Menu
Terug
Er zijn weer Countdown Deals! Wacht niet te lang, de aanbiedingen zijn nog geldig t/m maandag. Bekijk alle Countdown Deals.

Vermogensmeter Fiets 25

Vermogensmeters (ook wel powermeters genoemd) worden steeds meer gebruikt op de racefiets en mountainbike. Bijna iedereen is bekend met trainen op hartslag, cadans of tijd. Maar wil je nog specifieker trainen? Dan heb je een powermeter nodig. Zo'n vermogensmeter meet de kracht (wattage) die jij moet leveren om vooruit te komen. Meer weten over powermeters? Lees dan onze uitgebreide Koopgids Powermeters over hoe ze werken en welke powermeter geschikt is voor jou.
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

4iiii 105 R7000 Precision 3 Powermeter
279,-
Adviesprijs 349,-
Onze keuze voor een enkelzijdige powermeter voor je racefiets
Mantel's keuze

Favero Assioma DUO Powermeter
649,-
Adviesprijs 695,-
Onze keuze voor een dubbelzijdige powermeter voor je racefiets
Mantel's keuze

4iiii Precision 105 R7000 Left Powermeter
225,-
Adviesprijs 299,-
Outlet

SRAM XX1 DUB SL 12 Speed Crankset
269,-
Adviesprijs 436,-

4iiii Ultegra R8000 Precision 3 Powermeter
359,-
Adviesprijs 399,-

SRAM Rival eTap AXS Powermeter
289,-
Adviesprijs 360,-

Quarq DFOUR Dub Powermeter
315,-
Adviesprijs 599,-

Quarq SRAM AXS D1 DUB Powermeter
449,-
Adviesprijs 494,-

Garmin Rally Conversie kit Powermeter
Vanaf 215,-
Adviesprijs 249,99

Favero Assioma UNO Powermeter
399,-
Adviesprijs 445,-

Garmin Rally XC Powermeter
Vanaf 649,-
Adviesprijs 699,99
Mantel's keuze

Favero Assioma DUO-Shi Pedaalassen
539,-
Adviesprijs 598,95

Garmin Rally RS Powermeter
Vanaf 599,-
Adviesprijs 649,99

Garmin Rally RK Powermeter
Vanaf 579,-
Adviesprijs 649,99

4iiii RX810 GRX NDS Precision 3 Powermeter
379,-
Adviesprijs 399,-

Park Tool BBT-10.2 Cranksleutel
19,49
Adviesprijs 22,99

Quarq Sram XX1 Eagle Dub SL Boost MTB Powermeter
909,-
Adviesprijs 1.070,-
Onze keuze voor een dubbelzijdige powermeter voor je mountainbike
Mantel's keuze

Quarq Dub DFOUR Dura Ace R9100 Powermeter
Vanaf 500,-
Adviesprijs 817,-

SRAM Rival eTap AXS Power Meter Upgrade
232,-
Adviesprijs 260,-

Varta CR2032 Knoopcel
1,95
Adviesprijs 2,99

Ben je tevreden met het assortiment?

Vermogensmeter kopen? Lees hier meer over powermeters.

Wat is een vermogensmeter?

Een powermeter op je racefiets of MTB geeft je de mogelijkheid om gericht te trainen en sneller in vorm te zijn voor die belangrijke wedstrijd. Vermogen of Power wordt uitgedrukt in wattage. Hierbij is wattage de hoeveelheid energie die nodig is om een bepaalde afstand af te leggen.

Waarom zou ik trainen op vermogen?

Trainen op snelheid of hartslag is een langdurige traject en vraagt soms veel van je lichaam. Ook wordt dit beïnvloed door slaap, of je fysieke gesteldheid. Wanneer je kiest voor trainen op vermogen kies je de snelste weg naar de ideale vorm. Hierbij luister je goed naar je lichaam en zie je snel resultaat. Uiteraard is trainen met een hartslagmeter en een vermogensmeter de allerbeste optie. Het trainen op vermogen is echter de meest efficiënte manier om tot prestaties te komen. Het is namelijk onafhankelijk van weersomstandigheden, stress of de vorm van de dag. Hierdoor is deze waarde in wattage altijd hetzelfde en kun je snel progressie maken.

Hoe installeer ik een vermogensmeter?

Een vermogensmeter is zeer eenvoudig te installeren door de crankarm te verwisselen met het origineel en eenmalig te koppelen aan je fietscomputer. De Stages powermeters maken gebruik van zowel Bluetooth Smart als ANT+ en hebben een kleine afwijking van maar 2% waarmee ze netjes tussen de concurrentie in zitten.

Welke soorten powermeters zijn er?

Je kunt een powermeter op verschillende manier op je fiets plaatsen. De meest voorkomende vorm is dat de powermeter zich bevindt in de crankarm van de aandrijving. Een minstens zo precisie vorm om je vermogen te meten is door speciale pedalen aan te schaffen waar de powermeter in zit. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om je powermeter te plaatsen in de spider in je crank.

Wat zijn populaire merken powermeters?

Stages Cycling kwam in 2012 met één van de best betaalbare vermogensmeters op de markt. Ze konden daarmee een grotere doelgroep bereiken dan de concurrentie tot voorheen voor elkaar kreeg. Stages maakt gebruik van een ingebouwde sensor in de linker crankarm die vervorming meet bij de krachtoverbrenging op het pedaal. Daarnaast zijn er nog de Rotor powermeters. Rotor is al sinds een aantal jaren actief in de powermeters. Met hun InPower, 2inPower en Rex InPower crankstellen staan ze stevig in de markt. Voor zowel de racefiets als de mountainbike zijn er crankstellen beschikbaar. De krachtmeting van een Rotor vermogensmeter vindt plaats in de as van het crankstel. Daardoor wordt hij niet beïnvloed door temperatuur of andere weersinvloeden.

Lees meer op ons blog