Wij gebruiken cookies om het winkelen nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Aan de hand van deze informatie passen wij en derde partijen advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Door verder gebruik te maken van onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie

Racefiets Pedalen

27

Je zoekt naar racefiets pedalen? Bij Mantel vergelijk, kies en koop je snel en eenvoudig racefiets pedalen van alle populaire merken. Gemaakt van carbon, composiet, aluminium of staal en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Populaire racefiets pedalen: Shimano SPD-SL | Look KEO | Speedplay Zero

Merken

Zonder fietspedalen kun je niet fietsen. Ze zijn de verbinding tussen je voet en de fiets en heel belangrijk in de beste krachtsoverbrenging. Wil je advies over pedalen? Dan kun je hier ons advies over pedalen lezen.  Binnen de categorie racefietspedalen hebben we verschillende merken pedalen. 

Populaire merken in de categorie racefietspedalen

Shimano racefietspedalen. De uitvinder van het Shimano SPD-SL systeem: Shimano Pedaling Dynamics.
Look racefietspedalen. De uitvindert van de Look Keo klikpedalen. Een van de eerste klikpedalen binnnen het peloton. 
Speedplay pedalen. De fabrikant die het pedaal maakt waarmee je zo dicht mogelijk op de as zit en zo plat mogelijk door de bocht kunt.
Time pedalen. De pedalen met de meeste bewegingvrijheid en bekend van de RXS serie.

Tip bij het monteren van pedalen:

  • Let goed op de verschillende typen schroefdraad. Linker pedaal heeft schroefdraad die linksom draait. Rechter pedaal heeft schroefdraad dat met de klik mee draait.
  • Draai de pedalen goed handvast. Te losse pedalen zorgen voor beschadiging van de schroefdraad. 
  • Gebruik vet op de schroefdraad. Vet zorgt ervoor dat het aanhaalmoment omlaag gaat en dat je zich niet vastvreet n de crank.