Menu
Terug

Racefietsen

74
Wil je een racefiets kopen? Vergelijk, kies en koop snel en eenvoudig heren racefietsen of dames racefietsen. Lekker op de wielrenfiets toeren door het lokale landschap of een wedstrijd in bergachtig terrein. We hebben genoeg keuze op het gebied van racefietsen, een mooie beginners wielrenfiets of een high-end wedstrijdfiets - voor iedereen hebben we wel een wielrenfiets op maat. Ook als je op zoek bent naar een een mooie racefiets aanbieding hebben we vast wat voor je klaar staan in onze racefietsen outlet.
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Cube Attain SL
1.449,-
Onze keuze voor een middenklasse racefiets
Mantel's keuze

Scott Addict RC 20
4.999,-
Onze keuze voor een topklasse racefiets
Mantel's keuze

Cube Cross Race SL
(1)
1.549,-
Onze keuze voor een cyclocross fiets
Mantel's keuze

Cube Axial WS Racefiets Dames
(2)
799,-
Onze keuze voor een instap damesracefiets
Mantel's keuze

Trek Domane AL 3 Disc
(5)
1.049,-

BMC Roadmachine One
(1)
4.999,-

BMC Roadmachine 01 Four
6.499,- 5.899,-

Trek Emonda SL 6 Pro
(1)
4.199,-
Racefiets van het Jaar

Koga SuperMetro
1.549,- 1.449,-

Lapierre Sensium 3.0 disc
1.349,-

Cube Attain GTC SL
(1)
2.049,-

Batavus Atmos 5.1
(2)
839,- 769,-
Promoties

Trek Emonda SL 7
5.799,-

Trek Emonda SL 5 Disc
2.249,- 2.099,-

Liv Devote 1 Gravel Bike
1.449,-

Sensa Romagna Comp
(1)
1.124,-

Cube Agree C:62 SL
3.449,-

Batavus Atmos 5.2
949,- 899,-
Promoties

Trek FX 3 Disc
(2)
899,-

Cube Cross Race 2022
1.199,-

Trek Domane SL 6 2022
4.199,-

Koersfiets kopen? Ruim assortiment aan racefietsen.

Een goede koersfiets of racefiets is een fiets die echt bij je past. Dan heb je het niet alleen over de framemaat van je racefiets, maar ook het materiaal en de onderdelen. Wil je bijvoorbeeld de lichtste en meest stijve koersfiets? Dan heb je een koersfiets van carbon nodig. Wil je niet te veel geld uitgeven dan is een aluminium koersfiets juist een keuze prima. Ook is het erg belangrijk om over wat jij ermee wilt gaan doen. Een koersfiets waar jij wedstrijden mee fietst verschilt natuurlijk sterk van een racefiets voor een zondags ritje op zijn tijd. Maar ook het terrein waar je op gaat fietsen is belangrijk in jouw keuze voor een type racefiets. De tijd van alleen maar strak asfalt is al lang voorbij. Gravel bikes en crossfietsen zie je bijvoorbeeld ook steeds meer terug. Daar kun je zelfs over de ruigere paden waar je eerst alleen maar mountainbikes zag.

Wat is het verschil tussen een carbon en aluminium koersfiets?

Wanneer je voor een racefiets gaat kijken is het belangrijk om te bepalen van welk materiaal je wilt dat het frame gemaakt is. Je hebt hierbij de keuze tussen een carbon of aluminium frame. Een aluminium frame is vaak goedkoper dan een carbon frame. Ook kan een aluminium racefiets beter tegen een stootje en zijn ze makkelijker te repareren. Een carbon koersfiets is daarentegen een stuk lichter, wat er (vooral bergop) voor zorgt dat je een stuk sneller zal gaan. Ondanks het feit dat een carbon frame iets minder stevig is, roest het wel minder snel dan een aluminium frame.

Wat is er anders aan een dames koersfiets?

