Menu
Terug
Terug naar klantenservice

Servicepunten en Werkplaats

Het onderhoud aan je fiets is belangrijk, net zoals je auto die een APK nodig heeft. De fietsonderdelen blijven in goede conditie en het beperkt de slijtage tot een minimum. Daarbij zorgt het er ook voor dat de garantie behouden blijft. Voor onderhoudsbeurten en reparaties kun je altijd terecht bij één van onze vestigingen.

Plan je reparatie of onderhoudsbeurt

Plan zelf je afspraak online of bel ons even en we helpen je met een afspraak inplannen.

Online Werkplaats Planner

Veelvoorkomende werkzaamheden kun je zelf selecteren, evenals je gewenste werkplaats en datum.

Plan je afspraak

Liever even via de telefoon?

Wij helpen je bij het plannen van je reparatie of onderhoudsbeurt. Kijk welke vestiging het dichtst bij jou in de beurt is en bel ons: 026-4450945.

Superstore ArnhemServicepunt Arnhem NoordServicepunt Nijmegen
Superstore Den BoschServicepunt OosterbeekServicepunt Ede
Superstore UtrechtServicepunt ElstServicepunt Apeldoorn

Brengen en ophalen van je fiets

Op de dag van je afspraak kan je je fiets brengen tijdens het eerste uur dat de Superstore of het servicepunt geopend is. Dit verschilt per vestiging, dus kijk hier voor de openingstijden.

Je krijgt van ons een mail zodra de fiets klaar is om opgehaald te worden. Doorgaans is dit aan het eind van de dag. Duurt de reparatie langer dat verwacht, dan nemen we natuurlijk voor het einde van de dag contact met je op.

Hoeveel kan een reparatie of onderhoudsbeurt kosten?

Om de mogelijke kosten van een reparatie transparant te houden, hebben wij een lijst met BOVAG-tarieven die gehanteerd worden.

Belangrijk: de genoemde tarieven omvatten alleen het arbeidsloon. De kosten zijn exclusief de prijzen van fietsonderdelen die (eventueel) vervangen moeten worden.

Bekijk de werkplaats tarieven

Klantenservice
026-4450945
service.nl@mantel.com
Stuur een email