Menu
Terug
Nu honderden artikelen voor bodemprijzen in de magazijnopruiming! Op = op. Shop nu

Sportvoeding

Sportvoeding heb je nodig om tijdens het fietsen je energie aan te vullen om het beste uit jezelf te halen. Of het nu gaat om een energiereep tijdens de training, een energie gel voor de absolute eindstrijd of een goede hersteldrank voor na een zware rit. Bij Mantel hebben we alle soorten wielrenvoeding om een optimaal resultaat te behalen tijdens het fietsen. Bekijk snel ons assortiment aan sportvoeding en voedingssupplementen voor fietsers!

Meer lezen
Categorieën
Sportgels
Energie repen
Sportdranken
Voedingspakketten
Voedingssupplementen
Herstelvoeding
Merken

Best verkocht

SiS Go Isotonic Energy Gel Sportgel

Vanaf 1,74
Adviesprijs 2,29
Onze keuze voor een sportgel zonder cafeïne
Mantel's keuze

Maxim Energy Bar

Vanaf 1,97
Onze keuze voor een krachtige energiereep tijdens je fietsrit
Mantel's keuze

PowerBar Ride Energy Bar

Vanaf 1,84
Onze keuze voor all-round energiereep
Mantel's keuze

Maxim Sports Drink

Vanaf 14,54
Adviesprijs 16,03
Onze keuze voor een hypotone sportdrank
Mantel's keuze

SiS Go Electrolyte

Vanaf 12,59
Adviesprijs 15,99

Clif Energy Bar

Vanaf 2,45

SiS Go Hydro Tablets

Vanaf 8,31
Adviesprijs 11,17
Promoties

Maurten Drink Mix

Vanaf 2,25

Isostar Hydrate & Perform Drink

8,79
Adviesprijs 11,50

SiS Rego Rapid Recovery Hersteldrank

Vanaf 17,02
Adviesprijs 21,38

PowerBar Isoactive

Vanaf 13,12
Adviesprijs 14,10

SiS Go Energy Bar

Vanaf 1,74

PowerBar PowerGel Original Sportgel

Vanaf 2,23
Adviesprijs 2,29

Sportvoeding kopen? Groot assortiment sportvoeding!

Het is belangrijk om extra op je voeding te letten wanneer je veel sport. Een gezond en gevarieerd eetpatroon vormt hier een goede en solide basis voor. Maar zeker bij duursport kan sportvoeding een goede aanvulling zijn. Deze voeding kan je nog beter ondersteunen voor, tijdens, of na je training. Het is namelijk speciaal ontwikkeld om direct energie te leveren aan je spieren, zonder dat dit extra inspanning voor je maag of darmen oplevert.

Wat is het verschil tussen hypotone en isotone sportdrank?

Bij Mantel hebben we een volledig assortiment aan sportdrank. Zo is er hypotone sportdrank, wat perfect is om jezelf goed te hydrateren tijdens langere fietsritten. Daarnaast heb je Isotone sportdranken, deze bevatten meer suikers en mineralen. Daardoor zijn ze geschikt voor zwaardere trainingen want ze vullen goed je energievoorraden aan. Deze twee varianten zijn verkrijgbaar in handige poedervorm, zodat je dit van te voren kan mengen met water in je bidon. Maar ook de tabletvorm is handig om mee te nemen, zo vul je gemakkelijk je sportdrank aan onderweg.

Welke soorten sportgel zijn er?

Tijdens zware inspanning zijn sportgels een absolute must. Deze vloeibare sportvoeding wordt daarom ook veel gebruikt tijdens wedstrijden of zware trainingen. Door de gelvorm zijn ze gemakkelijk te nuttigen, zelfs met een hoge hartslag. De gels zitten boordevol suikers en snelle koolhydraten, zodat je direct het effect voelt. Sommige gels bevatten nog extra cafeïne, mineralen, of suikers.

Welke soorten energie repen zijn er allemaal?

Energierepen vormen een belangrijk onderdeel van sportvoeding, en zijn verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Sportrepen zijn als het ware het hoofdgerecht tijdens je sportieve activiteit. De een geeft je een directe energie boost, en de ander zorgt ervoor dat je gedurende langere tijd van energie bent voorzien. Ook zijn er recovery repen, die zorgen voor een snel herstel na je training.

Wat is het nut van herstelvoeding?

Workout gedaan? Met de benen omhoog? Ja, maar vergeet het belang van goede herstelvoeding niet. Deze voeding bevat de juiste bouwstenen om jouw lichaam snel te laten herstellen. Zodat je sneller klaar bent voor je volgende training. Er is herstelvoeding gericht op spiergroei, en gewoon voor optimaal herstel na je training.

Lees meer op ons blog

Goede sportvoeding - Wat heb je nodig als wielrenner of mountainbiker?

Meer lezen