Racefietsen

76
Wil je een koersfiets kopen? Vergelijk, kies en koop snel en eenvoudig heren racefietsen of dames racefietsen. Lekker op de koersfiets toeren door het lokale landschap of een wedstrijd rijden in bergachtig terrein. We hebben genoeg keuze op het gebied van koersfietsen, een mooie beginners racefiets of een high-end koersfiets - voor iedereen hebben we wel een wielrenfiets op maat. Ook als je op zoek bent naar een mooie racefiets aanbieding, hebben we genoeg keuze met een van onze koersfiets aanbiedingen.
Lees meer
Merken
Help mij kiezen

Gesorteerd op

BMC Teammachine SLR Five

Adviesprijs 4.299,-
3.099,-
Onze keuze voor een topklasse performance racefiets
Mantels keuze

Cannondale Caad13 Disc 105

Adviesprijs 2.199,-
1.799,-
Onze keuze voor een middenklasse performance racefiets
Mantels keuze

Cube Attain Pro

Adviesprijs 1.099,-
999,-
Onze keuze voor een instapklasse comfortabele racefiets
Mantels keuze

Sensa Giulia Supremo Ubique

5.499,-
Onze keuze voor een topklasse aero racefiets
Mantels keuze

Cube Nulane Pro

Adviesprijs 1.099,-
999,-
Onze keuze voor een fitnessfiets
Mantels keuze

Sensa Giulia GF Ubique

4.499,-
Onze keuze voor een topklasse comfortabele racefiets
Mantels keuze

Sensa Veneto 105 Disc

Adviesprijs 1.849,-
1.699,-
Onze keuze voor een middenklasse comfortabele racefiets
Mantels keuze

Sensa Giulia Evo Integrale 105

Adviesprijs 2.799,-
2.499,-
Onze keuze voor een middenklasse aero racefiets
Mantels keuze

Cube Agree C:62 Pro

3.299,-

Trek Emonda SL 5

Adviesprijs 2.699,-
2.299,-

Trek Emonda ALR 5 Disc

Adviesprijs 1.999,-
1.899,-

Scott Addict 20

3.299,-

Cube Attain

Adviesprijs 899,-
799,-

Trek Emonda SL 6 Pro Di2

Adviesprijs 3.999,-
3.499,-

Trek Domane AL 3 Gen 3

Adviesprijs 1.299,-
1.199,-

Sensa Giulia Evo Integrale

Adviesprijs 5.752,-
4.599,-
Outlet

Cube Attain Race

Adviesprijs 1.199,-
1.139,-

BMC Roadmachine Five

Adviesprijs 4.299,-
3.599,-
Outlet

Scott Addict RC 15

Adviesprijs 6.299,-
5.999,-
Outlet

Cube Axial WS

949,-

Lapierre Aircode DRS 7.0

Adviesprijs 5.999,-
5.399,-

Trek Domane SL 6 Gen 4

Adviesprijs 4.499,-
4.199,-

Scott Addict 30

2.599,-

Scott Speedster 20

1.499,-

Cannondale Synapse Carbon 2 RL

Adviesprijs 4.199,-
2.999,-
Outlet

Scott Speedster 10

1.899,-

BMC Teammachine SLR Six

Adviesprijs 2.999,-
2.199,-

Sensa Giulia Evo Disc Ultegra Special

Adviesprijs 3.299,-
2.499,-

Cube Nulane

Adviesprijs 899,-
819,-

Cube Hyde Pro

Adviesprijs 1.099,-
999,-
Outlet

Trek Domane SL 6 AXS Gen 4

Adviesprijs 4.999,-
4.799,-

Cannondale Synapse Carbon 3 L

Adviesprijs 3.199,-
2.299,-

Sensa Giulia GF Ultegra

Adviesprijs 3.199,-
2.499,-
Outlet

Scott Addict RC 20

4.999,-
Outlet

Ben je tevreden met het assortiment?

Koersfiets kopen? Ruim assortiment aan racefietsen.

Een goede koersfiets of racefiets is een fiets die echt bij je past. Dan heb je het niet alleen over de framemaat van je racefiets, maar ook het materiaal en de onderdelen. Wil je bijvoorbeeld de lichtste en meest stijve koersfiets? Dan heb je een koersfiets van carbon nodig. Wil je niet te veel geld uitgeven dan is een aluminium koersfiets juist een keuze prima. Ook is het erg belangrijk om over wat jij ermee wilt gaan doen. Een koersfiets waar jij wedstrijden mee fietst verschilt natuurlijk sterk van een racefiets voor een zondags ritje op zijn tijd. Maar ook het terrein waar je op gaat fietsen is belangrijk in jouw keuze voor een type racefiets. De tijd van alleen maar strak asfalt is al lang voorbij. Gravel bikes en crossfietsen zie je bijvoorbeeld ook steeds meer terug. Daar kun je zelfs over de ruigere paden waar je eerst alleen maar mountainbikes zag.

Wat is het verschil tussen een carbon en aluminium koersfiets?