Niet iedere vrouw fietst even lekker op een racefiets die voor heren gemaakt is. Daarom zijn er steeds meer dames koersfiets te krijgen. De geometrie is net wat anders om de verhoudingen van het vrouwenlichaam beter tot zijn recht te laten komen. Een vrouw die nu op een heren wielrenfiets fietst en regelmatig last heeft van fietsgerelateerde klachten kan er goed aan doen eens te kijken naar een speciale dames racefiets.

Wat is een tijdritfiets?

Alles aan een tijdritfiets is erop gericht je zo snel mogelijk te kunnen laten gaan op de racefiets. Het frame is vaak lekker smal en heeft ook een speciale vorm om de wind zo gunstig mogelijk te leiden. Op een tijdritfiets zit je erg diep voorover. Dat kan even wennen zijn als je voor het eerst op een tijdritfiets zit. Het frame is ook erg stijf en de velgen zijn vaak lekker hoog. Bij de topmodellen zijn die wielen zelfs van carbon gemaakt. Een tijdritfiets is niet het lichtste type fiets. Dat komt omdat er meer tijd te winnen is met aerodynamica dan met een iets lichter frame.

Wat is het voordeel van een fitness fiets?

Een fitness fiets is een hele sportieve fiets die veel lijkt op een racefiets. Maar het frame en het rechte stuur zijn zo gemaakt dat je hier een heel stuk comfortabeler op zit. Je hangt dus niet in de beugels zoals bij een racefiets. Met een fitness fiets kun je heel goed een dagtocht fietsen op een wat hoger tempo. Je zit relatief rechtop en dankzij het rechte stuur houdt je goed de controle. Een fitness fiets wordt ook vaak een hybride fiets genoemd. Maar zodra je over een hybride fiets spreekt dan is dat een fiets met spatborden en vaak ook een bagagedrager.

Wat is er anders aan een elektrische koersfiets?

De elektrische koersfiets is in opkomst. Dit zijn koersfietsen die, in de schuine buis een accu hebben die een middenmotor aandrijft. In de meeste goede elektrische racefietsen zie je amper dat er een motor in zit. Het schakelen gaat zoals je gewend bent met een derailleur. Het frame is vrijwel hetzelfde als bij racefietsen zonder motor. Alleen de schuine buis is dus wat dikker om ruimte te maken voor de accu.

Wat is een gravel bike?

Een gravel bike is gemaakt voor uitdagender terrein. Waar je vroeger alleen mountainbikes tegenkwam in het bos zie je de gravel bikes ook steeds vaker. Maar ze zijn vooral gemaakt voor wegen met (erg) slecht wegdek). De meeste gravel bikes hebben een frame dat je ook terugziet bij endurance koersfietsen. Je zit dan redelijk rechtop en comfortabel. Een gravel bike heeft vaak ook brede banden of in ieder geval ruimte voor brede banden. 32, 35 en zelfs 40 mm is heel normaal bij een gravel fiets. Die brede banden kun je hele lage bandenspanning rijden. 4 bar of zelfs minder is heel normaal bij dit type wielrenfiets. Dankzij die lage bandendruk effenen ze het slechte wegdek prima. En dat maakt een gravel bike nog comfortabeler. Om ruimte te maken voor die brede racefietsbanden heeft een gravel racefiets altijd schijfremmen. Een gravel bike is verder behoorlijk stijf en heeft vaak extra sterke wielen.

Waarvoor kan je het beste een cyclocrosser gebruiken?

Een crossfiets lijkt veel op een gravel bike. Ook hier is er ruimte genoeg voor extra brede banden. Een crossfiets is gemaakt om mee in het bos en door de velden te crossen. Dat is dus eigenlijk het traditionele terrein van de mountainbikes. Een crossfiets heeft bijna altijd schijfremmen. Het voordeel is dat je daardoor, net als bij de gravel bikes, lekker brede banden kunt gebruiken omdat je meer ruimte hebt in het frame.

Lees meer op ons blog