Menu
Terug

Racefiets Wielen

Racefiets wielen zijn de populairste upgrade van een racefiets. Veel racefietsen worden standaard geleverd met een degelijke maar zware wielset. Door het upgraden van de standaard racefiets wielen geef je je hele racefiets een upgrade. Goede racefiets wielen voelen stabieler, geven meer controle en verhogen het comfort op de weg en zijn vaak ook lichter dan de standaard wielen van je racefiets. Helemaal als je carbon racefiets wielen koopt. Alle reden dus om je racefiets wielen te upgraden.
Meer lezen
Categorieën
Racefiets Wielen Schijfrem
Racefiets Wielen Velgrem
Merken

Best verkocht

Bontrager Aeolus Pro 5 TLR Racefiets Wielen
574,99 Vanaf 529,-
Onze keuze voor topklasse wielset voor velgremmen
Mantel's keuze

DT Swiss PR 1600 Spline 32 Racefiets Wielen
238,90 Vanaf 199,-
Onze keuze voor een middenklasse wielset voor velgremmen
Mantel's keuze

Shimano WH-RS100 Racefiets Wielen
99,99 Vanaf 69,95
Onze keuze voor instapmodel wielset voor velgremmen
Mantel's keuze

Bontrager Aeolus Comp 5 TLR Racefiets Wielen
Vanaf 349,99
30 dagen: niet goed, geld terug

Bontrager Aeolus Comp 5 TLR Disc Racefiets Wielen
314,99 299,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Zipp 808 Firecrest DB Racefiets Wielen
1.496,- Vanaf 949,-
Actie

Racefiets wielen kopen? Bekijk hier de veelgestelde vragen!

Nieuwe wielen kunnen je racefiets een flinke upgrade geven. Het kopen van racefiets wielen is niet gemakkelijk, omdat je met meerdere dingen rekening moet houden. Het belangrijkste is dat je de juiste wielen voor je fiets koopt. Je hebt namelijk racefiets wielen voor velgremmen en racefiets wielen voor schijfremmen. Bekijk dus eerst goed wat voor soort remmen je hebt! Het kopen van nieuwe racefiets wielen roept natuurlijk nog veel meer vragen op. Bekijk hieronder wat de meest gestelde vragen zijn.

Past mijn cassette op dit racefiets wiel?

De cassette, ook wel versnellingen genoemd, worden geplaatst op een cassette bodie. Deze bodies zijn beschikbaar in verschillende passingen. Wij hebben een overzicht gemaakt van de verschillende passingen, zodat jij kunt zien welke je nodig hebt:
  • Ik heb een Shimano cassette met 9, 10, 11 of 12 versnellingen: Kies voor bodietype Shimano / Sram (10 - 11 speed). Bij 9 en 10 speed cassettes wordt een vulring achter de cassette geplaatst. Op Shimano Dura-Ace 12-speed wielen passen alleen Shimano Dura-Ace 12 speed cassettes.
  • Ik heb een SRAM cassette met 11 versnellingen : Kies voor bodytype Shimano / Sram (10 - 11 speed). (Bij 9 en 10 speed cassettes wordt een vulring achter de cassette geplaatst.)
  • Ik heb een SRAM cassette met 12 versnellingen: Kies voor bodytype SRAM XDR (12 speed). (Een 12-speed SRAM MTB cassette met XD passing kan hier ook op, alleen heeft die een vulring nodig.)
  • Ik heb een Campagnolo cassette met 9, 10, 11 of 12 versnellingen: Kies voor bodytype Campagnolo.
  • Ik heb een Campagnolo 13-speed gravel cassette: Kies voor bodytype Campagnolo N3W. Hier passen ook 11 en 12 speed cassettes op die een kleinste tandwiel hebben van 11 tandjes.

Zijn tubeless-ready racefiets wielen ook met buitenbanden met binnenband te gebruiken?

Ja, op de meeste tubeless wielen kun je ook een buitenband met binnenband monteren. Wielen met hookless velgen zijn alleen met tubeless-ready racefiets banden te gebruiken. Dit staat dan aangegeven bij het product op onze website.

Wat is het voordeel van carbon racefiets wielen?

Carbon racefiets wielen zijn stijver, lichter en aerodynamischer dan aluminium racefiets wielen. Door de verhoogde stijfheid wordt de kracht die je in de fiets stopt, beter omgezet in snelheid. Door het lagere gewicht hoef je minder gewicht mee bergop te nemen en kun je sneller aanzetten na de bocht. Daarnaast kan door het gebruik van carbon, de velg in een zo aerodynamisch mogelijke vorm gemaakt worden.

Kan ik beter lichte of aerodynamische carbon wielen kopen?

Het grootste voordeel van aerodynamische racefiets wielen is dat ze de luchtweerstand verlagen. Aero wielen hebben velgen van 45 mm of hoger en zijn erg geschikt voor ritten in Nederland. Maar ook bij ritten in heuvelachtig terrein heb je nog steeds meer voordeel van aerodynamische, dan van lichte wielen. De nadelen van hoge aerodynamische wielen is dat ze minder wendbaar en wat zwaarder zijn. Ga je dus in het hooggebergte fietsen? Dan zijn lagere lichte wielen tot een velghoogte van 35 mm aan te raden. Dit kan bij klimmen van meer dan 6% stijging voor een flinke tijdsbesparing bergop zorgen! Wil je het beste van beiden? Kies dan voor racefiets wielen met een velghoogte tussen de 33 mm en 45 mm. Deze zijn relatief licht en bieden je toch aerodynamisch voordeel!

Welke bandbreedte past er op de velg van mijn racefiets?

Hoe breder de velg, hoe meer comfort. Over het algemeen passen op velgen met een interne velgbreedte van 17mm banden van 23mm of breder . Bij een interne velgbreedte van 19mm of breder heb je 25mm of bredere banden nodig en bij een interne velgbreedte van 21mm heb je banden van 28mm of breder nodig. Lees deze blog voor meer uitleg. Wil je met bredere banden gaan fietsen, kijk dan eerst of dit in je fiets past. Tussen de banden en het frame moet er namelijk altijd een paar millimeter speling overblijven.

Lees meer op ons blog