Menu
Terug
Win je verlanglijstje met fietsspullen ter waarde van 500 euro. Benieuwd hoe je kans maakt? Bekijk de winactie!

Bidons 28

Een bidon met water of sportdrank is een must om bij je te hebben tijdens het fietsen. Een fijne bidon zorgt er simpelweg voor dat je beter drinkt. Mantel verkoopt bidons van heel eenvoudig en goedkoop tot de doorontwikkelde bidons van bijvoorbeeld Camelbak en Elite. Een prettig sluit- en drinksysteem voorkomt lekkages. Bidons zonder weekmakers gaan niet alleen langer mee; je drinken smaakt niet langer naar plastic en de kans op schimmelvorming is een stuk kleiner.
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Elite Fly Bidon
Vanaf 4,95
Adviesprijs 6,99
Onze keuze voor een bidon zonder isolatielaag
Mantel's keuze

Camelbak Podium Chill 620ml Bidon
Vanaf 14,95
Adviesprijs 18,-
Onze keuze voor een bidon met isolatielaag
Mantel's keuze

Camelbak Podium Chill 700ml Bidon
13,95
Adviesprijs 20,-

Camelbak Podium 710ml Bidon
Vanaf 11,95
Adviesprijs 15,-

BBB Cycling BTL-18 Gereedschapbidon
Vanaf 7,95
Adviesprijs 9,95

SiS 800ml Bidon
Vanaf 4,95
Adviesprijs 5,99

Camelbak Podium 610ml Bidon
Vanaf 10,95
Adviesprijs 13,-

BBB Cycling CompTank 18 Bidon
Vanaf 4,50
Adviesprijs 7,95
Outlet

BBB Cycling ThermoTank Bidon
14,95
Adviesprijs 24,95

Camelbak Podium Ice Bidon
22,95
Adviesprijs 30,-

Camelbak Podium Dirt Chill 620ml Bidon
Vanaf 13,95
Adviesprijs 19,99
Outlet

Camelbak Podium Dirt Series Bidon
Vanaf 11,95
Adviesprijs 18,-

Tacx Shiva Mantel 500ml Bidon
2,30
Adviesprijs 2,99

Camelbak Podium 700ml Bidon
11,95
Adviesprijs 13,95

Koga 750ml Bidon
8,95

Koga 550ml Bidon
6,95

SKS MonkeyBottle TWIST set met Fidlock Bidon
Vanaf 32,95
Adviesprijs 34,99

SiS 600ml Bidon
Vanaf 3,95
Adviesprijs 4,50

Ben je tevreden met het assortiment?

Bidon kopen? Groot assortiment sport bidons!

Een bidon is onmisbaar wanneer je regelmatig op de fiets zit. Of je nou een wielrenner, mountainbiker, of gravel biker bent, hydratatie is heel belangrijk. Het is belangrijk om tijdens je fietsritten goed te blijven drinken, vooral wanneer het warm is. Bidons zijn hiervoor perfect, omdat ze makkelijk mee te nemen zijn en je er snel uit kunt drinken.

Hoe kies ik een bidon?

Ga je een bidon kopen? Om de perfecte sport bidon te zoeken zijn er een aantal dingen belangrijk. Bidon inhoud is een goed beginpunt. Een kleine bidon is licht, en perfect voor kortere ritten. Wil je langer fietsen dan is een grote bidon aan te raden. Via onze filters kan je makkelijk sorteren op inhoud. De hebben verschillende soorten bidons in ons assortiment qua inhoud, zoals:

Welke bidon is geschikt voor mountainbiken?

Een MTB bidon heeft als belangrijkste eigenschap een beschermkap om de drinktuit. Hierdoor kan er geen modder of stof op de drinktuit komen. Zo kan je goed blijven drinken uit je sport bidon zonder modder smaak!

Hoe houd ik de sportdrank in mijn bidon koel?

Fietsen bij hoge temperaturen? Dan is een thermo bidon aan te raden. Deze bidons hebben een dubbele wand met isolerende werking. Hierdoor blijft je drank langer koud dan bij een reguliere bidon. Zo kan je ook tijdens warme dagen genieten van koele sportdrank. Het bekendste model is de Camelbak bidon. Maar inmiddels zijn er ook meer fabrikanten met thermo bidons.

Zijn er ook bidons zonder BPA?

Bidons voor fietsen zijn vaak gemaakt van plastic. Dit is lichtgewicht, en makkelijk inknijpbaar. Twee hele fijne eigenschappen voor een fiets bidon. Voor je gezondheid en om nare smaakjes te voorkomen zijn alle bidons die wij verkopen uitsluitend gemaakt van 100% BPA vrij plastic. Wil je liever geen plastic bidon? Dan zijn er ook nog RVS bidons.

Welke bidon merken zijn er?

Bidons voor fietsen en wielrennen zijn er in veel verschillende soorten. Zo hebben wij simpele bidons, maar ook wat luxere varianten. Het is een beetje merk afhankelijk. Een greep uit ons assortiment is: Onze bidons zijn ook verkrijgbaar in allerlei kleuren, zodat jouw bidon mooi bij je racefiets, mountainbike of gravel bike past. Wil jij bijvoorbeeld dat je bidon zwart is? Dan hebben wij die natuurlijk voor je!

Hoe plaats ik de bidon op mijn fiets?

Nadat je je bidons hebt gekocht, moet je gaan verzinnen hoe je je bidons mee gaat nemen tijdens het fietsen. Je kunt je bidon het beste meenemen in een bidonhouder, die je makkelijk op je fiets monteert. Op deze manier zitten je bidons stevig vast en kun je tijdens het fietsen makkelijk een slok van je sportdrank nemen.

Lees meer op ons blog

Bidon of drinkzak - Drinken tijdens het fietsen

Meer lezen

Wat en hoeveel goede sportdrank moet je drinken tijdens het fietsen? [Koopgids]

Meer lezen