Menu
Terug

Fietskettingen

141
Een fietsketting is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je fiets. Een versleten fietsketting fietst niet fijn. Hij kan overslaan en zorgt er zelfs voor dat je cassette en kettingbladen sneller slijten. Op tijd een fietsketting vervangen is dus verstandig. We hebben fietskettingen voor alle versnellingen en fietsen, van racefiets en mountainbike tot elektrische fietsen. Ook losse onderdelen voor je fietsketting, zoals missing links, power links en breekpennen, hebben we altijd ruim op voorraad. 
Lees meer
Merken
Help mij kiezen

Gesorteerd op

Shimano Ultegra R8000 Combi-aanbieding

Vanaf 99,-
Combi actie

KMC X11EL 11 speed Ketting

Vanaf 34,95

Shimano 105 R7000 Combi-Aanbieding

71,95
Combi actie

Shimano CN-M8100 XT & Ultegra 12 speed

Vanaf 42,95

Shimano 105 R7000 Derailleur Upgrade Kit

119,95
Combi actie

SRAM XX1 Eagle 12 Speed Ketting

66,95

Shimano Ultegra R8000 Derailleur Upgrade Kit

179,95
Combi actie

Shimano Quick Link 11 Speed Ketting link

15,95

KMC X10EL 10 Speed Ketting

Vanaf 24,95

Shimano CN-R7100 SLX & 105 12 Speed Ketting

Vanaf 29,95

Shimano R9200 Dura-Ace / CN-M9100 XTR 12 speed

Vanaf 59,95

SRAM Force 12 speed D1 Ketting

31,95

SRAM GX Eagle 12 speed Ketting

28,95

Shimano Ultegra 6701 10 Speed Ketting

24,95

KMC X11 Ketting

24,95

Shimano XT 10-speed Combi-aanbieding

81,95
Combi actie

Shimano XT HG95 10 Speed

23,90

Shimano Ultegra 6600 10 Speed Ketting

26,95

Shimano Deore CN-M6100 12-Speed

30,95

KMC Missing Link 10-Speed

6,49

Gates CDX High-performance Carbon Drive belt

77,95

KMC X11 Silver/Black Ketting

23,95
Outlet

KMC X10 10 Speed Ketting

21,95

KMC X12 Ti-N

Vanaf 39,95

KMC Missing Link 11 Speed

9,99

KMC X11SL Ketting

Vanaf 51,95

SRAM GX Eagle 12-Speed Combi-aanbieding

179,95
Combi actie

Shimano Deore/Tiagra HG53 9 speed Ketting

21,95

Shimano Quick Link SM-CN910-12

13,95

Shimano XT M8000 Combi-aanbieding

Vanaf 107,95
Combi actie

KMC Ketting Z1 EPT

16,50

KMC X9 Grey 9-Speed Ketting

16,95

Ben je tevreden met het assortiment?

Fietsketting kopen? Groot assortiment kettingen voor je fiets!

De ketting van je fiets is het meest onderhevig aan slijtage. Naar verloop van tijd moet je dus een nieuwe fietsketting kopen. Een nieuwe fietsketting zorgt ervoor dat je andere onderdelen minder snel slijten en dat je krachtoverdracht weer optimaal is. Bij het kopen van de juiste fietsketting voor jouw racefiets of mountainbike kunnen nogal wat vragen in je opkomen. Welke fietsketting heb ik nodig? Hoe lang moet mijn fietsketting zijn? Deze en andere vragen worden hieronder voor je beantwoord. Zo koop jij de fietsketting die jij nodig hebt.

Welke fietsketting moet ik kopen?

Dit ligt maar net aan het soort fiets dat je hebt. We hebben een breed assortiment aan fietskettingen voor ieder type fiets. Heb jij bijvoorbeeld een elektrische fiets? Dan kun je hierboven makkelijk navigeren naar fietskettingen voor de e-bike. We hebben fietskettingen voor zo’n beetje iedere fiets. De kettingen die wij aanbieden zijn onder te verdelen in:

Hoe lang gaat een fietsketting mee?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het van verschillende factoren afhankelijk is. Over het algemeen wordt gezegd dat je je fietsketting om de 3000 kilometer vervangt. Na deze afstand is je fietsketting dusdanig versleten, dat het schade kan toebrengen op andere onderdelen zoals je kettingbladen en je cassette. Er zijn echter wel wat kanttekeningen te plaatsen. Als jij bijvoorbeeld vaker ritjes maakt tijdens regenachtige omstandigheden waarbij er modder en vuil op je ketting komt te zitten, dan slijt je fietsketting sneller. In dat geval moet je dus al voor de 3000 gefietste kilometers je fietsketting vervangen. Het ligt er ook aan hoe goed jij je fietsketting smeert. Als jij je fietsketting regelmatig smeert, dan loopt de ketting soepeler en slijt dan minder snel. Mocht je twijfelen over wanneer je je fietsketting moet vervangen, dan is het handig om een kettingslijtagemeter in huis te halen. Hiermee kun je snel en gemakkelijk zien wanneer je fietsketting aan vervanging toe is.

