Menu
Terug

Gravelbanden

Ben je op zoek naar een gravel band en wil je het maximale uit je gravelbanden halen? Een weloverwogen keuze op het gebied van buiten en binnen gravel banden kan je prestatie en plezier aanzienlijk verbeteren. De keuze voor een gravel buitenband is afhankelijk van het type ondergrond en de weersomstandigheden. Een droge, harde ondergrond vraagt om een ander profiel, dan een natte, modderige ondergrond. Ook onderscheiden buitenbanden zich in rolweerstand, duurzaamheid en lekbestendigheid. Er is een gravel buitenband en binnenband voor elke omstandigheid. Kun je geen keuze maken uit ons assortiment gravelbanden? Gebruik dan onze keuzehulp voor gravel bike banden.
Lees meer
Categorieën
Tubeless Gravel Buitenbanden
Gravel Bike Buitenbanden
Gravel Bike Binnenbanden
Gravel Bike Banden Combi's
Tubeless Accessoires
Merken
Help mij kiezen

Best verkocht

Schwalbe G-One Speed Evolution Gravelband

56,95
Adviesprijs 64,90
Onze keuze voor een gravelband voor asfalt en hard gravel
Mantels keuze

Vredestein Aventura Gravelband

42,95
Adviesprijs 58,95
Onze keuze voor een allround gravelband
Mantels keuze

Schwalbe G-One RS Gravelband

64,95
Adviesprijs 74,90

Schwalbe G-One R Gravelband

59,95
Adviesprijs 74,90

Schwalbe Doc Blue

Vanaf 7,50
Adviesprijs 7,90

Challenge Strada Bianca Pro Gravelband

48,95
Adviesprijs 67,95

Vittoria Air-Liner MTB

44,95
Adviesprijs 51,95

Stan's NoTubes Tyre Sealant

Vanaf 16,95
Adviesprijs 22,95

Vittoria Air-Liner road

31,95
Adviesprijs 37,99

Continental Terra Speed TR Gravel Buitenband

Vanaf 44,95
Adviesprijs 65,49

Schwalbe Tubeless Ventielen

Vanaf 20,95
Adviesprijs 21,90

WTB Byway Road TCS Gravel Buitenband

37,95
Adviesprijs 52,25
Vakantiegeld deal

Muc-Off Tubeless Valve Kit Universeel

24,95
Adviesprijs 29,49

Continental Revo Sealant

Vanaf 6,49
Adviesprijs 9,40

Har du brug for graveldæk? Se vores dæk til gravelcykler her!

Hvad er graveldæk?

Graveldæk er cykeldæk til en gravelcykel. En gravelcykel er en kombination mellem en racercykel og en mountainbike. Den ses ofte som en kombination af disse to cykler, fordi rammen på en gravelcykel ligner rammen på en racercykel, mens dækkene mere ligner MTB dæk. Gravelcykel dæk har nemlig en profil, som giver dig mere greb og dermed mulighed for at cykle offroad. Dæk til gravelcykler ligger præcis mellem MTB- og racercykel dæk med hensyn til bredde. Det giver dig det bedste fra begge verdener med graveldæk. Du kan nemlig cykle rimeligt hurtigt på vejen, men du behøver heller ikke at undgå skoven.

På hvilke overflader kan jeg bruge graveldæk?

Der findes ikke ét korrekt svar på dette spørgsmål. Det afhænger alt sammen af, hvilket sæt dæk til gravelcykler du foretrækker. Der er mange forskelle inden for graveldæk. Et sæt dæk er bedre til hårdt og fint grus, mens andre er mere velegnede til våde og mudrede skovstier og single tracks. For at gøre det nemmere for dig har vi lavet en oversigt over, hvilke graveldæk der er bedst at bruge under bestemte forhold, nemlig: Du kan se på de forskellige profiler på graveldæk, at jo mere vådt og mudret det bliver, jo mere profil er der på det yderste dæk. Meget profil på et dæk giver meget greb, hvilket er meget nyttigt i våde forhold. Så tænk over, hvilke forhold du cykler mest under, og baser dit valg af graveldæk på det!

Hvilken bredde skal mine graveldæk have?

Graveldæk fås i alle mulige bredder. Hvilken bredde dit dæk skal have, afhænger af, hvad der passer bedst til dig. Med bredere graveldæk kan du vælge at cykle med lavere dæktryk. Det har den fordel, at det gør dig mere komfortabel på din cykel. Med bredere dæk og lavere dæktryk absorberer dine cykeldæk nemlig flere vibrationer, hvilket skåner din krop. På den anden side oplever du med smallere dæk mindre rullemodstand, hvilket gør det muligt for dig at cykle så hurtigt som muligt. Så afvejningen er, om du ønsker at gå efter komfort eller ydeevne. De dækbredder til gravelcykler, som vi tilbyder, omfatter bl.a: Dette er blot nogle af de forskellige dækbredder til gravelcykler, som vi tilbyder i vores sortiment. Tag et kig på vores side med gravelcykel dæk for at få et komplet overblik.

Hvilke graveldæk giver mig det bedste vejgreb?

Normalt giver graveldæk med den største slidbane det bedste vejgreb. Så du klarer dig fint i våde og mudrede forhold. Hvis du ikke kun vil have dæk, som du kun kan bruge i regnvejr, kan du vælge at bruge graveldæk kombinationer. Det betyder, at du bruger en anden slidbane på dit fordæk end på dit bagdæk. På den måde kan du cykle under alle vejrforhold. Derfor skal dit fordæk have et groft mudderprofil, og dit bagdæk skal være mere glat. Dette giver dig tilstrækkeligt greb på dit fordæk, mens du styrer, samtidig med at dit bagdæk genererer så lidt rullemodstand som muligt.

Kan jeg også lave mine graveldæk tubeless?

Det er bestemt muligt at lave dine graveldæk tubeless, hvis de er beregnet til det. Her er en oversigt over vores dæk til gravelcykler, der er klar til slangeløse dæk. Med tubeless graveldæk cykler du uden en slange, omdat je fordi dine dæk er fyldt med tubeless sealant. Det mindsker risikoen for, at du får en punktering undervejs. Når du punkterer, fyldes hullerne nemlig med flydende latex, så du kan fortsætte med at cykle hjem.

Hvilket graveldæk er det bedste?

Vi har kun graveldæk af høj kvalitet i vores sortiment. Så hvilket mærke der er det bedste, er et svært spørgsmål at besvare. De er trods alt alle sammen rigtig gode. Det ene mærke er en smule dyrere end det andet. Så dit valg er personligt. Tag et kig på vores gravelcykel dæk side for at sammenligne forskellige mærker. Vi sælger mange forskellige mærker, som f.eks:

Hvilke graveldæk passer til min racercykel?

Hvilke graveldæk der passer på din racercykel, er afhængig af hvor meget plads der er i din cykelramme. De fleste moderne racercykler med skivebremser har plads til en dækbredde på 30 mm og i nogle tilfælde endda 38 mm. På racercykler med fælgbremser passer dæk med en bredde på mellem 23 og 28 mm, men det varierer fra cykel til cykel. Specifikke graveldæk har vi allerede fra 30 mm bredde, så de passer til de fleste racercykler med skivebremser. Passer dette ikke til din cykelramme? Så kommer du på hårdt grus langt med 28 mm brede dæk til racercykler.

Lees meer op ons blog

De juiste bandbreedte - Welke banden passen op de velgen van mijn racefiets?

Lees meer

Zo kies jij de beste gravelbanden voor jouw rit!

Lees meer