Menu
Terug

Racefietsen

122
Wil je een koersfiets kopen? Vergelijk, kies en koop snel en eenvoudig heren racefietsen of dames racefietsen. Lekker op de koersfiets toeren door het lokale landschap of een wedstrijd in bergachtig terrein. We hebben genoeg keuze op het gebied van koersfietsen, een mooie beginners racefiets of een high-end koersfiets- voor iedereen hebben we wel een wielrenfiets op maat. Ook als je op zoek bent naar een een mooie racefiets aanbieding hebben we genoeg keuze met een van onze koersfiets aanbiedingen.
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Scott Addict RC 20
(2)
4.899,- 4.499,-
Onze keuze voor een topklasse racefiets
Mantel's keuze

Giant TCR Advanced 1 Disc KOM
(4)
2.399,-
Onze keuze voor een hogereklasse racefiets
Mantel's keuze

Trek Domane AL 2 Disc
869,-

Trek Domane AL 3 disc
(3)
999,-

Trek Domane AL 2
(6)
699,-

Trek Madone SL 6 Disc
(1)
4.499,- 3.999,-
Promoties

Trek Domane AL 5 Disc
1.799,-

BMC Roadmachine 02 ONE
4.699,- 4.099,-
Promoties

Trek Domane SL 5
2.799,-

Trek Emonda SL 6 Disc
(2)
2.749,- 2.299,-
Promoties

Trek Emonda SL 5
2.599,-

Koga Beachracer Gravel Bike
(1)
1.799,- 1.649,-
Promoties

Cube Attain
749,-

Trek Domane SL 6
(2)
3.599,- 3.299,-
Promoties

Scott Addict RC 15
5.699,-

Sensa Romagna Comp
1.099,- 1.049,-
Promoties

BMC Roadmachine Four
2.699,-

Scott Addict 10 Disc
2.899,-

Liv Enviliv Advanced 1 Dames Racefiets
2.299,- 1.699,-
Outlet

BMC Teammachine SLR Three
3.599,-

BMC Teammachine SLR02 Disc Two 2019
3.699,- 2.899,-
Outlet

Trek Emonda SL 7
5.499,-

BMC Roadmachine 01 Four
6.499,-

BMC Teammachine SLR02 DISC ONE Force AXS
4.999,- 4.499,-
Promoties

Sensa Romagna Sora
849,- 799,-
Promoties

Sensa Emilia Lady Tiagra Dames Racefiets
(1)
999,- 949,-
Promoties

Sensa Giulia G3 Disc 105
2.199,- 1.999,-
Promoties

Cube Agree C:62 SL
(1)
2.999,- 2.749,-
Promoties

Koga Kimera Premium
(1)
3.899,- 3.499,-
Promoties

BMC Roadmachine 02 TWO
3.699,- 3.299,-
Promoties

Trek Emonda ALR 5 Disc
(1)
1.999,-

Sensa Romagna Tiagra
999,- 949,-
Promoties

Trek Domane SL 6
3.799,-

Koersfiets kopen? Ruim assortiment aan racefietsen.

Een goede koersfiets of racefiets is een fiets die echt bij je past. Dan heb je het niet alleen over de framemaat van je racefiets, maar ook het materiaal en de onderdelen. Wil je bijvoorbeeld de lichtste en meest stijve koersfiets? Dan heb je een racefiets van carbon nodig. Wil je niet te veel geld uitgeven dan is een aluminium racefiets de juiste keuze prima. Ook is het erg belangrijk om over wat jij ermee wilt gaan doen. Een racefiets waar jij wedstrijden mee fietst verschilt natuurlijk sterk van een koersfiets voor een zondags ritje op zijn tijd. Maar ook het terrein waar je op gaat fietsen is belangrijk in jouw keuze voor een type koersfiets. De tijd van alleen maar strak asfalt is al lang voorbij. Gravel bikes en cyclocrossers zie je bijvoorbeeld ook steeds meer terug. Daar kun je zelfs over de ruigere paden waar je eerst alleen maar mountainbikes zag.

