Menu
Terug
Nu honderden artikelen voor bodemprijzen in de magazijnopruiming! Op = op. Shop nu

Gravelbikes

50
Een gravelbike is een variant op de racefiets, speciaal gemaakt voor erg uiteenlopend terrein. De frames zijn robuuster en je kunt er veel bredere banden op monteren. Daardoor kun je met een gravel bike echt alle soorten ondergrond aan. Van asfalt tot lange zandweggetjes, gravel-paden tot MTB trials kunnen gereden worden met een gravelbike. Een gravelbike is dus erg veelzijdig en bijna op ieder terrein inzetbaar.
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Cube Nuroad Pro

1.149,-

Cube Nuroad EX

1.549,-

Koga Colmaro Extreme

1.999,-
Adviesprijs 2.399,-

Cube Nuroad 2023

949,-

Koga Colmaro Allroad 2022

1.999,-
Adviesprijs 2.199,-

Cannondale Topstone 1

2.449,-

Cube Nuroad Pro FE

1.349,-

Cube Nuroad WS

1.099,-

Sensa Romagna

1.799,-
Adviesprijs 1.949,-

Sensa Romagna Gravel GRX

1.799,-
Adviesprijs 1.999,-
Nieuw

BMC UnReStricted One (URS) V2

2.899,-
Adviesprijs 2.999,-

Bulls Grinder 4

1.799,-

Bulls Grinder 2

1.149,-
Adviesprijs 1.299,-

Scott Speedster Gravel 40 EQ 2023

1.589,-
Adviesprijs 1.699,-

BMC Urs One 2023

3.799,-

BMC URS Two

3.499,-

BMC UnReStricted LT Two

5.499,-
Adviesprijs 5.999,-

BMC URS LT Two

5.999,-
Adviesprijs 6.499,-

BMC URS 01 Four

5.299,-

Cube Nuroad Race

1.649,-

BMC Kaius 01 Three

5.499,-

Ben je tevreden met het assortiment?

Gravelbike kopen? Groot assortiment gravelbikes!

Wat is een gravelbike?

Een gravelbike wordt vaak gezien als een kruising tussen een racefiets en een mountainbike. Het frame van een gravel bike komt erg overeen met een racefiets frame, maar de banden lijken dan weer meer op MTB banden. Met een gravel bike kun je dus je ritjes maken op zowel verharde als onverharde wegen. Zo kun je dus een veel gevarieerder landschap ontdekken. Ben jij hiernaar op zoek? Dan kun je het beste een gravel bike kopen!

Wat voor soort pedalen moet ik kiezen voor mijn gravelbike?

Als je klikpedalen op je gravelbike wilt installeren dan kun je het beste kiezen voor MTB pedalen. De fietsschoenen die daar het beste bij passen zijn dus de MTB schoenen. Deze specifieke pedalen en schoenen komen toch het beste van pas wanneer je lange stukken off road wilt gaan fietsen met je gravel bike. Als je toch voor racefiets pedalen wilt gaan dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Het is maar net wat je zelf het fijnst vindt.

Neem ik een gravelbike met een enkel of dubbel voorblad?

Dit ligt nogal aan het terrein waarop je gaat fietsen met je gravel bike. Als je vooral vlakke ritjes maakt dan kun je het beste kiezen voor een gravelbike met een dubbel voorblad. Je hebt hiermee een breed versnellingsbereik waarmee je makkelijk het juiste verzet kunt kiezen. Als je er meer van houdt om de wat ruigere gravel parcours met meer hoogtemeters te ontdekken dat past een gravelbike met een enkel voorblad beter bij jou. Het schakelen is hiermee een stuk makkelijker terwijl je bereik hetzelfde blijft. Daarnaast heb je met een enkel voorblad minder onderhoud, minder gewicht en minder afstel werk.

Kan ik mijn gravelbike ook gebruiken als een racefiets?

Met wat aanpassingen kun je je gravel bike prima door laten gaan voor een racefiets. De belangrijkste aanpassing om dit te bewerkstelligen zijn je banden. Als je je gravelbanden verwisselt voor gladdere racefiets banden dan kun je een stuk sneller gaan. Mocht je toch voor de maximale snelheid willen gaan op de weg? Dan kun je toch het beste een racefiets kopen!

Waar moet ik nog meer op letten bij het kopen van een gravel bike?

Er zijn een hoop dingen waar je nog meer op moet letten bij het kopen van een gravelbike. Een aantal dingen hiervan zijn het soort gravel stuur, de geometrie van het frame, het frame materiaal en de groepset van de gravel bike. Over deze en nog veel meer aandachtspunten lees je meer in onze gravel bike koopgids. Lees deze blog hier!

Lees meer op ons blog

Shimano GRX groepen overzicht - Alle Shimano Gravel bike groepsets op een rij

Meer lezen

Gravel bike koopgids - Waar moet je op letten bij de aankoop van een gravelbike?

Meer lezen