Menu
Terug
Knallende kortingen op honderden fietsartikelen tijdens onze Wintersale! Shop nu

Keuzehulp Fietscomputers en navigatie

Keuzehulp Fietscomputers en navigatie

Fietselektronica

Fietselektronica neemt een steeds belangrijkere rol in bij racefietsers en mountainbikers. Powermeters, fietsnavigatie, fietscomputers, sporthorloges en zelfs actiecamera's vind je terug bij de fietselektronica. Een andere belangrijke categorie is de fietsverlichting, want gezien worden in het donker blijft essentieel om veilig op de fiets te rijden. En natuurlijk hebben we ook de verschillende sensoren zoals cadanssensoren en hartslagmeters zodat je al jouw prestaties precies bij kunt houden.

Meer lezen
Categorieën
Fietscomputers
Sporthorloges
Fietsverlichting
Sensoren
Sport Oordopjes
Batterijen & Accu's
Vermogensmeters
Fietstrainers
Merken

Best verkocht

Elite Suito T Fietstrainer
Vanaf 499,-
Adviesprijs 679,-
Onze keuze voor een direct drive trainer met de beste prijs/kwaliteit verhouding
Mantel's keuze

4iiii 105 R7000 Precision 3 Powermeter
269,-
Adviesprijs 349,-
Onze keuze voor een enkelzijdige powermeter voor je racefiets
Mantel's keuze

Elite Direto XR-T Fietstrainer
Vanaf 585,-
Adviesprijs 869,-
Winterweken

Wahoo KICKR Core Fietstrainer
Vanaf 629,-
Adviesprijs 799,-
Winterweken

Tacx Flux S Smart T2900S Fietstrainer
649,-
Adviesprijs 699,99

Tacx Flux 2 Smart T2980 Fietstrainer
Vanaf 719,-
Adviesprijs 799,-

Tacx Neo 2T Smart T2875 Fietstrainer
1.049,-
Adviesprijs 1.299,-

Lezyne Macro Drive 1300XXL Fietslamp
Vanaf 74,95
Adviesprijs 94,95
Winter Solden

Shokz OpenRun
122,-
Adviesprijs 139,95

Polar Grit X Sporthorloge
339,-
Adviesprijs 429,90

Wahoo Kickr V6 Fietstrainer
Vanaf 1.049,-
Adviesprijs 1.299,-
Winter Solden

SRAM Rival eTap AXS Power Meter Upgrade
239,-
Adviesprijs 260,-

Wahoo ELEMNT Bolt v2 Fietsnavigatie
Vanaf 249,-
Adviesprijs 299,99

Wahoo KICKR V5 Fietstrainer
Vanaf 799,-
Adviesprijs 1.099,-
Winter Solden

Garmin Edge 1040 Fietsnavigatie
Vanaf 559,99
Adviesprijs 599,99

4iiii Ultegra R8000 Precision 3 Powermeter
Vanaf 339,-
Adviesprijs 399,-

Garmin Edge 830 Fietsnavigatie
Vanaf 329,-
Adviesprijs 399,99

Fietselektronica

Fietselektronica heeft een vaste plek ingenomen bij het fietsen voor veel mountainbikers en racefietsers. Powermeters en fietscomputers in alle vormen en maten waren een paar jaar geleden nog een bezienswaardigheid. Maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Vooral de combinatie met goede hartslag en cadanssensoren zie je steeds meer terug. Met die geavanceerde fietselektronica proberen amateurs en profs vooral elke rit weer een beetje beter te worden. Om vervolgens die rit natuurlijk wel op Strava te zetten.

Fietscomputers en fietsnavigatie

Met een goede fietscomputer of fietsnavigatie kan je je fietsrit een stuk aangenamer maken. Een simpele fietscomputer kun je al laten zien hoe hard je rijdt, hoe laat het is en hoe ver je bijvoorbeeld al gefietst hebt. Kies je voor geavanceerdere fietscomputer kom je al snel uit bij de fietsnavigatie-apparaten. Deze laten niet alleen je snelheid zien, maar kunnen bijvoorbeeld ook een vooraf geplande route op het scherm laten zien, compleet met welke afslag wanneer komt, net als in de auto. Meestal kun je fietsnavigatie-apparaten koppelen met gegevenssensoren zoals een hartslagsensor, powermeter of cadanssensor. Jouw fietscomputer wordt dan echt het centrale punt voor al jouw gegevens tijdens het fietsen. Ben je een fanatiek mountainbiker of racefietser dan kun je al die gegevens gebruiken om achteraf jouw rit te analyseren of om jouw hele rit, met alle data, te uploaden naar een website zoals het al eerder genoemde Strava.

Sporthorloges voor de fiets

Een relatief nieuwe en steeds populairdere groep fietselektronica zijn de sporthorloges. Deze hebben inmiddels al bijna dezelfde functionaliteit als de beste fietscomputers. Zelfs fietsnavigatie is al te krijgen op de topmodellen sporthorloges. Je hebt dan dus geen fietscomputer meer op je fiets vast zitten maar gewoon aan je pols. Sommige sporthorloges hebben een geïntegreerde hartslagmeter waardoor je dus geen hartslagband meer om je borstkas hoeft te dragen. En de powermeter en cadanssensor kun je in veel gevallen ook probleemloos koppelen.

Sensoren voor fietscomputers en fietsnavigatie

Met de juiste sensoren kun je precies zien hoe hard je fietst, met welke hartslag, met hoeveel kracht en welke cadans. Vooral als je steeds fanatieker sport zijn sensoren een goede manier om je voortgang bij te houden. Maar sensoren worden ook veel gebruikt om heel gedisciplineerd te trainen. Als je namelijk weet wat jouw lichaam aan kan is het met goede trainingsschema's makkelijker om progressie te boeken. Je kunt je trainingen dan afstellen op jouw prestaties en je zorgt ervoor dat je jezelf niet meer kan overbelasten.

Powermeters

Powermeters waren tot voor kort eigenlijk alleen maar in het profpeloton terug te vinden. Maar omdat de techniek ervoor steeds goedkoper wordt zijn deze hele geavanceerde fietssensoren inmiddels ook voor de fanatieke fietsamateur erg interessant. Een powermeter voor de racefiets of mountainbike laat precies zien hoeveel kracht jij levert, tot op een paar Watt nauwkeurig. Een powermeter is de meest precieze manier om je kracht, vermogen en vorderingen op de fiets bij te houden.

Fietsverlichting

Het belang van goede fietsverlichting zal niemand meer vreemd in de oren klinken. Op de stadsfiets is het belangrijk om goed gezien te worden. Dan is fietsverlichting die lang meegaat belangrijk. Ben je op zoek naar fietsverlichting voor de racefiets of mountainbike? Dan heb je vaak behoefte aan sterkere fietsverlichting. Mountainbikers en racefietsers hebben bij een nachtelijke rit bijvoorbeeld een brede straal nodig om de omgeving beter te kunnen zien. Ook is het vermogen van deze fietsverlichting vaak wat hoger. Dat betekent wel dat de batterij vaak minder lang meegaat en je dus wel regelmatig op moet laden.

Batterijen en accu's voor fietselektronica

Al die moderne apparatuur heeft natuurlijk wel energie nodig. Maak jij lange dagen in het zadel? Dan kun je gelukkig altijd reserve batterijen & accu's meenemen. Het is wel belangrijk om dan bij het uitkiezen van jouw product te kijken of die accu makkelijk te vervangen is onderweg. Wel zo handig als je die batterij in een halve minuut vervangen hebt zodat je door kan met je rit.

Onze merken fietselektronica

De fietselektronica is een grote groep producten met heel veel keuze. Zo vind je bij ons fietselektronica van onder andere Garmin, Polar, Lezyne, Stages, Mio, Bryton en Wahoo. Genoeg keuze dus, of je nu op zoek bent naar een powermeter of een nieuwe fietscomputer!