Menu
Terug
In onze Superstores mag je alles aanraken, testen en proberen! Kom langs.

Fietstassen

144

Fietstassen zijn er in vele soorten en maten. Welke fietstas is eigenlijk het beste en meest geschikt? Elke fietstas is gemaakt voor een ander doel. Van fietstassen voor je stadsfiets of elektrische fiets tot een zadeltasje voor je racefiets of mountainbike. Ook voor de avonturier die op fietsvakantie gaat of een fietstas enkel voor de boodschappen. Voor elke fietser hebben wij geschikte fietstassen.

Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Ortlieb Back Roller Classic
129,95
Onze keuze voor een allround fietstas
Mantel's keuze

AGU Venture Seat Pack
69,99 59,95
Onze keuze voor een zadeltas voor bikepacking
Mantel's keuze

Basil Tour XL Fietstassen
52,99 39,95
Onze keuze voor een fietstas voor dagelijks gebruik
Mantel's keuze

AGU Shelter Clean Large
59,95
Onze keuze voor een waterdichte fietstas voor woon-werk verkeer
Mantel's keuze

Ortlieb Seat Pack
Vanaf 129,-

Topeak BackLoader
59,95 Vanaf 46,95

Basil Urban Load Fietstassen
47,99 Vanaf 34,95

Topeak FrontLoader
69,95 59,95

Vaude Race Light Zadeltas
13,95 Vanaf 12,95

Topeak MidLoader
39,95 Vanaf 36,95

Topeak Drybag Zadeltas
29,95 Vanaf 23,95

Vaude Aqua Back Plus
153,- 129,95

New Looxs Tendo Nomi Fietstas
68,95 Vanaf 46,-

Vaude Aqua Back
132,- Vanaf 99,95

Ortlieb Frame Pack
Vanaf 95,95

Ortlieb Vario Fietsrugzak
Vanaf 129,95

Evoc Saddle Bag Zadeltas
20,- Vanaf 18,45

Ben je tevreden met het assortiment Fietstassen?

Ja Nee

Fietstas kopen? Bekijk alle fietstassen online!

Welke soorten fietstassen zijn er?

Mountainbikes en racefietsen hebben standaard geen bagagerek achterop hun fiets en daarom vind je op deze fietsen andere fietstassen dan op stadsfietsen en e-bikes. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden voor het bevestigen van een fietstas. Zoek je een frametas, stuurtas of een zadeltas voor op je komende fietsvakantie? Wij hebben het allemaal!

Welke merken fietstassen verkopen we?

Wij bieden een zeer ruim assortiment aan hoogwaardige fietstassen. Zo verkopen wij bijvoorbeeld Ortlieb fietstassen, Basil fietstassen en Vaude fietstassen. Dit is slechts een greep uit ons zeer ruime assortiment. Neem dus snel een kijkje op onze fietstassen pagina!

Wat is het verschil tussen enkele of dubbele fietstassen?

Voor je stadsfiets heb je de keuze tussen een enkele fietstas of dubbele fietstassen. Een dubbele fietstas hangt aan beide zijden van de bagagedrager, een enkele fietstas slechts aan één kant. Een fietstas enkel is handig als je weinig spullen hoeft te vervoeren op de fiets, zoals bijvoorbeeld je jas. Heb je meer spullen om te vervoeren, zoals bijvoorbeeld je weekboodschappen? Dan heb je met deze fietstassen dubbel zo veel ruimte. Daarnaast zijn dubbele fietstassen handig als je bijvoorbeeld een lange dagtocht wilt maken.

Hoe kan ik mijn spullen het beste beschermen tegen de regen?

Fiets jij door weer en wind naar bijvoorbeeld school of je werk? Dan kun je het beste kiezen voor een waterdichte fietstas. Zo blijven al je spullen zelfs bij de stevigste bui droog. Ben je meer een mooi weer fietser en fiets je af en toe door een klein buitje? Dan is een fietstas die spatwaterdicht is voldoende.

Zijn er speciale fietstassen voor mijn e bike?

Heb je een e-bike met een accu onder de bagagedrager? Dan kan het zijn dat niet alle fietstassen op jouw bagagedrager passen. Bij fietstassen voor elektrische fietsen is speciaal rekening gehouden met de accu onder de bagagedrager. E-bike fietstassen moeten dunnere en bredere bandjes hebben om ze vast te kunnen maken. Enkele fietstassen beschikken vaak over een haaksysteem. De haken moeten bij een e-bike dunner zijn om achterop je bagagedrager te kunnen passen.

Lees meer op ons blog