Menu
Terug
Profiteer nu van hoge kortingen tijdens onze Vakantiegeld Deals! Bekijk alle deals.

Fietsmanden

13
Een fietsmand is niet alleen hip en mooi naar ook erg handig voor het meenemen van boodschappen, een tas of zelfs een hond. Bij Mantel hebben we een selectie populaire fietsmanden van Basil, Fastrider, New Looxs en Gazelle. Je kunt bij ons kiezen voor een fietsmand voor de hond of een rieten fietsmand.
Lees meer
Merken

Gesorteerd op

Basil Dorset M/L Fietsmand

51,95
Adviesprijs 64,99
Onze keuze voor een fietsmand
Mantels keuze

Basil Denton S/M/L Fietsmand

Vanaf 42,95
Adviesprijs 59,99

Basil Buddy MIK Honden Fietsmand

99,-
Adviesprijs 134,99

Basil Buddy KF Fietsmand

Vanaf 99,95
Adviesprijs 119,94

Basil Portland Voordrager

66,95
Adviesprijs 94,99

Gazelle Miss Grace Mand

32,95
Adviesprijs 49,95

Klickfix City Basket Fietsmand

25,95
Adviesprijs 31,50

Basil Portland Voordrager

85,95
Adviesprijs 109,99

Klickfix Voorbouw Adapter Fietsmand

27,95
Adviesprijs 28,95

New Looxs Toscane Met klikbevestiging

33,95
Adviesprijs 36,95

New Looxs Toscane Fietsmand Inc. bevestiging

26,95
Adviesprijs 32,95

New Looxs Melbourne Large Fietsmand

59,95
Adviesprijs 69,95

New Looxs Brisbane Large Fietsmand

44,95
Adviesprijs 53,95

Ben je tevreden met het assortiment?

Fietsmand kopen? De mooiste fietsmanden koop je bij Mantel!

Hoe bevestig ik een fietsmand aan mijn fiets?

Een aluminium, plastic of rieten fietsmand monteer je meestal op het stuur van je fiets, zodat de mand aan de voorkant van je fiets zit. Hoe je je fietsmand aan het stuur van je fiets monteert, kan op verschillende manieren, zoals:
  • Met een adapter of bevestigingsset: Sommige fietsmanden zijn uitgerust met een adapter of bevestigingsset die gemakkelijk aan de fiets kan worden bevestigd. Deze sets zijn vaak te gebruiken op verschillende fietsen.
  • Gebruik kabelbinders of elastiekjes: Als je geen adapter of bevestigingsset hebt, kun je kabelbinders of elastiekjes gebruiken om de fietsmand aan de fiets te bevestigen. Dit is een snelle en gemakkelijke manier om de mand te bevestigen. LET OP: kijk wel goed of de fietsmand stevig aan de fiets vast zit.
  • Gebruik een fietstassen rek: Als je een fietstassen rek hebt, kun je de fietsmand daarop bevestigen. Dit is een stevige en stabiele manier om de mand te bevestigen, maar het kan wel beperkt zijn qua ruimte.
Het is voor je eigen veiligheid wel belangrijk om op het volgende te letten: als je de fietsmand op een van de bovenstaande manieren bevestigt, moet je ervoor zorgen dat de mand stevig vastzit en niet te zwaar is. Als de mand te zwaar is, kan het de fiets uit balans brengen, waardoor je kunt vallen.

Welke maat fietsmand heb ik nodig?

Fietsmanden zijn te verkrijgen in verschillende formaten. Welke maat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals:
  • De hoeveelheid spullen die je mee wilt nemen. Als je vaak veel spullen moet vervoeren, dan heb je natuurlijk een grotere fietsmand nodig. Op deze manier weet je zeker dat alle boodschappen, schoolboeken of werkspullen mee kunnen.
  • Hoe groot de fiets is: Als je een kleine fiets hebt, kan een te grote fietsmand het evenwicht van de fiets verstoren.
  • Waar je de mand wilt plaatsen: Als je de mand aan de voor- of achterkant van de fiets wilt plaatsen, moet je ervoor zorgen dat de mand niet te groot is om te bevestigen.
  • Er zijn verschillende maten fietsmanden beschikbaar, dus het is belangrijk om te overwegen welke maat het beste bij jouw behoeften past. Als je twijfelt over welke maat je moet kiezen, kun je altijd langskomen in een van onze fietsenwinkels voor advies.

Hebben jullie ook fietsmanden voor mijn hondje?

Ja zeker, ook aan je trouwe viervoeter hebben wij bij Mantel gedacht. Wil je je hondje graag meenemen naar de winkel of naar de stad? Dan hebben wij daar honden fietsmanden voor. De meeste honden fietsmanden zijn gemaakt van stevig materiaal, zoals staal of aluminium, en zijn voorzien van een ruime binnenkant met een zachte bodem om het je hond zo comfortabel mogelijk te maken. Sommige modellen hebben ook een afneembare deksel of een oprolbare kap om je hondje op de plek te houden of te beschermen tegen slecht weer. Een honden fietsmand is dé manier om je hond te laten genieten van een fietstochtje terwijl je tegelijkertijd veilig op de weg bent.

Wat is de beste fietsmand?

Bij Mantel hebben wij niet een enkele fietsmand die het beste is. Al onze fietsmanden zijn van een hoogwaardige kwaliteit en, ook niet onbelangrijk, uitermate veilig. Het is dus maar net wat je zelf mooi vindt. De merken die wij aanbieden zijn: