Menu
Terug
Wanneer start mijn garantieaanvraag?

Wij starten je garantieaanvraag zo snel mogelijk nadat je product is geleverd in ons magazijn. Als je gekozen hebt voor onze gratis verzendmethode dan zie je in de track&trace gegevens die wij jou per e-mail gestuurd hebben of en wanneer je pakket is aangekomen in ons magazijn. We sturen een bevestiging per e-mail zodra we je garantieaanvraag starten. In deze e-mail vertellen we jou wat er gaat gebeuren.

Wanneer kan ik een oplossing verwachten?

Dit verschilt per product en probleem. We zorgen voor een oplossing binnen maximaal drie weken vanaf het moment dat we je garantieaanvraag gestart zijn. En mocht het voorkomen dat het niet gaat lukken, dan houden we je op de hoogte.

Moet ik de retourkosten zelf betalen?

Nee, bij garantie betalen wij de kosten voor het terugsturen van je product of voor het laten ophalen van je fiets. Wil jij van een andere vervoerder gebruik maken dan komen de kosten voor het retour zenden voor eigen rekening.

Is garantie altijd kosteloos?

Wanneer het defect onder garantie valt, dan wordt het product kosteloos voor jou gerepareerd of vervangen. We sturen we het gerepareerde of vervangende product ook weer gratis naar je terug.

Als het defect niet onder garantie valt dan vertellen we jou wat de reparatiekosten zijn. We laten niets repareren zonder jouw toestemming. De verzendkosten om het product weer bij je terug te krijgen, komen voor eigen rekening.

Garantie aanmelden in de winkel
 • Kom met het product naar een van onze winkels, onze medewerkers helpen je graag verder.
 • Vooraf aanmelden is niet nodig.
 • Neem wel je aankoopbewijs mee. Zonder aankoopbewijs kunnen wij het garantieproces niet starten.
Garantie online aanmelden
 • Meld het product online aan.
  • Log in met je bestelnummer en het e-mailadres waarop jij je Mantel account geregistreerd hebt.
  • Heb je in de winkel een kassabon ontvangen bij de aankoop van je product en wil je het product online aanmelden voor garantie? Neem contact op met onze klantenservice.
 • Na de online aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging van je aanmelding met verzendinstructies en het retourlabel.

Je kunt je fiets op twee manieren aanmelden voor garantie.

1. In onze winkel
 • Geef je fiets af bij de servicebalie in onze winkel.
 • Je hoeft vooraf geen contact met ons op te nemen of je garantie aan te melden.
 • In de winkel wordt het probleem bekeken en een garantieverzoek voor je aangemaakt.
 • Neem je aankoopbon of een rekeningafschrift van de betaling mee. Zonder aankoopbewijs kunnen wij het garantieproces niet starten.
2. Ophaalservice van PostNL Extra@home
 • Neem contact op met onze klantenservice.
 • We maken een eerste inschatting van het probleem en registreren meteen jouw garantie verzoek.
 • Je ontvangt per e-mail een bevestiging met een garantienummer. Hierin staan ook de verzendinstructies vermeld. Lees deze goed.
 • Print de bevestiging uit en stop deze in de bagagedrager, of bij sportfietsen onder het zadel. Zo kunnen we je fiets bij ontvangst sneller verwerken.
 • Bij sportfietsen, haal je pedalen eraf.
 • Haal de accessoires die je na aankoop hebt gemonteerd, zoals een fietskrat, een fietsstoeltje of een bel etc., van de fiets af.
 • Extra@home neemt contact met je op om een afspraak te maken voor het ophalen van de fiets.
Ik retourneer: Kosten:
Onderdelen & Accessoires Gratis
Fiets Gratis

Onderdelen en Accessoires

 • Producten kun je gratis naar ons terugsturen met een PostNL retourlabel.
 • Je mag een product ook terugsturen met een vervoerder naar eigen keuze, de kosten zijn dan voor eigen rekening.
 • Wanneer het defect onder garantie valt, dan sturen we het gerepareerde of vervangende product ook weer gratis naar je terug.
 • Valt het defect niet onder garantie en kunnen wij jouw garantieverzoek niet goedkeuren, dan zijn de verzendkosten om het product weer bij je terug te krijgen voor eigen rekening.

