Menu
Terug

Bidons

27
Een bidon met water of sportdrank is een must om bij je te hebben tijdens het fietsen. Een fijne bidon zorgt er simpelweg voor dat je beter drinkt. Mantel verkoopt bidons van heel eenvoudig en goedkoop tot de doorontwikkelde bidons van bijvoorbeeld Camelbak en Elite. Een prettig sluit- en drinksysteem voorkomt lekkages. Bidons zonder weekmakers gaan niet alleen langer mee; je drinken smaakt niet langer naar plastic en de kans op schimmelvorming is een stuk kleiner.
Lees meer
Merken

Gesorteerd op

Elite Fly Bidon

Vanaf 6,95
Adviesprijs 6,99

Camelbak Podium Chill 700ml Bidon

17,95
Adviesprijs 20,-

Camelbak Podium Chill 620ml Bidon

Vanaf 13,95
Adviesprijs 18,-

Camelbak Podium 610ml Bidon

Vanaf 11,95
Adviesprijs 13,-

Tacx Shiva 500ml Bidon

Vanaf 2,99
Adviesprijs 3,05

SKS MonkeyBottle TWIST Bidon + Bidonhouder

Vanaf 28,95
Adviesprijs 34,99
Vakantiegeld deal

BBB Cycling BTL-18 Gereedschapbidon

9,95
Adviesprijs 10,95

BBB Cycling CompTank 18 Bidon

6,95
Adviesprijs 7,95
Outlet

Pro Gereedschapsbidon

Vanaf 6,99
Adviesprijs 8,99

Camelbak Podium Ice Bidon

24,95
Adviesprijs 30,-

SiS 800ml Bidon

Vanaf 4,95
Adviesprijs 7,99

Camelbak Podium Dirt Series Bidon

12,-
Adviesprijs 18,-
Vakantiegeld deal

Tacx Shiva Mantel 500ml Bidon

2,95
Adviesprijs 2,99

Camelbak Podium 700ml Bidon

13,95
Adviesprijs 15,-

Camelbak Podium Dirt Chill 620ml Bidon

Vanaf 14,95
Adviesprijs 19,99
Vakantiegeld deal

Camelbak Podium 710ml Bidon

Vanaf 11,95
Adviesprijs 15,-

Tacx Shiva 750 ml Bidon

Vanaf 3,95
Adviesprijs 3,99

Elite Syssa Race Bidon

15,95
Adviesprijs 16,99

Ben je tevreden met het assortiment?

Bidon kopen? Groot assortiment sport bidons!

Een bidon is onmisbaar wanneer je regelmatig op de fiets zit. Of je nou een wielrenner, mountainbiker, of gravel biker bent, hydratatie is heel belangrijk. Het is belangrijk om tijdens je fietsritten goed te blijven drinken, vooral wanneer het warm is. Bidons zijn hiervoor perfect, omdat ze makkelijk mee te nemen zijn en je er snel uit kunt drinken.

Hoe kies ik een bidon?

Ga je een bidon kopen? Om de perfecte sport bidon te zoeken zijn er een aantal dingen belangrijk. Bidon inhoud is een goed beginpunt. Een kleine bidon is licht, en perfect voor kortere ritten. Wil je langer fietsen dan is een grote bidon aan te raden. Via onze filters kan je makkelijk sorteren op inhoud. De hebben verschillende soorten bidons in ons assortiment qua inhoud, zoals:

Welke bidon is geschikt voor mountainbiken?

Een MTB bidon heeft als belangrijkste eigenschap een beschermkap om de drinktuit. Hierdoor kan er geen modder of stof op de drinktuit komen. Zo kan je goed blijven drinken uit je sport bidon zonder modder smaak!

Hoe houd ik de sportdrank in mijn bidon koel?

Fietsen bij hoge temperaturen? Dan is een thermo bidon aan te raden. Deze bidons hebben een dubbele wand met isolerende werking. Hierdoor blijft je drank langer koud dan bij een reguliere bidon. Zo kan je ook tijdens warme dagen genieten van koele sportdrank. Het bekendste model is de Camelbak bidon. Maar inmiddels zijn er ook meer fabrikanten met thermo bidons.

Zijn er ook bidons zonder BPA?

Bidons voor fietsen zijn vaak gemaakt van plastic. Dit is lichtgewicht, en makkelijk inknijpbaar. Twee hele fijne eigenschappen voor een fiets bidon. Voor je gezondheid en om nare smaakjes te voorkomen zijn alle bidons die wij verkopen uitsluitend gemaakt van 100% BPA vrij plastic. Wil je liever geen plastic bidon? Dan zijn er ook nog RVS bidons.

Welke bidon merken zijn er?

Bidons voor fietsen en wielrennen zijn er in veel verschillende soorten. Zo hebben wij simpele bidons, maar ook wat luxere varianten. Het is een beetje merk afhankelijk. Een greep uit ons assortiment is: Onze bidons zijn ook verkrijgbaar in allerlei kleuren, zodat jouw bidon mooi bij je racefiets, mountainbike of gravel bike past. Wil jij bijvoorbeeld dat je bidon zwart is? Dan hebben wij die natuurlijk voor je!

Hoe plaats ik de bidon op mijn fiets?

Nadat je je bidons hebt gekocht, moet je gaan verzinnen hoe je je bidons mee gaat nemen tijdens het fietsen. Je kunt je bidon het beste meenemen in een bidonhouder, die je makkelijk op je fiets monteert. Op deze manier zitten je bidons stevig vast en kun je tijdens het fietsen makkelijk een slok van je sportdrank nemen.

Lees meer op ons blog

Bidon of drinkzak - Drinken tijdens het fietsen

Lees meer

Wat en hoeveel goede sportdrank moet je drinken tijdens het fietsen? [Koopgids]

Lees meer