Menu
Terug

Fietsbrillen

65

Een goede fietsbril zit niet alleen lekker, maar houdt ook schadelijke zonnestralen tegen. En voor wie een beetje modieus op de fiets wil zitten is er genoeg keuze in soorten racefiets brillen. Van supereenvoudige zonnebrillen die niets meer doen dan de zon, regen, wind en insecten uit je ogen houden tot echte design fietsbrillen waar je er ook meteen heel gelikt mee uitziet. Ben jij op zoek naar een goede fietsbril voor tijdens het wielrennen? Bekijk dan ons assortiment racefiets brillen! 

Lees meer
Merken
Help mij kiezen

Gesorteerd op

AGU Bold Anti Fog Fietsbril

Vanaf 64,95

Oakley Radar EV Prizm Road Fietsbril

149,95

Oakley Radar EV XS Prizm Road Fietsbril

119,95

Oakley Jawbreaker Prizm Road Fietsbril

139,95

Oakley Sutro Prizm 24K Fietsbril

119,95

Oakley Sutro Prizm Road Jade Fietsbril

119,95

Oakley Jawbreaker Photochromic Fietsbril

189,95

BBB Cycling Impress Reader Fietsbril

49,95

AGU Verve HDII Fietsbril

129,95

BBB Cycling Chester Fietsbril

44,95

BBB Cycling Impress PH Reader Fietsbril

69,95

AGU Bold Photochromic Fietsbril

99,95

AGU Grit HD Fietsbril

79,95

BBB Cycling Fuse Fietsbril

59,95

BBB Cycling Impress Fietsbril

34,95

Oakley Jawbreaker Prizm Road Black Fietsbril

139,95

Oakley Sutro Lite Prizm Trail Torch Fietsbril

119,95

Oakley Encoder Prizm Black Fietsbril

149,95

BBB Cycling Fullview HC Fietsbril

74,95

AGU Verve HDII PH Fietsbril

149,95

Oakley Sutro S Prizm Trail Torch Fietsbril

119,95

BBB Cycling Sportbril Kids Fietsbril

18,95

BBB Cycling Impress PH Fietsbril

49,95

Oakley Encoder Prizm Sapphire Fietsbril

154,95

BBB Cycling Commander Fietsbril

69,95
Outlet

Oakley Radar EV Prizm Sapphire Fietsbril

149,95

AGU Bold Convert Fietsbril

84,95

BBB Cycling Impulse Optic PH Fietsbril

124,95

BBB Cycling Impulse PH Fietsbril

74,95

BBB Cycling FullView Fietsbril

59,95

AGU Pride Fietsbril

89,95

Oakley Sutro Lite Prizm Jade Fietsbril

129,95

BBB Cycling Impulse Fietsbril

59,95

BBB Cycling Select Optic Fietsbril

79,95

Ben je tevreden met het assortiment?

Fietsbril kopen? Groot assortiment fietsbrillen!

Welke fietsbril is geschikt voor mij als brildrager?

Als brildrager wil je natuurlijk ook een geschikt fietsbril voor tijdens het wielrennen of mountainbiken kunnen kopen. Hieraan hebben wij met ons assortiment zeker gedacht. Zo hebben wij fietsbrillen met een extra inzetstuk. Hierin kun je door de opticien lenzen op jouw sterkte laten zetten. Ook hebben wij fietsbrillen met een leesgedeelte op sterkte. Ook deze glazen moet je wel op de gewenste sterkte laten slijpen bij je opticien. Als er eenmaal de juiste lenzen in zitten, dan heb je een fietsbril die perfect bij jou past!

Welke lens moet ik hebben in mijn fietsbril?

Het soort lens wat in je fietsbril zit, is ook een zeer belangrijke overweging bij de aanschaf van een nieuwe fietsbril. Zo heb je fietsbrillen die je beter beschermen tegen de zon, beter contrasten blootleggen of meekleuren met de weersomstandigheden. Laatstgenoemde noem je ook wel een photochromatic fietsbril. Dit betekent dat de lens van de bril meekleurt wanneer de zon feller of minder fel schijnt. Hierdoor kun jij in elke weersomstandigheid goed zien wat er voor je op de weg gebeurt.