Fietsen

 • Een fiets die je aanmeldt voor garantie laten wij ophalen door onze vervoerder PostNL Extra@home. De kosten nemen wij voor onze rekening.
 • Als er sprake is van garantie dan sturen wij de fiets ook weer gratis naar je op.
 • Is er geen sprake van garantie, dan zijn de bezorgkosten om de fiets weer bij jou thuis te krijgen voor eigen rekening. De kosten hiervoor zijn €27,95.

Twijfel je over je garantie?

Stel je vragen aan onze klantenservice. Wij helpen je graag bij vragen en/of de beoordeling over het defect en of dit onder garantie valt of niet.

Als je een defect product naar ons terugstuurt, stuur dan accessoires die oorspronkelijk niet bij het product horen niet mee.
Hieronder geven we je enkele voorbeelden.

Ik stuur terug:
Wielset haal de banden, cassette en (evt) schijfrem eraf
Fietstrainer haal de cassette en de snelspanner eraf
Schoenen haal de schoenplaatjes eraf, stuur beide schoenen terug
Fietscomputer alleen het defecte toestel, losse accessoires thuis laten (sensoren en eventuele SD-kaart)
Wat zijn de garantievoorwaarden?

Art. 1 - Garantiebepalingen

 1. De ondernemer garandeert dat de geleverde producten vrij zijn van constructie- en/of materiaalfouten en/of roestvorming, één en ander voor zover dat volgt uit deze garantiebepalingen;
 2. De garantie kan uitsluitend worden ingeroepen door de eerste eigenaar van het betreffende product;
 3. De garantie is niet overdraagbaar;
 4. De door ondernemer op grond van deze voorwaarden verstrekte garantie laat onverlet de mogelijkheid om de ondernemer aan te spreken op grond van de gewone, wettelijke bepalingen van het Burgerlijk Wetboek.

Art. 2 - Garantieperiode
Producten hebben gedurende 2 jaar na aankoop een garantie op constructie- en/of materiaalfouten.

Art. 3 - Garantieomvang

 1. Gedurende de garantieperiode zullen alle onderdelen, waarvan door ondernemer is vastgesteld dat sprake is van een materiaal- en/of constructiefout, naar keuze van ondernemer kosteloos worden gerepareerd dan wel worden vervangen;
 2. Kosten van transport van en naar ondernemer komen voor rekening van de consument, wanneer niet wordt gekozen voor de aangeboden kosteloze verzendmethode voor het retourneren;
 3. Indien een bepaald onderdeel voor garantie in aanmerking komt en het origineel niet meer leverbaar is, dan zorgt de ondernemer voor een minimaal gelijkwaardig alternatief.

Art. 4 - Indienen garantieclaim
Claims onder deze garantie dienen, onder aanbieding van het betreffende product voorzien van de originele (digitale) factuur of het aankoopbewijs, ter inspectie te worden aangeboden bij de ondernemer.

Art. 5 - Aansprakelijkheid garantie
Een door ondernemer gehonoreerde garantieclaim betekent niet dat de ondernemer ook aansprakelijkheid aanvaardt voor eventuele geleden schade. De aansprakelijkheid van de ondernemer strekt zich nooit verder uit dan is omschreven in deze voorwaarden. Iedere aansprakelijkheid van de ondernemer betreffende gevolgschade wordt uitdrukkelijk uitgesloten.

