Menu
Terug
Laatste stuks en maten, nu tot 80% korting in de Outlet! Shop nu

Fietsmanden

12
Een fietsmand is niet alleen hip en mooi naar ook erg handig voor het meenemen van boodschappen, een tas of zelfs een hond. Bij Mantel hebben we een selectie populaire fietsmanden van Basil, Fastrider, New Looxs en Gazelle. Je kunt bij ons kiezen voor een fietsmand voor de hond voor een rieten fietsmand.
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Basil Dorset M/L Fietsmand
51,95
Adviesprijs 64,99
Onze keuze voor een fietsmand
Mantel's keuze

Basil Denton S/M/L Fietsmand
Vanaf 42,95
Adviesprijs 59,99

Basil Buddy KF Fietsmand
Vanaf 134,99

Basil Buddy MIK Honden Fietsmand
Vanaf 94,95
Adviesprijs 134,99

Basil Portland Voordrager
66,95
Adviesprijs 94,99

Basil Portland Voordrager
79,95
Adviesprijs 109,99

Klickfix Voorbouw Adapter Fietsmand
25,95
Adviesprijs 28,95

New Looxs Toscane Met klikbevestiging
28,95
Adviesprijs 36,95

Basil Green Life Rotan
51,95
Adviesprijs 64,99
Groene Keuze

New Looxs Lombok Fietsmand
39,95
Adviesprijs 57,95

Klickfix City Basket Fietsmand
25,95
Adviesprijs 31,50

Ben je tevreden met het assortiment?

Fietsmand kopen? De mooiste fietsmanden koop je bij Mantel!

Hoe bevestig ik een fietsmand aan mijn fiets?

Een aluminium, plastic of rieten fietsmand monteer je meestal op het stuur van je fiets, zodat de mand aan de voorkant van je fiets zit. Hoe je je fietsmand aan het stuur van je fiets monteert, kan op verschillende manieren, zoals:
  • Met een adapter of bevestigingsset: Sommige fietsmanden zijn uitgerust met een adapter of bevestigingsset die gemakkelijk aan de fiets kan worden bevestigd. Deze sets zijn vaak te gebruiken op verschillende fietsen.
  • Gebruik kabelbinders of elastiekjes: Als je geen adapter of bevestigingsset hebt, kun je kabelbinders of elastiekjes gebruiken om de fietsmand aan de fiets te bevestigen. Dit is een snelle en gemakkelijke manier om de mand te bevestigen. LET OP: kijk wel goed of de fietsmand stevig aan de fiets vast zit.
  • Gebruik een fietstassen rek: Als je een fietstassen rek hebt, kun je de fietsmand daarop bevestigen. Dit is een stevige en stabiele manier om de mand te bevestigen, maar het kan wel beperkt zijn qua ruimte.
Het is voor je eigen veiligheid wel belangrijk om op het volgende te letten: als je de fietsmand op een van de bovenstaande manieren bevestigt, moet je ervoor zorgen dat de mand stevig vastzit en niet te zwaar is. Als de mand te zwaar is, kan het de fiets uit balans brengen, waardoor je kunt vallen.

Welke maat fietsmand heb ik nodig?

Fietsmanden zijn te verkrijgen in verschillende formaten. Welke maat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals:
  • De hoeveelheid spullen die je mee wilt nemen. Als je vaak veel spullen moet vervoeren, dan heb je natuurlijk een grotere fietsmand nodig. Op deze manier weet je zeker dat alle boodschappen, schoolboeken of werkspullen mee kunnen.
  • Hoe groot de fiets is: Als je een kleine fiets hebt, kan een te grote fietsmand het evenwicht van de fiets verstoren.
  • Waar je de mand wilt plaatsen: Als je de mand aan de voor- of achterkant van de fiets wilt plaatsen, moet je ervoor zorgen dat de mand niet te groot is om te bevestigen.
  • Er zijn verschillende maten fietsmanden beschikbaar, dus het is belangrijk om te overwegen welke maat het beste bij jouw behoeften past. Als je twijfelt over welke maat je moet kiezen, kun je altijd langskomen in een van onze fietsenwinkels voor advies.

Hebben jullie ook fietsmanden voor mijn hondje?

Ja zeker, ook aan je trouwe viervoeter hebben wij bij Mantel gedacht. Wil je je hondje graag meenemen naar de winkel of naar de stad? Dan hebben wij daar honden fietsmanden voor. De meeste honden fietsmanden zijn gemaakt van stevig materiaal, zoals staal of aluminium, en zijn voorzien van een ruime binnenkant met een zachte bodem om het je hond zo comfortabel mogelijk te maken. Sommige modellen hebben ook een afneembare deksel of een oprolbare kap om je hondje op de plek te houden of te beschermen tegen slecht weer. Een honden fietsmand is dé manier om je hond te laten genieten van een fietstochtje terwijl je tegelijkertijd veilig op de weg bent.

Wat is de beste fietsmand?

Bij Mantel hebben wij niet een enkele fietsmand die het beste is. Al onze fietsmanden zijn van een hoogwaardige kwaliteit en, ook niet onbelangrijk, uitermate veilig. Het is dus maar net wat je zelf mooi vindt. De merken die wij aanbieden zijn: