Menu
Terug

Gravelbikes 45

Een gravelbike is een variant op de racefiets, speciaal gemaakt voor erg uiteenlopend terrein. De frames zijn robuuster en je kunt er veel bredere banden op monteren. Daardoor kun je met een gravel bike echt alle soorten ondergrond aan. Van asfalt tot lange zandweggetjes, gravel-paden tot MTB trials kunnen gereden worden met een gravelbike. Een gravelbike is dus erg veelzijdig en bijna op ieder terrein inzetbaar.
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

BMC UnReStricted One (URS) V2 Gravelbike
2.899,-
Adviesprijs 2.999,-

Trek Checkpoint ALR 5 2022 Gravelbike
2.399,-
Adviesprijs 2.499,-

BMC UnReStricted LT Two Gravelbike
5.849,-
Adviesprijs 5.999,-

Lapierre Crosshill 2.0 Gravelbike
1.149,-
Adviesprijs 1.249,-
Fietsen Sale

BMC URS LT Two Gravelbike
5.999,-
Adviesprijs 6.499,-
Nieuw

Frog Bikes Frog 70
850,-

Ben je tevreden met het assortiment?

Gravel Bike kopen? Groot assortiment Gravelbikes!

Wat is een gravel bike?

Een gravel bike wordt vaak gezien als een kruising tussen een racefiets en een mountainbike. Het frame van een gravelbike komt erg overeen met een racefiets frame, maar de banden lijken dan weer meer op MTB banden. Met een gravel bike kun je dus je ritjes maken op zowel verharde als onverharde wegen. Zo kun je dus een veel gevarieerder landschap ontdekken. Ben jij hiernaar op zoek? Dan kun je het beste een gravel bike kopen! 

Wat voor soort pedalen moet ik kiezen voor mijn gravel bike?

Als je klikpedalen op je gravelbike wilt installeren dan kun je het beste kiezen voor MTB pedalen. De fietsschoenen die daar het beste bij passen zijn dus de MTB schoenen. Deze specifieke pedalen en schoenen komen toch het beste van pas wanneer je lange stukken off road wilt gaan fietsen met je gravel bike. Als je toch voor racefiets pedalen wilt gaan dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Het is maar net wat je zelf het fijnst vindt.

Neem ik een gravel bike met een enkel of dubbel voorblad?

Dit ligt nogal aan het terrein waarop je gaat fietsen met je gravel bike. Als je vooral vlakke ritjes maakt dan kun je het beste kiezen voor een gravelbike met een dubbel voorblad. Je hebt hiermee een breed versnellingsbereik waarmee je makkelijk het juiste verzet kunt kiezen. Als je er meer van houdt om de wat ruigere gravel parcours met meer hoogtemeters te ontdekken dat past een gravel bike met een enkel voorblad beter bij jou. Het schakelen is hiermee een stuk makkelijker terwijl je bereik hetzelfde blijft. Daarnaast heb je met een enkel voorblad minder onderhoud, minder gewicht en minder afstel werk.

Kan ik mijn gravelbike ook gebruiken als een racefiets?

Met wat aanpassingen kun je je gravel bike prima door laten gaan voor een racefiets. De belangrijkste aanpassing om dit te bewerkstelligen zijn je banden. Als je je gravelbanden verwisselt voor gladdere racefiets banden dan kun je een stuk sneller gaan. Mocht je toch voor de maximale snelheid willen gaan op de weg? Dan kun je toch het beste een racefiets kopen!

Waar moet ik nog meer op letten bij het kopen van een gravel bike?

Er zijn een hoop dingen waar je nog meer op moet letten bij het kopen van een gravelbike. Een aantal dingen hiervan zijn het soort gravel stuur, de geometrie van het frame, het frame materiaal en de groepset van de gravel bike. Over deze en nog veel meer aandachtspunten lees je meer in onze gravel bike koopgids. Lees deze blog hier!

Lees meer op ons blog