Menu
Terug
Toon resultaat

Keuzehulp Fietssloten

Keuzehulp Fietssloten

Fietssloten

47

Met een goed fietsslot zorg je er voor dat je fiets er nog staat als je terugkomt. We hebben oerdegelijke zware hangsloten, kabelsloten, kettingsloten en ringsloten voor je. Maar ook kleine, lichtgewicht fietssloten voor op de racefiets of mountainbike zodat je met een gerust hart even op een terrasje kan uitrusten. Wil je een helemaal veilig fietsslot? Een fietsslot met een ART keurmerk is noodzakelijk voor een diefstal verzekering.

Meer lezen
Categorieën
Kabelsloten
Kettingsloten
Ringsloten
Vouwsloten
Insteekkettingen
Beugelsloten
Fietsslot Accessoires
Merken

Gesorteerd op

Abus Bordo Granit X-plus 6500 Vouwslot
139,95 74,95
Onze keuze voor een sterk vouwslot met ART keurmerk
Mantel's keuze

Axa RLC PLUS Insteekketting
31,95 Vanaf 17,95
Onze keuze voor een insteekketting
Mantel's keuze

Axa Victory Ringslot
42,95 Vanaf 28,95
Onze keuze voor een ringslot
Mantel's keuze

Axa Defender Ringslot
33,95 Vanaf 22,95

Safeman Kabelslot
24,95 21,90

Abus Iven 8210 Kettingslot
74,95 49,95

Axa Block XXL Ringslot
34,95 Vanaf 21,95

Abus 130 cm Insteekketting
39,95 25,95

Axa Solid Plus Ringslot
31,95 Vanaf 19,95

Hiplok Lite Kettingslot
64,99 46,95

Axa Absolute 9 Kettingslot
52,95 34,-
Promoties

Axa Rigid Kettingslot
13,95 10,95

Axa Solid XL Ringslot
29,95 16,95

Abus CityChain 6800 Kettingslot
27,95 Vanaf 22,95

Axa Resolute 8-120 Kabelslot
10,95 Vanaf 7,95

Axa Ren II Ringslot
16,95 10,95

Abus Ionus 8900 Kettingslot
54,95 32,95
Onze keuze voor een kettingslot
Mantel's keuze

Abus Combiflex Kabelslot
16,95 Vanaf 12,95

Ben je tevreden met het assortiment?

Ja Nee

Fietsslot kopen? Bekijk hier de beste fietssloten!

Wat is een goed fietsslot?

Een goed fiets slot is natuurlijk een slot dat ervoor zorgt dat je fiets goed op slot staat en niet gestolen wordt. In ons assortiment hebben wij veel verschillende fietssloten van hoogwaardige kwaliteit. Ons assortiment bestaat uit de beste merken fietssloten, zoals:

Welk fietsslot is geschikt voor de verzekering?

Heb je een Nederlandse fietsverzekering? Dan heb je in een ART fietsslot nodig. Dit is een keurmerk waardoor je verzekerd bent tegen diefstal. Tenminste één van je fietssloten dient dit keurmerk te hebben. Wil je een slot voor je fiets kopen dan is een ART 2 fietsslot voldoende. Bij scooters heb je tegenwoordig vaak een ART3 slot nodig.

Wat is het veiligste fietsslot?

Welk fietsslot voor jou de beste koop is hangt af van je persoonlijke situatie. Door een goed fietsslot voorkom je dat een dief je fiets makkelijk meeneemt. Hoe beter het slot, hoe lastiger het is voor de dief om je fiets te stelen. Bij Mantel geven we alle fietssloten een diefstalrisico mee. Dit delen we op in:

Is een tweede fietsslot of insteekketting nodig?

Zoek je een fietsslot voor een dure fiets? Dan is het aan te raden om een tweede fietsslot te gebruiken naast een ringslot. Een insteekketting is de makkelijkste manier om de veiligheid van je fiets te vergroten. Deze extra fietsslot ketting koppel je aan je ringslot, waardoor je de fiets nu ook vast kan zetten aan de vaste wereld. Het nadeel van een insteekketting is dat er geen extra slot aan zit. Als de dief je ringslot weet te kraken kan hij ook de insteekketting van je fiets verwijderen. Een sterkere optie is een ART 2 ringslot in combinatie met een vouwslot, beugelslot of kettingslot geschikt voor een hoog diefstalrisico. Door het gebruik van twee losse sloten maak je het heel lastig voor een dief om jouw fiets te stelen.

Welk fietsslot is geschikt voor mijn racefiets of mountainbike?

Een racefiets fietsslot of mountainbike fietsslot hebben andere eigenschappen dan een normaal slot voor je fiets. Op je sportfiets is een lichtgewicht fietsslot een stuk belangrijker dan op je stadsfiets. Daarnaast wil je dat het slot geen krassen maakt op je racefiets. Tevens wil je een slot dat compact op te bergen is. Bekijk hier alle sloten geschikt voor sportfietsen. Deze sloten zijn minder veilig dan reguliere ART fietssloten. Ze zijn dan ook vooral bedoeld om gelegenheidsdiefstal te voorkomen. Wil je het veiligste fietsslot voor je racefiets of mountainbike? Kijk dan ook zeker naar de van Axa en Abus.

Wat zijn de beste fietssloten?

De populairste fietssloten in Nederland zijn ringsloten. Een ringslot bevestig je gemakkelijk aan je stadsfiets of e-bike, en heb je daarna altijd bij je. Axa fietssloten zijn de populairste en bekendste ringsloten. Maar ook Abus ringsloten zijn kwalitatief zeer goed. Het zijn niet persé de beste fietssloten. Een dief kan gemakkelijk je fiets optillen en meenemen. Om dit te voorkomen kan je de fiets vastmaken aan de vaste wereld met onderstaande sloten voor je fiets:
  • Kabelsloten: Lichtgewicht fietsslot waarmee je de gelegenheidsdief afschrikt.
  • Kettingslot: Geharde stalen schakels maken dit één van de veiligste fietssloten.
  • Vouwslot: Vouwsloten zijn compact opvouwbaar, sterk, en bevestig je makkelijk aan je frame.
  • Beugelslot: Het populairste fietsslot in de rest van Europa, oersterk en aan je frame te bevestigen.
  • Insteekketting: Met een insteekketing voor je ringslot vergroot je de veiligheid van je fiets. Door de combinatie van twee fietssloten zorg je voor de beste beveiliging van je fiets.

Lees meer op ons blog