Menu
Terug
In onze Superstores mag je alles aanraken, testen en proberen! Kom langs.
Toon resultaat

Fietshelmen

157

Een fietshelm zorgt voor extra veiligheid op je fiets. Voor elk type fietser zijn er fietshelmen. Voor racefietsers en mountainbikers is er een ruime keuze aan fietshelmen. Van aerodynamische racefiets helmen voor de snelle fietsers tot en met full face mtb helmen voor downhill mountainbikers. Ook voor elektrische fietsen zijn er speciale speedpedelec en e-bike helmen. Met een helm fiets je veilig over de steeds drukkere fietspaden.

Meer lezen
Categorieën
Racefiets Helmen
MTB Helmen
Aero Helmen
Full Face Helmen
Speed Pedelec Helmen
E-Bike Helmen
Fietshelmen Kind
Fietshelm accessoires
Merken

Gesorteerd op

Abus GameChanger Racefiets Helm
199,95 134,95
Onze keuze voor een aero helm.
Mantel's keuze

HJC Atara Racefiets Helm
80,- Vanaf 55,95
Onze keuze voor een basic racefiets helm.
Mantel's keuze

Lazer Genesis MIPS Racefiets Helm
239,99 174,95
30 dagen: niet goed, geld terug

Abus Viantor Racefiets Helm
89,95 66,95
Outlet

Abus Aventor Racefiets Helm
149,95 Vanaf 89,95
Outlet

Bontrager Specter WaveCel Racefiets Helm
149,99 99,95
30 dagen: niet goed, geld terug

Lazer Century Racefiets Helm
159,99 104,95
30 dagen: niet goed, geld terug

Abus Hyban 2.0
69,95 51,95

Lazer Blade+ Racefiets Helm
119,99 64,95
30 dagen: niet goed, geld terug

Bontrager Starvos WaveCel Racefiets Helm
109,99 74,95
30 dagen: niet goed, geld terug

Lazer Z1 Racefiets Helm
189,99 142,95
30 dagen: niet goed, geld terug

Abus Urban-I 3.0
89,95 66,95

Lazer Blade+ MIPS Racefiets Helm
119,99 89,95
30 dagen: niet goed, geld terug

HJC Valeco Racefiets Helm
150,- Vanaf 99,95
Outlet

Oakley ARO3 MIPS Racefiets Helm
179,95 102,95
Outlet

MET Vinci MIPS Racefiets Helm
99,95 Vanaf 82,95
Outlet

MET Rivale Racefiets Helm
130,- 99,95
Outlet

Lazer Z1 MIPS Racefiets Helm
219,99 169,95
30 dagen: niet goed, geld terug

Ben je tevreden met het assortiment Fietshelmen?

Ja Nee

Fietshelm Kopen? Groot assortiment fietshelmen.

Een fietshelm dragen is tegenwoordig volkomen normaal geworden. Waar er vroeger wel eens lacherig om zo’n ding op je hoofd gedaan kon worden, is het nu eerder zo dat je verbaasde blikken krijgt als je er niet een op hebt! Een racefiets helm of MTB helm beschermt je hoofd in het geval van een crash door een deel van de energie te absorberen. Je moet daarom ook altijd een fietshelm vervangen na een val! Soms zie je niet dat de helm zijn werk gedaan heeft en onderhuids beschadigd is. Val je daarna nog een keer, dan heb je kans dat hij je niet beschermen kan zoals verwacht!

Wanneer is een fietshelm verplicht?

Hoewel je zelf kan kiezen of je een helm draagt op je stadsfiets, is de fietshelm verplicht op de snelle E-bikes- de zogeheten Speed Pedelecs. De helmplicht bestaat niet voor racefietsen en mountainbikes, maar de norm is hier tegenwoordig gelukkig wel dat men er een op heeft. Fietshelmen worden door vele grote namen geproduceerd. Echter, of je nu een POC Helm draagt of een Giro Helm, een Bontrager helm of een Kask helm: alle fietshelmen bij Mantel voldoen aan de Europese veiligheidsnorm voor fietshelmen. De jongsten kunnen ook veilig op pad met een fietshelm: kind veiliger, ouder geruster. Win-win!

Wat is er speciaal aan een MTB helm?

Een mountainbike helm -ofwel MTB helm- biedt net even wat andere functionaliteit dan een racefiets helm. De vorm van de helm is bijvoorbeeld iets verschillend. De slapen zijn veelal net wat meer bedekt zodat deze beschermd zijn tegen takken en andere objecten. Een vizier is vaak ook een onderdeel van de mountainbike helmen. Een fietshelm met vizier is niet hetzelfde als een reguliere helm met vizier; in plaats daarvan is het vizier een klep boven de ogen bedoeld om takken uit je ogen te houden. Deze zijn vaak verwijderbaar, waardoor ze ook geschikt zijn om op de weg te gebruiken. Populaire merken voor MTB fietshelmen zijn: MET, BBB Cycling, Bell, Bontrager, Lazer, Kask helmen, Giro en POC helmen. Hoewel de meeste MTB helmen geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen.

Wat is een fullface helm?

De fullface helm gebruikt in het downhill mountainbiken. Deze mountainbike helmen bedekken ook je gezicht en kaak. Bij het downhill mountainbiken hoort vallen bij de sport, dus is deze extra bescherming zeer welkom! De hoge snelheden waarmee er gereden wordt vraagt om net iets andere helmen. Deze mtb helmen bedekken het volledige gezicht, waardoor ook je kaak ook beschermd is. Bekende fabrikanten van Fullface Mountainbike fietshelmen zijn Bell en SixSixOne.

Wat is er anders aan een racefiets helm vergeleken met een MTB helm?

Racefiets helmen lijken op veel vlakken op hun offroad broertjes, maar ze hebben vaak een net iets andere vorm. Verder gebruiken racefiets helmen geen vizier en zijn ze vaak nog lichter ook. De racefiets helm is in 2003 verplicht geworden in het profpeloton, en sindsdien is het gebruik onder amateurs en toerrijders gelukkig enorm toegenomen. Racefiets helmen zijn onder te verdelen in twee groepen: de lichtgewicht, optimaal geventileerde fietshelmen en de snellere, aerodynamische helmen. De goed geventileerde helmen voor wielrenners zijn ideaal als je op een warme dag een intensieve rit gaat maken. Ruime openingen zodat de warmte van je hoofd goed weg kan komen en verkoelende lucht zijn weg naar binnen kan vinden.

Hoe kan ik mijn kinderen het beste beschermen op de fiets?

De jongste fietsers kunnen ook goed beschermd de weg op met een kinder fietshelm. Een ongelukje is zo gebeurd, dus een kinderfietshelm kan al snel het verschil maken in hoe vervelend de consequenties daarvan zijn. Voor iedereen is er wat wils: van een simpele, stoere zwarte helm tot een vrolijke en kleurrijke fietshelm; kinderen hebben keuze te over!

Lees meer op ons blog