Menu
Terug

Hybride Fietsen

11
Een hybride fiets is een sportieve fiets die bijzonder geschikt is voor woon-werkverkeer en recreatieve ritten in het weekend. Licht en met voldoende versnellingen zodat je ook op heuvelachtig terrein en bij tegenwind goed uit de voeten kunt, maar wel met het comfort en praktisch nut van een stadsfiets. Dat zijn de belangrijkste voordelen van hybride fietsen. Wij hebben in ons assortiment hybride fietsen voor dames en heren. Zoek jij een fiets waarmee fietsen naar je werk nog makkelijker en fijner wordt? Dan is een hybride fiets wat voor jou! 
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Koga F3 5.0
(7)
1.649,-

Cannondale Tesoro 2
1.599,-

Pegasus Piazza 21V
699,- 449,-

Koga F3 2.0
(4)
1.349,-
Outlet

Trek Verve 3 Equipped
(2)
1.049,-

Batavus Atmos 5.1
839,- 769,-

Batavus Atmos 5.2
949,- 899,-

BMC Alpenchallenge One
(5)
1.199,-
Onze keuze voor een fitnessfiets
Mantel's keuze

Cube Touring
(3)
629,-

Cube Touring EXC
(4)
899,-

Ben je tevreden met het assortiment Hybride Fietsen?

Ja Nee

Hybride fiets kopen? Bekijk alle hybridefietsen.

Wat is een hybride fiets?

Een goede hybride fiets is licht, stijf en heeft veel versnellingen. Daarnaast is het belangrijk dat de fiets een instelbare houding heeft. Zo kun je kiezen of je de fiets als sportfiets wilt gebruiken of meer als stadsfiets. Een geveerde voorvork kan helpen om het comfort te verhogen op minder goede wegen of zandpaden. Wil je de fiets vaak gebruiken op zandpaden? Dan kun je beter een crosshybride kopen. Deze zijn nog meer geschikt voor zandpaden.

Derailleurversnelling of een belt drive?

De meeste hybride fietsen zijn uitgerust met derailleurversnelling. Dit trapt heel licht en geeft meer versnellingen. Je hoeft alleen maar regelmatig de ketting te smeren en je kunt al lekker gemakkelijk op pad. Wil je nog minder onderhoud? Dan is een fiets met riemaandrijving iets voor je. De riem en het versnellingen zijn zo goed als onderhoudsvrij. Schoonhouden van je hybride fiets is vaak al voldoende voor een lange levensduur.

Wat zijn populaire hybride fietsmerken?

Misschien wel de beste merken bij hybride fietsen zijn Trek, Cube en Koga. Deze merken maken goede lichte frames, die veel technieken gebruiken van racefietsen en mountainbikes. Hierdoor heb je een licht en soepel rijgedrag.