Trek Domane

4
De Trek Domane modellen zijn comfortabele endurance racefietsen. Het comfort komt niet alleen voort uit een uitstekende geometrie, maar ook uit de speciale IsoSpeed dempers die te vinden zijn op de carbon varianten van de Trek Domane serie. Doordat er ruimte is om erg brede banden te monteren, is de Trek Domane zelfs geschikt om te gebruiken als gravelbike. De gehele serie, bij ons bestaande uit de aluminium Trek Domane AL modellen en de carbon Trek Domane SL fietsen. Ben jij op zoek naar de Trek Domane SL 6 of een ander model binnen de serie? Kijk dan gauw verder!
Lees meer

Gesorteerd op

Trek Domane AL 3 Gen 3

Adviesprijs 1.299,-
1.199,-

Trek Domane SL 6 Gen 4

Adviesprijs 4.499,-
4.299,-

Trek Domane AL 5 Gen 3

Adviesprijs 2.299,-
1.999,-

Trek Domane SL 6 AXS Gen 4

Adviesprijs 4.999,-
4.799,-

Ben je tevreden met het assortiment?

Trek Domane racefiets kopen? Bekijk onze collectie!

Als één van de grote spelers in de fietswereld stond Trek voor een groot mysterie. Hoe bouwen we een comfortabele racefiets die zo efficiënt mogelijk is? Het antwoord is gevonden in de vorm van de Trek Domane. Niet voor niets is dit de fiets die door absolute toprenners gebruikt wordt om de ruige kasseiwegen in België en Noord-Frankrijk én de grindpaden van Toscane te overwinnen.


Toonbeeld van innovatie: IsoSpeed

Voor iedereen is een juiste keuze te maken uit de racefietsen van Trek. De Trek Domane is een comfortabele endurance fiets. Naast een aangename geometrie, is vooral de ontwikkeling van IsoSpeed een belangrijk punt waardoor de Trek Domane veel comfort biedt. Bij de IsoSpeed aan de achterkant zitbuis van de bovenbuis ‘ontkoppelt’, waardoor verticale doorbuiging mogelijk is. Waar veel systemen die een gelijke mate van comfort leveren, zorgen voor een minder efficiënte krachtsoverbrenging, is daar bij IsoSpeed geen sprake van. De aluminium Domane-modellen beschikken niet over de zogenaamde IsoSpeed dempers, maar bieden door een speciale IsoSpeed voorvork extra demping. 


Nooit meer zadeltasjes

Waar zadeltasjes voor velen een onmisbare accessoire zijn, vinden andere wielrenners dat deze om esthetische redenen niet op een racefiets mogen zitten. De carbon Trek Domane SL-serie biedt hiervoor dé oplossing: Een interne opslagruimte. Met de bijbehorende BITS-opbergtas kun je nu jouw extra binnenbandje, CO2-pompje, bandenlichters en speciale BITS-multitool makkelijk meenemen.


Bontrager onderdelen

Trek beschikt over een in-house merk voor de ontwikkeling van hoogwaardige onderdelen: Bontrager. De oprichter van dit merk, Keith Bontrager, was één van de grote pioniers bij het ontwikkelen van de moderne mountainbike. Dit innovatieve karakter is nog steeds te zien bij het merk, waarbij carbon een belangrijke rol speelt. Je kunt er daarom zeker van zijn dat de zadels, stuurtjes, stuurpennen en alle andere onderdelen van hoogwaardige kwaliteit zijn.


Race-DNA

Sinds zijn introductie in 2012 is de Trek Domane één van de meest gewilde fietsen. Met hulp van Fabian Cancellara werd deze fiets ontwikkeld om te kunnen schitteren tijdens de zwaarste voorjaarsklassiekers. Door het hoge comfortniveau te koppelen aan geweldige sportieve prestaties in de meest hoogwaardige Trek Domane SLR serie, heeft Cancellara vele wedstrijden weten te winnen. Nog steeds weten renners als Jasper Stuyven en Mads Pedersen geweldige prestaties te leveren op de Trek Domane. Daardoor heeft deze comfortabele endurance fiets eigenlijk elke grote wedstrijd op kasseien wel eens winnend af weten te sluiten!


Verken het onbekende

De Trek Domane biedt de mogelijkheid om banden tot een breedte van 38mm te monteren. Hierdoor geeft de Trek Domane jou de mogelijkheid om verder te gaan, waar andere racefietsen moeten stoppen. Monteer een paar cyclocross banden of gravel bike banden en verken de onverharde paden. Doordat de Trek Domane voorzien is van nokjes om spatborden te bevestigen kun je zelfs schoon blijven tijdens een modderige rit.