Elektrische Moederfietsen

4
Een elektrische moederfiets maakt jouw fietsritjes net wat comfortabeler. Met een elektrische moederfiets heb je net wat meer ruimte voor je kinderen omdat je makkelijk zowel een voorzitje als een achterzitje kan plaatsen. Wanneer je met twee kinderen onderweg bent dan kun je wel wat extra trapondersteuning gebruiken, daarom is een elektrische moederfiets met middenmotor bijvoorbeeld perfect! Ben jij op zoek naar een veilige, comfortabele en mooie elektrische moederfiets? Bekijk dan snel ons assortiment en vind de beste elektrische moederfiets voor jou! 
Lees meer
Merken
Help mij kiezen

Gesorteerd op

Cortina E-Common MM300 Elektrische Fiets

Adviesprijs 2.399,-
1.599,-

Gazelle Bloom C7 HMS Elektrische Moederfiets

Adviesprijs 2.699,-
Vanaf 2.599,-

Gazelle Bloom C380 HMS Elektrische Moederfiets

Adviesprijs 2.999,-
Vanaf 2.799,-

Ben je tevreden met het assortiment?

Wat zijn elektrische moederfietsen?

Elektrische moederfietsen maken het gezinsleven makkelijker. Ze zijn een variant van de traditionele elektrische fiets, ontworpen om aan de behoeften van moderne gezinnen te voldoen. Deze fietsen combineren de vertrouwde aspecten van een elektrische fiets met eigenschappen die het dagelijkse leven van ouders en verzorgers gemakkelijker te maken. Een elektrische moederfiets onderscheidt zich vooral door het frameontwerp.

Frameontwerp

Eén van de meest opvallende kenmerken van een elektrische moederfiets is namelijk het specifieke frameontwerp dat gericht is op stabiliteit en het vervoeren van zwaardere ladingen. Het frame is doorgaans langer en lager dan dat van een standaardfiets, wat zorgt voor een lager zwaartepunt, een lagere instap en meer ruimte voor bagage, kinderzitjes en andere accessoires. Hierdoor kunnen ouders en verzorgers gemakkelijk hun kinderen meenemen, samen met boodschappen of andere benodigdheden.

Aantal versnellingen

Om de veelzijdigheid van elektrische moederfietsen te vergroten, zijn ze vaak uitgerust met 7 of 8 versnellingen. Dit maakt het mogelijk om de fiets aan te passen aan verschillende omstandigheden en snelheden. Ouders kunnen soepel schakelen tussen versnellingen om comfortabel te fietsen, zelfs als ze een lading met extra gewicht vervoeren.

Ruimte voor kinderen en bagage

Een cruciaal aspect van een elektrische moederfiets is de ruimte die is ontworpen om kinderen en bagage te vervoeren. Deze fietsen kunnen worden uitgerust met kinderzitjes die veiligheid en comfort bieden voor kinderen tijdens het fietsen. Bovendien is er meestal voldoende ruimte voor boodschappentassen, schooltassen en andere benodigdheden, waardoor ze ideaal zijn voor dagelijkse activiteiten.

Stuurvergrendeling

Ook handig is stuurvergrendeling. Hiermee zet je het stuur vast, waardoor het in positie blijft staan. Dit voorkomt dat je stuur wegdraait waardoor de fiets mogelijk omvalt. Bovendien kennen de meeste moederfietsen een dubbele standaard. Ook dit voorkomt dat je fiets omvalt. 

Voordelen van elektrische moederfietsen

Elektrische moederfietsen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en dat is niet zonder reden. Ze bieden een scala aan voordelen die het leven van ouders aanzienlijk vergemakkelijken en verbeteren. Laat jij dankzij je moederfiets de auto straks vaker staan?

Milieu

Ten opzichte van de auto is één van de meest opvallende voordelen van elektrische moederfietsen hun milieuvriendelijkheid. Door te kiezen voor een elektrische moederfiets in plaats van een auto voor korte ritten, draag je bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en luchtvervuiling.

Kostenbesparingen

Het gebruik van een elektrische moederfiets kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren in vergelijking met een auto. Je bespaart op brandstof, parkeerkosten, onderhoud en verzekering.

Gezondheidsvoordelen

Fietsen is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging, en met een elektrische moederfiets kun je zonder al te veel inspanning grotere afstanden afleggen. Dit kan bijdragen aan een actievere levensstijl voor jou en je gezin. Bovendien is fietsen met kinderen een geweldige manier om quality time door te brengen en gezondheidsbewustzijn bij je kinderen te bevorderen.

Merken met elektrische moederfietsen

Bij Mantel vind je meerdere merken met elektrische moederfietsen in hun assortiment. Op dit moment zijn dat: Populaire elektrische moederfietsen zijn bijvoorbeeld: Deze fietsen worden gewaardeerd vanwege hun uitstekende ontwerp en eenvoudige bediening, waardoor ze ideaal zijn voor ouders die hun kinderen en bagage gemakkelijk willen vervoeren. De Cortina E-U4 Transport Family staat bekend om zijn stevige frame en ruime bagagedrager, perfect voor het vervoeren van boodschappen of het plaatsen van kinderzitjes. De Cortina E-Common Family biedt een comfortabele rit en een stijlvol ontwerp, terwijl de Gazelle Bloom C380 indruk maakt met zijn hoogwaardige afwerking. Deze fietsen zijn ontworpen met het oog op het moderne gezin en bieden een combinatie van elektrische trapondersteuning, stabiliteit en veelzijdigheid voor dagelijkse activiteiten.

Elektrische moederfiets testen

Benieuwd naar onze elektrische moederfietsen? Kom proefrijden in één van onze winkels. Je vindt onze superstores in:
In de winkels bevinden zich testbanen waarop je gemakkelijk een rondje kunt fietsen op de door jou gekozen fiets. 

Lees meer op ons blog
Zo kun je veilig fietsen met je elektrische fiets!

Zo kun je veilig fietsen met je elektrische fiets!

Lees meer
Hoe onderhoud ik mijn elektrische fiets en de accu? [How-to]

Hoe onderhoud ik mijn elektrische fiets en de accu? [How-to]

Lees meer