Menu
Terug
In onze Superstores mag je alles aanraken, testen en proberen! Kom langs.

Racefiets Banden

Racefiets band nodig? Wij hebben alle populaire racefiets buitenbanden en binnenbanden. De populairste racefiets buitenbanden van dit moment zijn de Continental Grand Prix 5000, Schwalbe One, Pirelli P Zero en de Vittoria Corsa. Met een nieuwe racefiets band gecombineerd met een nieuwe binnenband kun je weer duizenden kilometers vooruit. Bekijk ook ons ruime assortiment binnenbanden voor de racefiets!

Meer lezen
Categorieën
Tubes Racefiets
Buitenbanden Racefiets
Binnenbanden Racefiets
Merken

Best verkocht

Racefiets band kopen? Bekijk alle Racefiets banden!

Wat zijn goede racefiets banden voor mij?

Banden zijn grofweg in te delen op vier punten. Namelijk snel (lage rolweerstand), lekbestendig, veel grip en slijtvast. Dit is afhankelijk van de samenstelling en het materiaal dat in de band gebruikt is. Welke band voor jou geschikt is, is afhankelijk van de eisen die je eraan stelt. Om je te helpen, hebben wij deze keuzehulp gemaakt.

Met welke bandendruk moet ik rijden?

Elke racefiets band heeft een minimale en een maximale bandendruk. Dit staat vaak aangegeven op de band zelf. Ook hebben met name carbon wielen een eigen maximale bandendruk. Met welke druk je moet rijden is afhankelijk van je gewicht, de breedte van de band en de velgbreedte. In deze blog kun je meer uitleg vinden over jouw ideale bandendruk.

Welke breedte van de band past in mijn racefiets?

In fietsen met velgremmen, passen voornamelijk racefiets banden tot 25mm breed. Fietsen met schijfremmen kunnen ook 28mm, 30mm en zelfs in sommige gevallen ook 32mm brede racefiets banden aan. Wil je één maat bredere banden in je fiets? Kijk dan of er nog meer dan een halve centimeter ruimte is tussen je huidige banden en je frame. Ook kun je vaak in de specificaties van je fiets de maximale bandbreedte vinden.

Welke maat banden heb ik nodig?

De meeste racefietsen hebben 28 inch wielen. Dit kun je voor de zekerheid checken door te kijken of er 28, 700c of 622 op de band staat. Dit zijn verschillende meetstandaarden en slaan op de diameter of omtrek van het wiel.

Wat zijn de voor- en nadelen van met tubeless banden rijden?

Met tubeless banden heb je een lagere rolweerstand. Ook heb je meer comfort, omdat je met een lagere luchtdruk kunt rijden. Daarnaast worden kleinere gaatjes automatisch gedicht, zodat je minder snel lek rijdt. De nadelen zijn dat deze banden lastiger te monteren zijn en meer onderhoud vragen dan banden met binnenbanden. En wanneer je toch een keer een platte band hebt door een groter gaatje, kost het meer werk om er een binnenband in te doen of te repareren.

Lees meer op ons blog