Bidonhouders

18

Een goede bidonhouder voor de racefiets of MTB zorgt ervoor dat je bidon altijd blijft zitten, ook in het bos of over de kasseien. Welke bidonhouder het beste is voor jou, hangt af van je gebruik. Wij hebben stevige kunststof bidonhouders voor de alledaagse toerder of lichtgewicht carbon bidonhouders voor de klimmers. Bekijk gauw ons ruime assortiment aan bidon houders, want met een goede bidonhouder fiets je er net wat lekkerder bij! 

Lees meer
Merken

Gesorteerd op

Ben je tevreden met het assortiment?

Bidonhouder kopen? Bekijk alle bidon houders!

Met een bidonhouder fiets je er net wat lekkerder bij, omdat je je bidons altijd makkelijk bij de hand hebt. Tijdens het fietsen is het belangrijk om goed te blijven drinken, zodat je niet uitdroogt. Daarom zijn goed gevulde bidons een essentieel onderdeel van jouw fietsuitrusting. Je kunt ervoor kiezen om één of meerdere bidonhouders op je fiets te monteren. Voor langere tourtochten is het zeker aan te raden om meerdere bidons mee te nemen, waarvoor je dus meerdere bidonhouders nodig hebt.

Hoe kies ik een bidonhouder voor mijn fiets?

Er zijn verschillende type bidonhouders. Wij hebben bidonhouders voor de mountainbike en racefiets. Er zijn extra klemmende bidonhouders waarmee je bidon zeker vast blijft zitten. Side cage bidonhouders zijn perfect voor bikepacking of kleine frames. Wil je iedere gram besparen kies dan voor een lichtgewicht bidonhouder. Voor een oerdegelijke houder heb je ook de klassieke bidonhouders.

Hoe bevestig ik een bidonhouder op mijn fiets?

Een bidonhouder maak je vast met twee boutjes op je framebuis. De meeste fietsen hebben deze optie, en vaak kan je twee bidonhouders bevestigen. De montagemaat en afstand tussen de boutjes zijn gelukkig altijd hetzelfde. Voor bevestigen van je bidonhouder heb je alleen een inbussleutel nodig. Met extra adapters kan je zelfs op andere plekken bidonhouders op je fiets bevestigen.

Welk materiaal bidonhouder past bij mij?

Wil je een bidonhouder voor je fiets kopen? Let dan ook op het materiaal . Carbon bidonhouders zijn een goede keuze wanneer je een lichte bidonhouder zoekt. Aluminium is voor als je een stevige bidonhouder zoekt. Veruit de meeste bidonhouders zijn van kunststof. Dat materiaal heeft goede klemmende eigenschappen en is relatief licht. Ben jij op zoek naar de meeste gewichtsbesparing? Dan is een carbon bidonhouder echt iets voor jou!

Welk merk bidonhouder moet ik kiezen?

We hebben verschillende merken bidonhouders. Ze zijn allemaal van een topkwaliteit, waardoor je bij ons altijd een degelijke en goede bidonhouders kunt vinden. Het materiaal bepaald vaak welke prijs een bidonhouder heeft. Zo zijn carbon bidonhouders nou eenmaal duurder dan aluminium bidonhouders. Hier heeft het merk niet veel invloed op. We hebben verschillende topmerken in ons assortiment, zoals:

Lees meer op ons blog
Wat en hoeveel goede sportdrank moet je drinken tijdens het fietsen? [Koopgids]

Wat en hoeveel goede sportdrank moet je drinken tijdens het fietsen? [Koopgids]

Lees meer