Menu
Terug

Powermeters

32
Powermeters (ook wel vermogensmeters genoemd) worden steeds meer gebruikt op de racefiets en mountainbike. Bijna iedereen is bekend met trainen op hartslag, cadans of tijd. Maar wil je nog specifieker trainen? Dan heb je een powermeter nodig. Zo'n vermogensmeter meet de kracht (wattage) die jij moet leveren op vooruit te komen. Meer weten over powermeters? Lees dan onze uitgebreide Koopgids Powermeters over hoe powermeters werken en welke powermeter geschikt is voor jou.
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Favero Assioma DUO Powermeter
695,-
Onze keuze voor een dubbelzijdige powermeter voor je racefiets
Mantel's keuze

Stages Ultegra R8000 Links Powermeter
399,-
Onze keuze voor een enkelzijdige powermeter voor je racefiets
Mantel's keuze

Quarq Sram XX1 Eagle Dub SL Boost
(3)
1.070,- 799,-
Onze keuze voor een dubbelzijdige powermeter voor je mountainbike
Mantel's keuze

Stages Ultegra R8000 L/R Gen 3 Dubbelzijdige Powermeter
749,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Shimano R9100-P Powermeter
1.399,- Vanaf 1.089,-

Rotor InSpider DM Kapic MTB
983,97 Vanaf 849,-

Rotor INPOWER DM Powermeter
(8)
699,- Vanaf 639,-

Quarq Sram AXS D1 Powermeter
(4)
599,- 499,-

Rotor InSpider DM Aldhu Powermeter
1.098,96 939,-

Rotor INPOWER DM MTB
699,- Vanaf 639,-

Look Keo Schoenplaatje
15,95 13,95

Stages Dura-Ace R9100 L/R Gen 3 Dubbelzijdige Powermeter
(5)
999,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Stages Cannondale Si HG Gen 3 Powermeter
(4)
499,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Stages Dura-Ace R9100 Gen 3 Powermeter
(1)
499,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Stages Sram GXP MTB Gen 3
(2)
499,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Stages Dash M50 Fietsnavigatie
239,- 199,-

Rotor InSpider DM Powermeter
649,- 639,-

Stages XTR M9100
(1)
529,-

Stages Dash L50 Fietsnavigatie
(1)
299,- 279,-

Stages Spindle
(1)
99,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Stages 105 R7000 Powermeter
299,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Rotor Inpower Powermeter
869,- 799,-

Waarom een Powermeter?

Een powermeter op je racefiets of MTB geeft je de mogelijkheid om gericht te trainen en sneller in vorm te zijn voor die belangrijke wedstrijd. Vermogen of Power wordt uitgedrukt in wattage. Hierbij is wattage de hoeveelheid energie die nodig is om een bepaalde afstand af te leggen.

Trainen op vermogen met een powermeter

Trainen op snelheid of hartslag is een langdurige traject en vraagt soms veel van je lichaam. Ook wordt dit beïnvloed door slaap, of je fysieke gesteldheid. Wanneer je kiest voor trainen op vermogen kies je de snelste weg naar de ideale vorm. Hierbij luister je goed naar je lichaam en zie je snel resultaat. Uiteraard is trainen met een hartslagmeter en een vermogensmeter de allerbeste optie. Het trainen op vermogen is echter de meest efficiënte manier om tot prestaties te komen. Het is namelijk onafhankelijk van weersomstandigheden, stress of de vorm van de dag. Hierdoor is deze waarde in Wattage altijd hetzelfde en kun je snel progressie maken.

Stages Powermeters

Stages Cycling kwam in 2012 met één van de best betaalbare vermogensmeters op de markt. Ze konden daarmee een grotere doelgroep bereiken dan de concurrentie tot voorheen voor elkaar kreeg. Stages maakt gebruik van een ingebouwde sensor in de linker crankarm die vervorming meet bij de krachtoverbrenging op het pedaal.

Stages vermogensmeters zijn gemakkelijk te installeren

Het is zeer eenvoudig te installeren door de crankarm te verwisselen met het origineel en eenmalig te koppelen aan je fietscomputer. De Stages powermeters maken gebruik van zowel Bluetooth Smart als ANT+ en hebben een kleine afwijking van maar 2% waarmee ze netjes tussen de concurrentie in zitten.

Stages powermeters worden gebruikt door UAE Team Emirates

Naast vermogensmeting voor de consument sponsoren ze het professionele UAE Team Emirates met dubbelzijdige powermeters. De power meters van Stages zijn en voor de verschillende schakelgroepen van Shimano, Campagnolo, Full Speed Ahead (FSA), SRAM en RaceFace. Denk hierbij aan de Stages Shimano Ultegra 6800 en de Campagnolo Super Record. Ook maken ze vermogensmeters van Carbon die met een spindle geschikt zijn voor een flink aantal verschillende schakelgroepen.

Rotor Powermeters

Rotor is al sinds een aantal jaren actief in de powermeters. Met hun InPower, 2inPower en Rex InPower crankstellen staan ze stevig in de markt. Voor zowel de racefiets als de mountainbike zijn er crankstellen beschikbaar. De krachtmeting van een Rotor vermogensmeter vindt plaats in de as van het crankstel. Daardoor wordt hij niet beïnvloed door temperatuur of andere weersinvloeden.

Rotor Vermogens meters zijn uitermate geschikt voor ovale kettingbladen

De crankstellen zijn zowel met ronde als ovale kettingbladen te gebruiken iets wat uniek is in de markt. Andere merken hebben niet voldoende meetmomenten om het ovale kettingblad juist te kunnen meten. Daardoor zijn de Rotor powermeters zeer nauwkeurig en betrouwbaar te noemen. Het is niet voor niks dat Team Dimension Data de grote rondes rijdt met de Rotor 2Inpower Powermeter.


Lees meer op ons blog