Gravelbanden

Ben je op zoek naar een gravel band en wil je het maximale uit je gravelbanden halen? Een weloverwogen keuze op het gebied van buiten en binnen gravel banden kan je prestatie en plezier aanzienlijk verbeteren. De keuze voor een gravel buitenband is afhankelijk van het type ondergrond en de weersomstandigheden. Een droge, harde ondergrond vraagt om een ander profiel, dan een natte, modderige ondergrond. Ook onderscheiden buitenbanden zich in rolweerstand, duurzaamheid en lekbestendigheid. Er is een gravel buitenband en binnenband voor elke omstandigheid. Kun je geen keuze maken uit ons assortiment gravelbanden? Gebruik dan onze keuzehulp voor gravel bike banden.
Lees meer
Categorieën
Tubeless Gravel Buitenbanden
Gravelbike Buitenbanden
Gravelbike Binnenbanden
Gravelbike Banden Combi's
Tubeless Accessoires
Merken
Help mij kiezen
Best verkocht

Schwalbe G-One Speed Evolution Gravelband

Adviesprijs 64,90
49,95
Onze keuze voor een gravelband voor asfalt en hard gravel
Mantels keuze

Vredestein Aventura Gravelband

Adviesprijs 63,95
39,95
Onze keuze voor een allround gravelband
Mantels keuze

Schwalbe G-One RS Gravelband

Adviesprijs 74,90
Vanaf 49,95

Schwalbe G-One R Gravelband

Adviesprijs 74,90
53,95

Muc-Off Tubeless Valve Kit Universeel

Adviesprijs 29,49
24,95

Challenge Strada Bianca Pro Gravelband

Adviesprijs 67,95
42,95
Vakantiegeld deal

Pirelli Cinturato Gravel H Gravelband

Adviesprijs 67,-
49,95

Vittoria Air-Liner road

Adviesprijs 37,99
29,95

Schwalbe Tubeless Ventielen

Adviesprijs 21,90
Vanaf 20,95

Pirelli Cinturato Gravel M Gravelband

Adviesprijs 67,-
49,95

Muc-Off 10m Tubeless Velglint

Adviesprijs 22,99
17,95

Schwalbe G-One Allround TLE Gravelband

Adviesprijs 44,90
31,95

WTB Byway Road TCS Gravel Buitenband

Adviesprijs 52,25
39,95
Outlet

Gravelbanden kopen? Bekijk hier onze banden voor de gravelbike!

Wat zijn gravelbanden?

Gravelbanden zijn fietsbanden voor de gravelbike. Een gravel bike is een combinatie tussen een racefiets en een mountainbike. Het wordt vaak als een combinatie tussen deze twee fietsen gezien omdat het frame van een gravelbike lijkt op die van een racefiets, terwijl de banden meer lijken op MTB banden. Gravelbike buitenbanden zijn namelijk voorzien van een profiel, waardoor je meer grip hebt en dus offroad kunt fietsen. Gravelbanden zitten qua breedte precies tussen MTB en racefiets banden in. Hierdoor heb je met gravelbanden het beste van twee werelden. Je kunt namelijk redelijk hard gaan op de weg, maar hoeft het bos ook niet te schuwen.

Op welke ondergrond kan ik gravelbanden gebruiken?

Hier is niet één correct antwoord op. Het ligt er namelijk maar net aan welk setje gravel bike banden jouw voorkeur geniet. Binnen de gravelbanden zit er namelijk ook veel verschil. Het ene setje banden kun je namelijk beter gebruiken voor een hard en fijn gravel, terwijl andere banden juist weer meer geschikt zijn voor natte en modderige bospaden en singletracks. Voor het gemak hebben wij een verdeling gemaakt over welke gravelbanden je het beste kunt gebruiken in bepaalde omstandigheden, namelijk: Je ziet in de verschillende profielen op de gravelbanden, dat hoe natter en modderiger het wordt, hoe meer profiel er op de buitenband zit. Veel profiel op een band geeft je veel grip, wat in natte omstandigheden zeer goed van pas komt. Bedenk daarom voor jezelf in wat voor omstandigheden je het meest fietst en baseer daar je keuze in gravelbanden op!