Art. 6 - Uitsluitingen garantie

 1. Op onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zoals banden, kettingen, kettingbladen, freewheelen, cassettes, bodies, kabels en remblokken wordt geen garantie gegeven, tenzij sprake is van constructie- en/of materiaalfouten.
 2. In de navolgende gevallen vervalt de garantie:
  • 2.1. Onjuist en/of onzorgvuldig gebruik van het product en gebruik dat niet overeenkomstig de bestemming is;
  • 2.2. Het product is niet conform de door fabrikant voorgeschreven instructies onderhouden;
  • 2.3. Technische reparaties zijn niet op vakkundige wijze verricht;
  • 2.4. Naderhand gemonteerde onderdelen komen niet overeen met de technische specificatie van het betreffende product of zijn onjuist gemonteerd.
 3. Specifieke productvoorwaarden en uitsluitingen:
  • 3.1. Wielsets: wiellagers en andere loopdelen vallen niet onder garantie omdat deze slijten bij gebruik. Ook spaakbreuk valt niet onder garantie, tenzij de oorzaak een constructie-en/of materiaalfout is. Om spaakbreuk te voorkomen laat je een nieuwe wielset na 500km naspannen. Je kunt hiervoor terecht in onze winkels. Het naspannen zit niet in de prijs van een wielset inbegrepen;
  • 3.2. Verende voorvorken: Om zeker te zijn van goede prestaties, veiligheid en een lange levensduur van je voorvork, is regelmatig onderhoud nodig. Kijk voor het onderhoudsschema van je voorvork in de gebruikershandleiding. Je kunt deze ook downloaden op de website van de fabrikant van je fiets. Je hebt geen garantie op normale slijtage. Onderdelen slijten bij normaal gebruik of door gebrekkig onderhoud;
  • 3.3. Polar hartslagmeters: De garantie op batterijen is beperkt tot 6 maanden. In enkele gevallen is de sensorbatterij niet vervangbaar, de aanschaf van een nieuwe sensor is dan noodzakelijk. Alle garantieclaims worden rechtstreeks afgehandeld door Polar Nederland;
  • 3.4. Mantel Helmet Replacement - Voor alle merken geldt: als je helm binnen 2 jaar na aankoop beschadigd raakt en daarom niet meer veilig is (breuken of scheuren in het schuim) bieden wij de mogelijkheid de beschadigde helm te vervangen. Je krijgt een korting die gelijk is aan 40% van de aanschafwaarde van je oude fietshelm. De termijn van 2 jaar geldt vanaf de aankoopdatum van de helm. Koop je met de helmet replacement korting een nieuwe fietshelm? Dan gaan die 2 jaar niet opnieuw lopen. Raakt je helm beschadigd binnen 2 jaar na aankoop van je de eerste helm? Dan kun je er wel gebruik van maken;
  • Bontrager helmen: in het eerste jaar na aankoop ontvang je 100% korting op de actuele verkoopadviesprijs bij aankoop van een identieke helm in dezelfde maat en kleur. In het tweede jaar is de Mantel Helmet Replacement van toepassing.
   Giro / Bell helmen: De Mantel Helmet Replacement is drie jaar van toepassing.

Art. 7 - Onderhoud
We adviseren aangeschafte producten te onderhouden volgens de instructies van de betreffende fabrikant. Tijdig en vakkundig onderhoud voorkomt problemen en garandeert een langere levensduur. Voor advies over en het laten uitvoeren van onderhoud kun je terecht in onze vestigingen.

In samenwerking met de ANWB biedt Mantel een doorlopende fietsverzekering aan voor een maandelijks lage premie. Zo ben je ervan verzekerd dat je snel weer verder kunt mocht je fiets gestolen worden, of beschadigd raken. De premie wordt bepaald aan de hand van het type fiets, aanschafprijs en type verzekering. Je kunt je fiets bij aankoop verzekeren, maar ook achteraf. Binnen twee weken na aanschaf kun je nog een fietsverzekering bij ons afsluiten.

Wil je meer weten over fietsverzekeringen, wat je moet doen bij diefstal of bij schade? Hier vind je alles wat je moet weten.

