Menu
Terug

Bidons

21

Het meenemen van een bidon met water of sportdrank is een must tijdens het fietsen. Een fijne sport bidon zorgt er namelijk voor dat je beter drinkt. Mantel verkoopt bidons van heel eenvoudig en goedkoop tot de innovatieve bidons van bijvoorbeeld Camelbak of Elite. Een goede bidon kenmerkt zich door een prettig sluit- en drinksysteem dat lekkages voorkomt. Tegenwoordig worden de meeste bidons zonder weekmakers gemaakt, die gaan niet alleen langer mee, je drinken smaakt niet langer naar plastic en de kans op schimmelvorming is een stuk kleiner. Om die reden hebben wij alleen nog maar BPA vrije bidons in ons assortiment. 

Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Elite Fly Bidon
6,70 Vanaf 4,95
Onze keuze voor een bidon zonder isolatielaag
Mantel's keuze

Camelbak Podium Chill 620ml Bidon
18,- Vanaf 14,95
Onze keuze voor een bidon met isolatielaag
Mantel's keuze

Camelbak Podium Dirt Series Bidon
16,99 Vanaf 11,95

Pro Gereedschapsbidon
5,99 Vanaf 5,39
Hei voor een karwei

SiS 600ml Bidon
4,50 Vanaf 3,95

SiS 800ml Bidon
5,99 Vanaf 4,95

BBB Cycling BTL-18 Gereedschapbidon
8,95 Vanaf 6,26
Hei voor een karwei

Elite Syssa Race Bidon
16,99 11,95

Ben je tevreden met het assortiment?

Ja Nee

Bidon kopen? Groot assortiment sport bidons!

Een bidon is onmisbaar wanneer je regelmatig op de fiets zit. Of je nou een wielrenner, mountainbiker, of gravel biker bent, hydratatie is heel belangrijk. Het is belangrijk om tijdens je fietsritten goed te blijven drinken, vooral wanneer het warm is. Bidons zijn hiervoor perfect, omdat ze makkelijk mee te nemen zijn en je kunt er snel uit drinken.

Hoe kies ik een bidon?

Ga je een bidon kopen? Om de perfecte sport bidon te zoeken zijn er een aantal dingen belangrijk. Bidon inhoud is een goed beginpunt. Een kleine bidon is licht, en perfect voor kortere ritten. Wil je langer fietsen dan is een grote bidon aan te raden. Via onze filters kan je makkelijk sorteren op inhoud. De hebben verschillende soorten bidons in ons assortiment qua inhoud, zoals:

Welke bidon is geschikt voor mountainbiken?

Een MTB bidon heeft als belangrijkste eigenschap een beschermkap om de drinktuit. Hierdoor kan er geen modder of stof op de drinktuit komen. Zo kan je goed blijven drinken uit je sport bidon zonder modder smaak!

Hoe houd ik de sportdrank in mijn bidon koel?

Fietsen bij hoge temperaturen? Dan is een thermo bidon aan te raden. Deze bidons hebben een dubbele wand met isolerende werking. Hierdoor blijft je drank langer koud dan bij een reguliere bidon. Zo kan je ook tijdens warme dagen genieten van koele sportdrank. Het bekendste model is de Camelbak bidon. Maar inmiddels zijn er ook meer fabrikanten met thermo bidons.

Zijn er ook bidons zonder BPA?

Bidons voor fietsen zijn vaak gemaakt van plastic. Dit is lichtgewicht, en makkelijk inknijpbaar. Twee hele fijne eigenschappen voor een fiets bidon. Voor je gezondheid en om nare smaakjes te voorkomen zijn alle bidons die wij verkopen uitsluitend gemaakt van 100% BPA vrij plastic. Wil je liever geen plastic bidon? Dan zijn er ook nog RVS bidons.

Welke bidon merken zijn er?

Bidons voor fietsen en wielrennen zijn er in veel verschillende soorten. Zo hebben wij simpele bidons, maar ook wat luxere varianten. Het is een beetje merk afhankelijk. Een greep uit ons assortiment is: Onze bidons zijn ook verkrijgbaar in allerlei kleuren, zodat jouw bidon mooi bij je racefiets, mountainbike of gravel bike past. Wil jij bijvoorbeeld dat je bidon zwart is? Dan hebben wij die natuurlijk voor je!

Hoe plaats ik de bidon op mijn fiets?

Nadat je je bidons hebt gekocht, moet je gaan verzinnen hoe je je bidons mee gaat nemen tijdens het fietsen. Je kunt je bidon het beste meenemen in een bidonhouder, die je makkelijk op je fiets monteert. Op deze manier zitten je bidons stevig vast en kun je tijdens het fietsen makkelijk een slok van je sportdrank nemen.

Lees meer op ons blog