Welke breedte moeten mijn gravelbanden zijn?

Gravelbanden zijn te verkrijgen in allerlei breedtes. Welke breedte jouw buitenband moet hebben, ligt er maar net aan wat het beste bij jou past. Met bredere gravelbanden kun je ervoor kiezen om met een lagere bandendruk te rijden. Dit heeft als voordeel dat je comfortabeler op je fiets zit. Met bredere banden en een lagere bandendruk vangen je fietsbanden namelijk meer trillingen op, waardoor je lichaam wordt ontzien. Aan de andere kant, ervaar je met smallere banden minder rolweerstand, waardoor je zo snel mogelijk kunt gaan. Het is dus de afweging of je voor comfort of voor prestaties wilt gaan. De gravel bike bandbreedte die wij aanbieden zijn onder andere: Dit is slechts een greep uit de verschillende gravel bike bandbreedtes die wij aanbieden in ons assortiment. Neem een kijkje op onze gravelbike buitenbanden pagina voor een compleet overzicht.

Met welke gravelbanden heb ik de beste grip?

Doorgaans is het zo dat gravelbanden met het meeste profiel, je de meeste grip bieden. Zo kun je dus in natte en modderige omstandigheden goed uit de voeten. Als je niet alleen banden wilt die je alleen met regenachtig weer kunt gebruiken, kun je ervoor kiezen om gravelbanden combinaties te gebruiken. Dit betekent dat je op je voorband een ander profiel gebruikt dat op je achterband. Op deze manier kun je in alle weersomstandigheden lekker gaan fietsen. Je voorband moet daarvoor een grof modderprofiel hebben en je achterband moet gladder zijn. Dit geeft je tijdens het sturen voldoende grip op je voorband, terwijl je achterband zo min mogelijk rolweerstand oproept.

Kan ik mijn gravelbanden ook tubeless maken?

Het is zeker mogelijk om je gravelbanden tubeless te maken, mits ze daarvoor gemaakt zijn. Hier vind je een overzicht van onze gravelbike banden die tubeless ready zijn. Met tubeless gravelbanden rij je zonder een binnenband, omdat je banden gevuld zijn met tubeless sealant. Dit verkleint de kans dat je met een lekke band langs de weg komt te staan. Als je lek rijdt, vullen de gaatjes zich namelijk met vloeibare latex, waardoor je gewoon door naar huis kunt rijden. Wil je graag weten hoe je je gravelbanden het beste tubeless kunt maken? Lees dan deze blog.

Welke gravelband is het beste?

Wij hebben enkel kwalitatief hoogwaarde gravelbanden in ons assortiment. Welk merk het beste is, is een dus een moeilijke vraag om te beantwoorden. Ze zijn namelijk allemaal erg goed. Het ene merk is wel wat duurder dan het andere merk. Daar kun je dus je keuze wel op baseren. Neem een kijkje op onze gravel bike buitenbanden pagina om de verschillende merken met elkaar te vergelijken. Wij bieden veel verschillende merken aan, zoals:

Welke gravel banden passen er op je racefiets?

Welke gravel banden er op je racefiets passen, hangt af van de ruimte in je fietsframe. De meeste moderne racefietsen met schijfremmen hebben ruimte voor een bandbreedte van 30mm tot in sommige gevallen zelfs 38mm breed. In racefietsen met velgremmen passen in het algemeen banden van 23mm tot 28mm breed, maar dit verschilt per fiets. Specifieke gravel banden hebben wij al vanaf 30mm breed, dus deze zijn geschikt voor de meeste racefietsen met schijfremmen. Past dit niet in je fietsframe? Dan kom je op hard gravel al een heel eind met racefiets banden van 28mm breed.

Lees meer op ons blog
De juiste bandbreedte - Welke banden passen op de velgen van mijn racefiets?

De juiste bandbreedte - Welke banden passen op de velgen van mijn racefiets?

Lees meer
Zo kies jij de beste gravelbanden voor jouw rit!

Zo kies jij de beste gravelbanden voor jouw rit!

Lees meer