Menu
Terug
Toon resultaat

Fietsstoeltjes

39

Fietsstoeltjes zijn er in verschillende uitvoeringen en bevestigingsmogelijkheden. Wil je een fietsstoeltje voorop dan is deze geschikt voor kinderen van 9 maanden t/m 3 jaar met een maximaal gewicht van 15 kilo. Een fietsstoeltje achterop kan ook gebruikt worden voor kinderen vanaf 2 jaar. We hebben zowel voor- als achterzitjes van Yepp, Bobike, Urban Iki en Thule in ons assortiment. Daarbij is het mogelijk je fietsstoeltje uit te breiden met een adapter, windscherm of andere handige accessoires.

Meer lezen
Categorieën
Achterzitjes
Voorzitjes
Windschermen
Bevestigingssets
Accessoires
Merken

Gesorteerd op

Yepp Maxi Achterzitje
129,95 Vanaf 72,95
Onze keuze voor een fietsstoeltje voor achterop geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar
Mantel's keuze

Bobike ONE Mini Fietsstoeltje Voor
69,99 Vanaf 54,95
Onze keuze voor een fietsstoeltje voorop de fiets
Mantel's keuze

Urban Iki Junior + montagekader Fietsstoeltje Achter
74,95 73,95
Onze keuze voor een fietsstoeltje voor achterop geschikt voor kinderen van 5 tot 10 jaar
Mantel's keuze

Yepp Easyfit Drager XL
34,95 27,50

Yepp Windscherm
39,95 29,95

Yepp Slaaprol
29,95 Vanaf 18,95

Basil MIK bagagedragerplaat
(4)
19,99 16,95

Basil MIK adapterplaat
(4)
17,99 13,85

Urban Iki Stuur
(2)
10,-

Basil Bloemenslinger
8,99 6,95

Bobike Stuur Adapter
(6)
15,25

Yepp Regenhoes Maxi
(5)
15,95 13,95

XLC Voetsteun op Buis
13,95 11,95

Urban Iki Montage Blok
(1)
19,95 19,50

Urban Iki Compact Adapter
(1)
19,95 19,50

Fietsstoeltje kopen? Keuze uit een breed assortiment.

Een fietsstoeltje is een absolute must wanneer je met je kind op pad wil gaan. Of het nou een ritje naar de supermarkt is of de dagelijkse route naar de peuterspeelzaal. Je wilt het liefste zo veilig mogelijk van A naar B samen met je kind. Maar welke fietsstoeltjes zijn er en welk fietszitje past het best bij mijn kind? Hier vind je een volledig overzicht.

Welk fietsstoeltje is geschikt voor mijn kind?

Een fietsstoeltje voor of een fietsstoeltje achter is een belangrijke keuze bij het kopen van een fietsstoeltje. De keuze tussen deze twee fietszitjes hangt vooral af van de leeftijd en het gewicht van je kind.

Wanneer gebruik je een fietsstoeltje voorop je fiets?

Wanneer je kind tussen de 9 maanden en 3 jaar oud is dan is het voorzitje het meest geschikt. Een voorzitje monteer je op het stuur van je fiets. Het grootste voordeel van een fietsstoeltje voor is dat je je kind kan zien. Daarnaast blijft de bagagedrager ook vrij voor andere accessoires zoals een fietstas of fietsmand. Wel kan sturen wat moeilijker zijn omdat het fietsstoeltje voor op leunt.

Wanneer gebruik je een fietsstoeltje achterop je fiets?

Een fietsstoeltje achterop je fiets is de ideale manier om je kind te vervoeren wanneer het al iets ouder is. Vanaf twee jaar is een achterzitje geschikt voor jouw kind. De achterzitjes zijn voorzien van extra ondersteuning tot je kind ongeveer 6 jaar is. Extra stevige fietsstoeltjes zijn aan te raden voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar omdat ze een gewicht aan kunnen tot 35 kilo. Voordelig is dat bij een fietsstoeltje achter het gewicht steunt op de bagagedrager en niet op het stuur zoals bij een voorzitje. Het is wel belangrijk om na te kijken hoeveel gewicht je bagagedrager kan hebben. Mocht dit te zwaar worden dan kan het achterzitje ook vaak aan de zadelbuis bevestigd worden.

Welke accessoires kan je toevoegen aan een fietsstoeltje?

Met een fietsstoeltje voor of een achterzitje ben je er vaak nog niet. Om je kind een zorgeloze rit te bezorgen in het voorzitje kan een windscherm toegevoegd worden om vliegjes, steentjes en ander vuil tegen te houden. Voor een nog betere benutting van je fietsstoeltje voor of achter zijn er optionele accessoires beschikbaar. Verwen je kind met een slaaprol of versier je fietszitje met een bloemenslinger.