tubeless ventielen (voorgemonteerd)
• 10 speed cassette spacer
• Garantie registratiekaart

Assembly

• Cassettesleutel
• (Eventueel momentsleutel)

Een cassette op een wiel monteren is eenvoudig als je het juiste gereedschap tot je beschikking hebt. Wanneer je een cassettesleutel met Shimano passing aanschaft kun je zowel de Shimano als de Sram cassette op je achterwiel monteren. Heb je een 9/10-speed cassette dan schuif je eerst de meegeleverde spacer over de body heen. Vervolgens plaats je de cassette op de body. Dit kan maar op één manier door de passing welke deze body heeft. Als laatste draai je de sluitring er netjes recht op met de hand en vervolgens draai je hem aan met de cassettesleutel. Vast is vast is de regel maar indien je wilt kun je dit ook met een momentsleutel doen.

De werkwijze om je wielen tubeless te maken kun je het beste even bekijken in onze blog op de website : Hoe monteer ik een tubeless band op mijn racefiets?
Show more Show lessRelated products

Related products

Scope R4 Disc
Scope R4 Disc
1.398,-
This product
Vision SC 55 Disc
Vision SC 55 Disc
999,-
Fulcrum Wind 55 DB
Fulcrum Wind 55 DB
1.149,-
Fulcrum Wind 40 DB
Fulcrum Wind 40 DB
1.049,-
Compare the products above
Scope R4 Disc Vision SC 55 Disc Fulcrum Wind 55 DB Fulcrum Wind 40 DB
Scope R4 Disc Vision SC 55 Disc Fulcrum Wind 55 DB Fulcrum Wind 40 DB
1 review 8 reviews 7 reviews
I'm looking for a Wheelset Wheelset Wheelset Wheelset
Wheel characteristic(s) Lightweight climbing wheels / Aerodynamic wheels Aerodynamic wheels Aerodynamic wheels Aerodynamic wheels
Weight provided by manufacturer 1569 grams 1680 grams 1680 grams 1620 grams
Rim Material Carbon Carbon Carbon Carbon
Rim Depth 45 mm 55 mm 55 mm 40 mm
Built-in width front hub 100 x 12 mm axle 100 x 12 mm axle 100 x 12 mm axle 100 x 12 mm axle
1.398,- 999,- 1.149,- 1.049,-
This product View product View product View product

All specifications

Brand Scope
I'm looking for a
Wheelset
Wheel characteristic(s)
Lightweight climbing wheels / Aerodynamic wheels
Weight provided by manufacturer
1569 grams
Rim Material
Carbon
Rim Depth
45 mm
Built-in width front hub
100 x 12 mm axle
Mounting width rear hub
142 x 12 mm axle
Brake Type
Disc - Centerlock
Collection
2021
Maximum Rider Weight
120 kg
Rim Width
28 mm
Rim Width (internal)
21 mm
Tyre Type
Clincher / Tubeless
Recommended tyre width
25 mm / 28 mm / 30 mm / 32 mm
Body Type
Shimano / Sram 10 - 11 speed
Bearing Type
Industrial
Number of spokes in front wheel
21
Number of spokes in rear wheel
24
Spoke Type
Straight Pull
Spoke Material
Stainless Steel
Nipple Material
Aluminum
Nipple Type
External
Brake pads included
No
Quick Releases included
No
Wheel bags included
No
Warranty
2 years
Extended warranty
Yes, after registration
Crash Replacement
Yes
Colour
Black