Fietselektronica

Fietselektronica neemt een steeds belangrijkere rol in bij racefietsers en mountainbikers. Powermeters, fietsnavigatie, fietscomputers en sporthorloges vind je terug bij de fietselektronica. Een andere belangrijke categorie is de fietsverlichting, want gezien worden in het donker blijft essentieel om veilig op de fiets te rijden. En natuurlijk hebben we ook de verschillende sensoren zoals cadanssensoren en hartslagmeters zodat je al jouw prestaties precies bij kunt houden.

Lees meer
Categorieën
Fietscomputers
Sporthorloges
Fietsverlichting
Sensoren
Sport Oordopjes
Batterijen & Accu's
Vermogensmeters
Fietstrainers
Merken
Help mij kiezen
Best verkocht

Wahoo Kickr V6 Fietstrainer

Adviesprijs 1.299,-
979,-
Onze keuze voor de fanatieke Zwifter
Mantels keuze

Elite Suito-T Fietstrainer

Adviesprijs 679,-
499,-
Onze keuze voor een Direct-Drive trainer met de beste prijs-kwaliteitverhouding
Mantels keuze

Garmin Edge Explore 2 Fietsnavigatie

Adviesprijs 299,99
Vanaf 265,-
Onze keuze voor de recreatieve fietser
Mantels keuze

Garmin HRM-Dual Hartslagmeter

69,99
Onze keuze voor een hartslagmeter voor fietsers
Mantels keuze

Garmin Rally XC Powermeter

Adviesprijs 649,99
Vanaf 579,99
Onze keuze voor een mountainbike powermeter
Mantels keuze

Garmin Varia RTL515 Radar Achterlicht

Adviesprijs 199,99
179,95
Onze keuze voor een achterlamp met fietsveiligheid
Mantels keuze

Favero Assioma DUO Powermeter

Adviesprijs 695,-
659,95
Onze keuze voor een dubbelzijdige powermeter voor je racefiets
Mantels keuze

Shokz OpenRun Pro

Adviesprijs 189,95
174,95

Shokz OpenRun

Adviesprijs 139,95
125,95

Tacx Neo 2 Smart T2850 Fietstrainer

Adviesprijs 1.099,-
Vanaf 779,-
Topdeal

Wahoo ELEMNT Bolt v2 Fietsnavigatie

Adviesprijs 279,99
Vanaf 229,95

Ravemen FR160 Fietslamp

Adviesprijs 39,95
Vanaf 36,95

SRAM Rival eTap AXS Powermeter

Adviesprijs 380,-
279,-
Topdeal

Garmin Edge 840 Fietsnavigatie

Adviesprijs 499,99
Vanaf 439,95

Garmin Edge 1040 Fietsnavigatie

Adviesprijs 599,99
Vanaf 539,-

Wahoo Speedplay Powrlink Zero Powermeter

Adviesprijs 649,99
Vanaf 529,-

Favero Assioma DUO-Shi Pedaalassen

Adviesprijs 598,95
559,-

SRAM Force AXS Crankarm Power Meter Upgrade

Adviesprijs 367,-
325,95

Fietselektronica

Fietselektronica heeft een vaste plek ingenomen bij het fietsen voor veel mountainbikers en racefietsers. Powermeters en fietscomputers in alle vormen en maten waren een paar jaar geleden nog een bezienswaardigheid. Maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Vooral de combinatie met goede hartslag en cadanssensoren zie je steeds meer terug. Met die geavanceerde fietselektronica proberen amateurs en profs vooral elke rit weer een beetje beter te worden. Om vervolgens die rit natuurlijk wel op Strava te zetten.