 1. Voordelen van doorlopende fietsverzekering
 2. Wat moet je weten over de ANWB fietsverzekering
 3. Elektrische fietsen
 4. ANWB Pechhulp
 5. Voorwaarden
 6. Mijn fiets is gestolen, wat moet ik doen?
 7. Hoe dien ik een schadeclaim in na diefstal?
 8. Ik heb de documenten en sleutels ingeleverd. Hoe verloopt het proces verder?
 9. De verzekeraar betaalt het schadebedrag aan Mantel. Kan ik het geld op mijn rekening gestort krijgen?
 10. Hoe kan ik een nieuwe fiets bestellen?
 11. Schade aan de fiets

Vraag verzekering aan

Voordelen van doorlopende fietsverzekering
 • Verzekering kan overgaan op de nieuwe fiets bij totaal verlies
 • Automatische verlenging
 • Na het eerste jaar dagelijks opzegbaar
Wat moet je weten over de ANWB fietsverzekering

De ANWB fietsverzekering is gebaseerd op een vast laag maandtarief, zonder verborgen kosten. De verzekering heeft een looptijd van 12 maanden en is daarna direct dagelijks opzegbaar. Er zijn twee verschillende verzekeringsopties: Diefstal en Diefstal & Schade. Bij de dekking Diefstal is enkel diefstal van je fiets verzekerd. Kies je voor de uitgebreide dekking Diefstal & Schade, dan bevat je verzekering naast een diefstaldekking ook de beschadiging van onderdelen, verhaalsrechtsbijstand en ongevallen.

 • Diefstal: wordt je fiets gestolen, dan krijg je vaak kosteloos een nieuwe fiets van hetzelfde merk en hetzelfde type. Ook schade als gevolg van diefstal wordt vergoed.
 • Schade: als je fiets beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een val of een aanrijding, dan wordt de vergoeding voor reparatie op basis van de voorwaarden en een taxatierapport vastgesteld.
 • Verhaalsrechtsbijstand: ontstaat er tijdens het fietsen op je fiets (letsel)schade door de schuld van iemand anders? Dan zorgt de verzekering ervoor dat deze schade wordt verhaald op de aansprakelijke verkeersdeelnemer.
 • Ongevallen: je wilt er niet aan denken, maar raak je blijvend invalide of kom je te overlijden als gevolg van een ongeval met je fiets, dan keert de verzekering uit aan jou of je nabestaanden.

Elektrische fietsen

Voor elektrische fietsen biedt de ANWB een specifieke E-bike fietsverzekering aan. De dekking Diefstal & Schade van deze E-bike fietsverzekering bevat als extra de ANWB-hulpverlening bij pech onderweg.

ANWB Pechhulp

Pech onderweg komt ongelegen, maar met de ANWB Pechhulp is het probleem zo verholpen. Dankzij een (nood)reparatie bent u snel weer op weg. Is reparatie onderweg niet mogelijk? Dan word je samen met je E-bike naar een tweewielerspecialist of naar huis gebracht. De ANWB Pechhulp is een aanvullende module op de verzekering, maar is standaard bij E-bikes. Interesse in deze aanvulling? Neem dan contact op met de verzekeraar: 088-2993882.

Voorwaarden

Lees hier de polisvoorwaarden van de ANWB fietsverzekering

Fiets al in huis? Binnen twee weken na aanschaf kun je nog een ANWB fietsverzekering afsluiten. Sluit onderaan deze pagina alsnog je verzekering af.

Mijn fiets is gestolen, wat moet ik doen?

Het is altijd balen wanneer je fiets is gestolen. Als je bij aankoop of vlak daarna een verzekering hebt afgesloten wordt vaak een nieuwe fiets vergoed. Hierbij zijn natuurlijk een aantal factoren die de hoogte van het uit te keren bedrag bepalen, zoals de leeftijd van de fiets. Belangrijk is dat je na de diefstal altijd aangifte doet bij de politie. Het proces verbaal dat wordt opgemaakt is nodig om een schadeclaim in te dienen bij de verzekeraar.

Hoe dien ik een schadeclaim in na diefstal?

