Menu
Terug

Moederfietsen

7

Je zoekt naar een moederfiets? Of toch een papafiets? Want laten we eerlijk zijn, uiteindelijk fietst papa er net zo veel op. Mantel heeft verschillende modellen op voorraad. Het voordeel van een moederfiets is de extra ruimte om zowel een voor- als achterzitje te monteren. Een mamafiets is dus ideaal als je de kids vaak op de fiets meeneemt.

Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Cortina E-U4 Family RB7 FM Elektrische Moederfiets
1.999,- Vanaf 1.799,-
Onze keuze voor een elektrische moederfiets
Mantel's keuze

Cortina E-U4 Transport Family M300
2.349,- Vanaf 2.119,-

Ben je tevreden met het assortiment?

Ja Nee

Moederfiets kopen? Bekijk alle moederfietsen!

Wat is een moederfiets?

Een moederfiets is een perfect vervoersmiddel voor het hele gezin. Een moederfiets is ideaal voor wanneer je wilt fietsen met je jonge kinderen. Een mamafiets is dusdanig gebouwd zodat je makkelijk een fietsstoeltje kunt plaatsen (zowel een voorzitje als een achterzitje). Ondanks dat het een moederfiets heet, kan papa ook heel goed op deze fiets uit de voeten. Een echte fiets voor het hele gezin dus!

Wat is er nog meer bijzonder aan een moederfiets?

Een moederfiets heeft vaak een grotere afstand tussen het zadel en het stuur. Dankzij deze grotere ruimte gaat het opstappen op een mamafiets een stuk makkelijker, zelfs wanneer je een kind in een fietsstoeltje hebt zitten.

Is er bij moederfietsen gedacht aan extra veiligheid?

Ja zeker, moederfietsen zijn dusdanig ontworpen zodat je je kinderen extra veilig kunt vervoeren. Ten eerste beschikt een mamafiets vaak over een stuurvergrendeling. Hierdoor kan het stuur van je fiets wanneer die stilstaat niet ineens een zwiep naar links of rechts maken waardoor de fiets omvalt. Voor extra veiligheid beschikt een moederfiets ook vaak over een dubbele fietsstandaard. Dit maakt de kans ook een stuk kleiner dat je fiets een keer omwaait.

Is een moederfiets wel stevig genoeg?

Omdat een moederfiets vaak wordt gebruikt in combinatie met een voorzitje en een achterzitje is het frame extra verstevigd. Hierdoor kan een mamafiets makkelijk het gewicht van 1 ouder en 2 kinderen aan.