Wat is er anders aan een dames koersfiets?

Niet iedere vrouw fietst even lekker op een koersfiets die voor heren gemaakt is. Daarom zijn er steeds meer dames racefiets te krijgen. De geometrie is net wat anders om de verhoudingen van het vrouwenlichaam beter tot zijn recht te laten komen. Een vrouw die nu op een heren racefiets fietst en regelmatig last heeft van fietsgerelateerde klachten kan er goed aan doen eens te kijken naar een speciale dames koersfiets.

Wat is een tijdritfiets?

Alles aan een tijdritfiets is erop gericht je zo snel mogelijk te kunnen laten gaan op de koersfiets. Het frame is vaak lekker smal en heeft ook een speciale vorm om de wind zo gunstig mogelijk te leiden. Op een tijdritfiets zit je erg diep voorover. Dat kan even wennen zijn als je voor het eerst op een tijdritfiets zit. Het frame is ook erg stijf en de velgen zijn vaak lekker hoog. Bij de topmodellen zijn die wielen zelfs van carbon gemaakt. Een tijdritfiets is niet het lichtste type fiets. Dat komt omdat er meer tijd te winnen is met aerodynamica dan met een iets lichter frame.

Wat is het voordeel van een fitness fiets?

Een fitness fiets is een hele sportieve fiets die veel lijkt op een racefiets. Maar het frame en het rechte stuur zijn zo gemaakt dat je hier een heel stuk comfortabeler op zit. Je hangt dus niet in de beugels zoals bij een koersfiets. Met een fitness fiets kun je heel goed een dagtocht fietsen op een wat hoger tempo. Je zit relatief rechtop en dankzij het rechte stuur houdt je goed de controle. Een fitness fiets wordt ook vaak een hybride fiets genoemd. Maar zodra je over een hybride fiets spreekt dan is dat een fiets met spatborden en vaak ook een bagagedrager.

Wat is er anders aan een elektrische racefiets?

De elektrische koersfiets is in opkomst. Dit zijn racefietsen die, in de schuine buis een accu hebben die een middenmotor aandrijft. In de meeste goede elektrische racefietsen zie je amper dat er een motor in zit. Het schakelen gaat zoals je gewend bent met een derailleur. Het frame is vrijwel hetzelfde als bij koersfiets zonder motor. Alleen de schuine buis is dus wat dikker om ruimte te maken voor de accu.

Wat is een gravel bike?

Een gravel bike is gemaakt voor uitdagender terrein. Waar je vroeger alleen mountainbikes tegenkwam in het bos zie je de gravel bikes ook steeds vaker. Maar ze zijn vooral gemaakt voor wegen met (erg) slecht wegdek). De meeste gravel bikes hebben een frame dat je ook terugziet bij endurance racefietsen. Je zit dan redelijk rechtop en comfortabel. Een gravel bike heeft vaak ook brede banden of in ieder geval ruimte voor brede banden. 32, 35 en zelfs 40 mm is heel normaal bij een gravel fiets. Die brede banden kun je hele lage bandenspanning rijden. 4 bar of zelfs minder is heel normaal bij dit type koersfiets. Dankzij die lage bandendruk effenen ze het slechte wegdek prima. En dat maakt een gravel bike nog comfortabeler. Om ruimte te maken voor die brede racefietsbanden heeft een gravel koersfiets altijd schijfremmen. Een gravel bike is verder behoorlijk stijf en heeft vaak extra sterke wielen.

Waarvoor kan je het beste een cyclocrosser gebruiken?

Een cyclocrosser lijkt veel op een gravel bike. Ook hier is er ruimte genoeg voor extra brede banden. Een cyclocrosser is gemaakt om mee in het bos en door de velden te crossen. Dat is dus eigenlijk het traditionele terrein van de mountainbikes. Een cyclocrosser heeft bijna altijd schijfremmen. Het voordeel is dat je daardoor, net als bij de gravel bikes, lekker brede banden kunt gebruiken omdat je meer ruimte hebt in het frame.