Hoe vervang ik mijn fietsketting?

Met het juiste gereedschap is het vervangen van je fietsketting echt een fluitje van een cent. Het is wel belangrijk om te checken of je een ketting hebt met een missing link of niet. Als je een missing link hebt, dan kun je je ketting makkelijk openen en sluiten met een missing link tang. Heb jij een ketting zonder een missing link, dan moet je je fietsketting openen en sluiten met een kettingpons. Wil je stap voor stap lezen hoe je je fietsketting het beste kunt vervangen? Lees dan onze fietsketting vervangen blog!

Hoe moet ik mijn fietsketting smeren?

Het smeren van je fietsketting is een zeer belangrijke handeling. Als je je fietsketting goed smeert, dan loopt je ketting een stuk soepeler, wat je tijdens het fietsen zeker zal merken. Daarnaast voorkomt een goed gesmeerde fietsketting dat je draaiende delen zullen slijten. Een stroef lopende en niet-gesmeerde fietsketting zorgt er namelijk voor dat je kettingbladen en cassette sneller zullen slijten. Je kunt je fietsketting smeren met kettingolie of ketting wax. Als je je fietsketting gaat smeren dan is het belangrijk dat je de olie of wax op de juiste manier aanbrengt. In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je je fietsketting het beste kunt smeren.

Hoe kan ik mijn fietsketting schoonmaken?

Een belangrijk onderdeel van fiets onderhoud is het schoonmaken van je fietsketting. Tijdens een regenachtige en modderige fietstocht trekt je fietsketting een hoop vuil aan. Je kunt je fietsketting op verschillende manieren schoonmaken. Een veelgebruikte manier om je ketting te poetsen is een kettingreiniger die je vult met ontvetter. Je kunt je fietsketting ook demonteren, in een bak met ontvetter leggen en 'm vervolgens schoon schrobben met een borstel. Het is maar net hoeveel tijd je hebt en hoe grondig je je fietsketting schoon wilt krijgen. Wil je stap voor stap lezen hoe je je fietsketting schoon kunt maken? Lees dan deze how-to blog!

Hoe maak ik mijn fietsketting korter?

De nieuwe fietsketting die je koopt in de winkel is vaak te lang om op je fiets te monteren. Het is daarom altijd belangrijk om te tellen hoeveel schakels je oude fietsketting had. Je moet daarom je nieuwe fietsketting inkorten. Je kunt je fietsketting losmaken met een kettingpons, waarmee je het pinnetje uit je schakel haalt, waarna je schakels kunt verwijderen. Heb je je fietsketting ingekort tot de juiste lengte? Dan kun je ‘m monteren.

Moet het aantal speed van de ketting gelijk zijn aan dat van de rest van mijn groepset?

Hier kunnen we kort en bondig in zijn, ja. Dit betekent dat een 11 speed fietsketting alleen past op een 11 speed cassette, voorbladen, enz. Hetzelfde geldt voor 10 speed, 9 speed, 8 speed fietskettingen.

Kan ik een Shimano fietsketting monteren wanneer ik een ander merk groepset heb?

Een Shimano fietsketting is ontworpen voor Shimano onderdelen. Wij raden dus ook aan om een Shimano fietsketting alleen voor Shimano afgemonteerde fietsen te gebruiken.

Kan ik een Campagnolo fietsketting monteren wanneer ik een ander merk groepset heb?

Een Campagnolo fietsketting wordt ontworpen voor Campagnolo onderdelen. Deze fietsketting kan je dus gebruiken op Campagnolo groepsets, maar op een Shimano of Sram groepset is dit helaas niet mogelijk.

Kan ik een SRAM fietsketting monteren wanneer ik een ander merk groepset heb?

Een SRAM fietsketting is ontworpen voor SRAM onderdelen. Wij raden dus aan om deze fietsketting alleen te gebruiken voor SRAM afgemonteerde fietsen, en dus niet voor Shimano of Campagnolo afgemonteerde fietsen.

Welke lengte fietsketting heb ik nodig?

De makkelijkste manier is door hem naast je vorige fietsketting te leggen. Let hierbij op dat het aantal schakels overeen moet komen, de oude ketting zal dus langer zijn. Als dit niet een optie is, dan kan je in deze blog meer lezen over de juiste lengte van de fietsketting.

Lees meer op ons blog

Fietsketting vervangen - Hoe kun je het beste de ketting vervangen van je racefiets of MTB? [How-To]

Lees meer

Fietsketting schoonmaken - Zo maak je je fietsketting en de rest van je aandrijving schoon!

Lees meer

Je racefiets schoonmaken en onderhouden was nog nooit zo makkelijk! [How-To]

Lees meer