Menu
Terug
Terug naar klantenservice

Vragen over: Werkplaats

Voor onderhoud of reparatie aan je fiets kan je zelf een afspraak maken in onze werkplaatsplanner. Selecteer de servicebeurt of werkzaamheden die je graag wilt laten uitvoeren, kies een datum en locatie, en bevestig je afspraak.

Op de dag van je afspraak kan je je fiets brengen in het eerste uur dat onze winkel geopend is. Dit verschilt per vestiging, dus kijk hier voor de openingstijden.

Je ontvangt een mail als je fiets klaar is om opgehaald te worden. Ook als de reparatie wat langer duurt dan verwacht nemen we voor het einde van de dag contact met je op.

Plan je afspraak

Telefonisch een afspraak maken?

Je kunt ook via de klantenservice een afspraak maken voor onderhoud of reparatie in een van onze winkels, bel ons op 026-4450945.

In onze werkplaatsplanner kun je zelf een afspraak maken en zien wanneer we tijd hebben om aan je fiets te werken. De maanden april t/m september zijn over het algemeen het populairste voor het plannen van onderhoud of reparatie. Een wachttijd van meer dan 3 weken is dan helaas geen uitzondering.

Steeds meer mensen zijn gaan fietsen en al die fietsen hebben onderhoud nodig. De maanden april t/m september zijn over het algemeen het populairste voor het plannen van onderhoud of reparatie. In die periode kan het langer duren voor je aan de beurt bent. Buiten deze periode kunnen de wachttijden meevallen.

Je mag altijd langskomen met je fiets. Maar wanneer het druk is in onze werkplaats kunnen we je helaas niet op korte termijn helpen.

Net als een auto die jaarlijks een APK nodig heeft, is onderhoud aan je fiets belangrijk. Door goed onderhoud blijven je fietsonderdelen in goede conditie, waardoor slijtage beperkt kan worden. Daarnaast is het in sommige situaties belangrijk dat je kunt aantonen dat je de fiets regelmatig hebt laten onderhouden zodat de garantie behouden blijft. De garantie vanuit de fabrikant kan namelijk vervallen als een defect komt door te weinig of verkeerd onderhoud.

Wij raden aan om binnen de eerste zes maanden of na 500 km een eerste servicebeurt uit te laten voeren. Door het fietsen gaat het materiaal van je fiets namelijk bewegen. Denk hierbij aan spaken, bouten en moeren die los kunnen trillen. Als je hier te lang mee wacht, kan dit voor grotere problemen zorgen. Zo kan een losse spaak bijvoorbeeld een slag in het wiel veroorzaken.

Na die eerste servicebeurt is het aan te raden om je fiets 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt te geven of zelf goed je fiets te onderhouden. Een service- of onderhoudsbeurt kan je laten uitvoeren bij Mantel of een lokale fietsenmaker. Zorg ervoor dat je de factuur bewaart voor de garantie op je fiets.

Onderhoud jij je fiets graag zelf, dan vind je in onze blogs tips en uitleg over wat goed onderhoud van je fiets inhoudt. Dit verschilt per type fiets, dus lees hier voor racefietsen en mountainbikes en hier voor stadsfietsen.

Klantenservice
026-4450945
service.nl@mantel.com
Stuur een email