Fietscomputers en fietsnavigatie

Met een goede fietscomputer of fietsnavigatie kan je je fietsrit een stuk aangenamer maken. Een simpele fietscomputer kun je al laten zien hoe hard je rijdt, hoe laat het is en hoe ver je bijvoorbeeld al gefietst hebt. Kies je voor geavanceerdere fietscomputer kom je al snel uit bij de fietsnavigatie-apparaten. Deze laten niet alleen je snelheid zien, maar kunnen bijvoorbeeld ook een vooraf geplande route op het scherm laten zien, compleet met welke afslag wanneer komt, net als in de auto. Meestal kun je fietsnavigatie-apparaten koppelen met gegevenssensoren zoals een hartslagsensor, powermeter of cadanssensor. Jouw fietscomputer wordt dan echt het centrale punt voor al jouw gegevens tijdens het fietsen. Ben je een fanatiek mountainbiker of racefietser dan kun je al die gegevens gebruiken om achteraf jouw rit te analyseren of om jouw hele rit, met alle data, te uploaden naar een website zoals het al eerder genoemde Strava.

Sporthorloges voor de fiets

Een relatief nieuwe en steeds populairdere groep fietselektronica zijn de sporthorloges. Deze hebben inmiddels al bijna dezelfde functionaliteit als de beste fietscomputers. Zelfs fietsnavigatie is al te krijgen op de topmodellen sporthorloges. Je hebt dan dus geen fietscomputer meer op je fiets vast zitten maar gewoon aan je pols. Sommige sporthorloges hebben een geïntegreerde hartslagmeter waardoor je dus geen hartslagband meer om je borstkas hoeft te dragen. En de powermeter en cadanssensor kun je in veel gevallen ook probleemloos koppelen.

Sensoren voor fietscomputers en fietsnavigatie

Met de juiste sensoren kun je precies zien hoe hard je fietst, met welke hartslag, met hoeveel kracht en welke cadans. Vooral als je steeds fanatieker sport zijn sensoren een goede manier om je voortgang bij te houden. Maar sensoren worden ook veel gebruikt om heel gedisciplineerd te trainen. Als je namelijk weet wat jouw lichaam aan kan is het met goede trainingsschema's makkelijker om progressie te boeken. Je kunt je trainingen dan afstellen op jouw prestaties en je zorgt ervoor dat je jezelf niet meer kan overbelasten.

Powermeters

Powermeters waren tot voor kort eigenlijk alleen maar in het profpeloton terug te vinden. Maar omdat de techniek ervoor steeds goedkoper wordt zijn deze hele geavanceerde fietssensoren inmiddels ook voor de fanatieke fietsamateur erg interessant. Een powermeter voor de racefiets of mountainbike laat precies zien hoeveel kracht jij levert, tot op een paar Watt nauwkeurig. Een powermeter is de meest precieze manier om je kracht, vermogen en vorderingen op de fiets bij te houden.

Fietsverlichting

Het belang van goede fietsverlichting zal niemand meer vreemd in de oren klinken. Op de stadsfiets is het belangrijk om goed gezien te worden. Dan is fietsverlichting die lang meegaat belangrijk. Ben je op zoek naar fietsverlichting voor de racefiets of mountainbike? Dan heb je vaak behoefte aan sterkere fietsverlichting. Mountainbikers en racefietsers hebben bij een nachtelijke rit bijvoorbeeld een brede straal nodig om de omgeving beter te kunnen zien. Ook is het vermogen van deze fietsverlichting vaak wat hoger. Dat betekent wel dat de batterij vaak minder lang meegaat en je dus wel regelmatig op moet laden.

Batterijen en accu's voor fietselektronica

Al die moderne apparatuur heeft natuurlijk wel energie nodig. Maak jij lange dagen in het zadel? Dan kun je gelukkig altijd reserve batterijen & accu's meenemen. Het is wel belangrijk om dan bij het uitkiezen van jouw product te kijken of die accu makkelijk te vervangen is onderweg. Wel zo handig als je die batterij in een halve minuut vervangen hebt zodat je door kan met je rit.

Onze merken fietselektronica

De fietselektronica is een grote groep producten met heel veel keuze. Zo vind je bij ons fietselektronica van onder andere Garmin, Polar, Lezyne, Stages, Mio, Bryton en Wahoo. Genoeg keuze dus, of je nu op zoek bent naar een powermeter of een nieuwe fietscomputer!