Heb je de verzekering afgesloten bij aankoop van de fiets in de winkel of op onze website? Dan gaan wij de schadeclaim indienen bij de verzekeraar. Kom langs in de winkel waar je de fiets hebt gekocht. Neem het proces verbaal, de twee originele sleutels van het slot en je aankoopbewijs mee. Met deze documenten en de sleutels gaan we de diefstal melden bij de verzekeraar. Heb je de fiets met verzekering online gekocht? Stuur dan het proces verbaal met sleutels en aankoopbewijs aangetekend op naar:
Mantel
t.a.v. BOS / Service & Support
Simon Stevinweg 12
6827BT Arnhem

Ik heb de documenten en sleutels ingeleverd. Hoe verloopt het proces verder?

Nadat bij ons alles is binnengekomen wordt de schade zo snel mogelijk aangemeld bij de verzekeraar. Dit doen wij via een online schadeformulier. Dezelfde dag sturen we nog de sleutels en documenten op. De schade wordt vervolgens in behandeling genomen bij de verzekeraar. Het duurt maximaal 10 werkdagen tot wij een reactie krijgen. Zodra wij de uitspraak van de verzekeraar hebben ontvangen informeren we je daar natuurlijk over.

De verzekeraar gaat het schadebedrag uitbetalen aan Mantel. Kan ik het geld op mijn rekening gestort krijgen?

Nee, dit kan niet. De verzekering die is afgesloten via een rijwielhandelaar is een verzekering in natura. Je kunt bij Mantel voor het uitgekeerde bedrag een nieuwe fiets uitzoeken.

Hoe kan ik een nieuwe fiets bestellen?

Heb je een bericht uit de winkel gekregen dat een nieuwe fiets wordt vergoed? Kom dan langs in de winkel om te kijken of we je nieuwe fiets al op voorraad hebben staan. Een fiets die op voorraad is kun je vaak al dezelfde dag meenemen. Is de fiets niet op voorraad? Dan kijken we graag met je mee of we de fiets van je dromen kunnen bestellen.

Voor een online aangeschafte fiets nemen we contact met je op over de afhandeling van de claim. Indien de nieuwe fiets wordt vergoed kun je deze uitzoeken op de website. Laat ons als reactie op ons bericht weten welke fiets (merk/type), framemaat en kleur je wilt bestellen. Vervolgens maken we een bestelling voor je aan. Is de fiets duurder dan het bedrag dat wordt uitgekeerd? Dan ontvang je een mail met een link naar onze betaalpagina. Vervolgens plannen we een dag in om je fiets thuis te bezorgen.

Schade aan de fiets

Door een val of ongeval kan er schade ontstaan aan je fiets. Met de verzekering diefstal & schade ben je ook verzekerd voor schade die is ontstaan door van buitenkomende oorzaken. Voor schade aan de fiets geldt altijd een eigen risico van €25,- per schademelding.

Om de schade te melden bij de verzekeraar moet een duidelijke omschrijving van de oorzaak bekend zijn en het schadebedrag moet middels een taxatierapport van een fietsenmaker worden vastgesteld. Woon je in de buurt van één van onze vestigingen? Maak gerust een afspraak in onze werkplaats voor het opmaken van een taxatierapport. De kosten voor een rapport zijn €92,-. Deze kosten vervallen wanneer de reparatie door ons wordt uitgevoerd. Ook deze schademeldingen kunnen wij voor je indienen bij de verzekeraar. Dit wordt alleen gedaan wanneer de verzekering bij ons is afgesloten.

Zodra de schade is ingediend bij de verzekeraar bepaalt deze of de schade is gedekt. In sommige gevallen schakelen zij hiervoor een expert in. Zodra dekking is toegezegd, en een schadebedrag is vastgesteld, wordt binnen 2 weken de schade afgehandeld door de verzekeraar. Het enige dat nog nodig is om de fiets weer gerepareerd te krijgen, is een afspraak in onze werkplaats.

NB: Bij sommige reparaties moeten nieuwe onderdelen besteld worden bij de fabrikant. Hierdoor kan de reparatie meer tijd in beslag nemen.

Klantenservice
026-4450945
service.nl@mantel.com
Stuur een email