Wanneer je voor een racefiets gaat kijken is het belangrijk om te bepalen van welk materiaal je wilt dat het frame gemaakt is. Je hebt hierbij de keuze tussen een carbon of aluminium frame. Een aluminium frame is vaak goedkoper dan een carbon frame. Ook kan een aluminium racefiets beter tegen een stootje en zijn ze makkelijker te repareren. Een carbon koersfiets is daarentegen een stuk lichter, wat er (vooral bergop) voor zorgt dat je een stuk sneller zal gaan. Ondanks het feit dat een carbon frame iets minder stevig is, roest het wel minder snel dan een aluminium frame.

Wat is er anders aan een dames koersfiets?

Niet iedere vrouw fietst even lekker op een racefiets die voor heren gemaakt is. Daarom zijn er steeds meer dames koersfiets te krijgen. De geometrie is net wat anders om de verhoudingen van het vrouwenlichaam beter tot zijn recht te laten komen. Een vrouw die nu op een heren wielrenfiets fietst en regelmatig last heeft van fietsgerelateerde klachten kan er goed aan doen eens te kijken naar een speciale dames racefiets.

Wat is een tijdritfiets?

Alles aan een tijdritfiets is erop gericht je zo snel mogelijk te kunnen laten gaan op de racefiets. Het frame is vaak lekker smal en heeft ook een speciale vorm om de wind zo gunstig mogelijk te leiden. Op een tijdritfiets zit je erg diep voorover. Dat kan even wennen zijn als je voor het eerst op een tijdritfiets zit. Het frame is ook erg stijf en de velgen zijn vaak lekker hoog. Bij de topmodellen zijn die wielen zelfs van carbon gemaakt. Een tijdritfiets is niet het lichtste type fiets. Dat komt omdat er meer tijd te winnen is met aerodynamica dan met een iets lichter frame.

Wat is het voordeel van een fitness fiets?

Een fitness fiets is een hele sportieve fiets die veel lijkt op een racefiets. Maar het frame en het rechte stuur zijn zo gemaakt dat je hier een heel stuk comfortabeler op zit. Je hangt dus niet in de beugels zoals bij een racefiets. Met een fitness fiets kun je heel goed een dagtocht fietsen op een wat hoger tempo. Je zit relatief rechtop en dankzij het rechte stuur houdt je goed de controle. Een fitness fiets wordt ook vaak een hybride fiets genoemd. Maar zodra je over een hybride fiets spreekt dan is dat een fiets met spatborden en vaak ook een bagagedrager.

Wat is er anders aan een elektrische koersfiets?

De elektrische koersfiets is in opkomst. Dit zijn koersfietsen die, in de schuine buis een accu hebben die een middenmotor aandrijft. In de meeste goede elektrische racefietsen zie je amper dat er een motor in zit. Het schakelen gaat zoals je gewend bent met een derailleur. Het frame is vrijwel hetzelfde als bij racefietsen zonder motor. Alleen de schuine buis is dus wat dikker om ruimte te maken voor de accu.

Wat is een gravel bike?

Een gravel bike is gemaakt voor uitdagender terrein. Waar je vroeger alleen mountainbikes tegenkwam in het bos zie je de gravel bikes ook steeds vaker. Maar ze zijn vooral gemaakt voor wegen met (erg) slecht wegdek. De meeste gravel bikes hebben een frame dat je ook terugziet bij endurance koersfietsen. Je zit dan redelijk rechtop en comfortabel. Een gravel bike heeft vaak ook brede banden of in ieder geval ruimte voor brede banden. 32, 35 en zelfs 40 mm is heel normaal bij een gravel fiets. Die brede banden kun je hele lage bandenspanning rijden. 4 bar of zelfs minder is heel normaal bij dit type wielrenfiets. Dankzij die lage bandendruk effenen ze het slechte wegdek prima. En dat maakt een gravel bike nog comfortabeler. Om ruimte te maken voor die brede racefietsbanden heeft een gravel racefiets altijd schijfremmen. Een gravel bike is verder behoorlijk stijf en heeft vaak extra sterke wielen.

Waarvoor kan je het beste een cyclocrosser gebruiken?

Een crossfiets lijkt veel op een gravel bike. Ook hier is er ruimte genoeg voor extra brede banden. Een crossfiets is gemaakt om mee in het bos en door de velden te crossen. Dat is dus eigenlijk het traditionele terrein van de mountainbikes. Een crossfiets heeft bijna altijd schijfremmen. Het voordeel is dat je daardoor, net als bij de gravel bikes, lekker brede banden kunt gebruiken omdat je meer ruimte hebt in het frame.

Lees meer op ons blog
Schakelen racefiets - Hoe moet je schakelen met je racefiets? (En waarom werkt het zo?)

Schakelen racefiets - Hoe moet je schakelen met je racefiets? (En waarom werkt het zo?)

Lees meer
De beste koersfietsen van 2021 - Onze nieuwe racefietsen collectie

De beste koersfietsen van 2021 - Onze nieuwe racefietsen collectie

Lees meer
Aluminium of carbon koersfiets - Wat past het beste bij mij?

Aluminium of carbon koersfiets - Wat past het beste bij mij?

Lees meer
Hoe bepaal je de framemaat van je racefiets?

Hoe bepaal je de framemaat van je racefiets?

Lees meer