In welke weersomstandigheden heb ik een fietsbril nodig?

Een fietsbril komt niet alleen van pas wanneer de zon schijnt. Zo zijn er ook fietsbrillen die beter van pas komen wanneer het bewolkt is of wanneer je door de bossen fietst. Deze brillen zijn uitgerust met een lens die in dit soort omstandigheden beter contrasten blootlegt. Met de juiste fietsbril is geen enkele weersomstandigheid te gek voor jou tijdens het fietsen! Wil jij meer informatie over welke fietsbril het beste bij jou past? Lees dan onze fietsbrillen koopgids!

Welke kleur glazen moet mijn fietsbril hebben?

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de kleur van je fietsbril. Zo kan de kleur van het glas invloed hebben op hoe licht doorlaatbaar het is en hoe effectief het is in het filteren van bepaald licht. Een paar dingen om te overwegen zijn:
  • Als je vaak in het donker of bij slecht weer fietst, kan een donkerder glaskleur helpen om te voorkomen dat je verblind wordt door lichtbronnen.
  • Als je vaak fietst in fel zonlicht, kan een oranje, geel of rood glas helpen om het licht te verminderen en je ogen te beschermen tegen UV-straling. Deze kleuren helpen ook om contrast te verhogen, wat kan helpen bij het zien van obstakels op de weg.
  • Als je vaak fietst in beboste of bosrijke gebieden, kan een groen of bruin glas helpen om het licht te verminderen en het contrast te verhogen. Op deze manier zie je de obstakels op de weg of in het bos.
Uiteindelijk hangt het van je persoonlijke voorkeuren en rijomstandigheden af welke glaskleur het beste voor jou is. Het is ook een goed idee om verschillende kleuren te proberen om te zien wat het beste werkt voor jou. Zo vind je de fietsbril die het beste bij jou past!

Welke merken fietsbrillen zijn er allemaal?

Er zijn talloze merken fietsbrillen op de markt. Hier is een lijst met de merken die wij aanbieden in ons assortiment: Het is belangrijk om te onderzoeken wat voor jou het beste werkt en om te kijken naar de specificaties van de bril, zoals de pasvorm, de lenskwaliteit en de bescherming tegen UV-straling.

Wat is het verschil tussen fietsbrillen voor dames en heren?

Er is meestal geen verschil tussen fietsbrillen voor dames en heren wat betreft de kwaliteit of prestaties. Het belangrijkste verschil zit vaak in de pasvorm, aangezien mannen en vrouwen vaak verschillende gezichtsvormen en -maten hebben. Sommige merken bieden specifieke lijnen van fietsbrillen voor dames en heren aan die zijn afgestemd op de gemiddelde gezichtsvormen en -maten van elk geslacht. Er kunnen ook kleur- en stijlverschillen zijn tussen fietsbrillen voor dames en heren.

Dit is meestal meer een kwestie van persoonlijke voorkeur en hoeft niet per se te betekenen dat een bepaald type fietsbril beter of slechter is dan de ander. Als je op zoek bent naar een fietsbril, is het belangrijk om te kijken naar de specifieke eigenschappen van de bril, zoals de pasvorm, de lenskwaliteit en de bescherming tegen UV-straling, in plaats van te focussen op het geslacht waarvoor de bril is bedoeld.

Wat is een fotochromatische fietsbril?

Een fotochromatische fietsbril is een bril met lenzen die automatisch donkerder worden als ze blootgesteld worden aan UV-licht. Dit betekent dat de bril donkerder wordt op zonnige dagen en helderder wordt als het bewolkt is of als je in het donker fietst. Fotochromatische lenzen kunnen erg handig zijn voor fietsers omdat ze helpen om het licht te verminderen en het contrast te verhogen, wat kan helpen bij het zien van obstakels op de weg. Fotochromatische lenzen kunnen een goede optie zijn voor fietsers die vaak in verschillende lichtomstandigheden rijden en niet altijd de tijd hebben om hun bril aan te passen aan het licht. Op deze manier kun je dus met één enkele fietsbril in alle weersomstandigheden uit de voeten!

Lees meer op ons blog

Fietsbril koopgids - Wat is de beste fietsbril voor mij?

Lees meer