Menu
Terug
Retourneren bij Mantel
Retourneren in onze winkel is tijdelijk niet mogelijk tot en met 9 fabruari 2021. Meld je product online aan voor retour. Voor het retourneren van een fiets, neem contact op met de klantenservice.
Wat kan je van Mantel verwachten?
 • Nadat je retour is verwerkt heb je het geld binnen 3 werkdagen terug op het oorspronkelijk gebruikte betaalmiddel. Lees meer hierover bij Terugbetalingen.
 • Het komt voor dat de Track and Trace informatie laat zien dat we je retour ontvangen hebben maar dat je nog geen bevestiging per e-mail hebt ontvangen. We proberen je retour binnen 48 uur te verwerken. Dit is met uitzondering van de zaterdag en zondag.
 • Producten met zichtbare gebruikssporen, missende onderdelen of een missende / beschadigde originele verpakking kunnen wij niet als retour accepteren. In dit geval sturen wij het product naar je terug.
Producten aanmelden voor retour

Fiets retourneren?

Dat kan niet via de link hierboven maar door contact op te nemen met onze klantenservice.

Lees meer over ons retourproces voor fietsen.

Onderdelen & Accessoires Gratis
Fiets €27,95

Retourneren Onderdelen & Accessoires

Het retourneren van je onderdelen en accessoires is gratis met PostNL. Kies bij de online aanmelding van je retour voor een van deze twee opties voor retourneren. Je ontvangt direct na je aanmelding per e-mail het gratis retourlabel. Natuurlijk mag je onderdelen en accessoires ook retourneren met een andere vervoerder. Je betaalt dan zelf de verzendkosten.

Retourneren fiets

Het retourneren van een fiets kan niet via de normale pakketpost. Neem telefonisch contact op met onze klantenservice en wij regelen met onze vervoerder dat je fiets wordt opgehaald. De retourkosten bedragen €27,95.
Onderdelen en accessoires die je bij Mantel koopt kan je binnen 30 dagen gratis retourneren.

Gratis naar ons retour zenden

 • Meld je product online aan voor retour en ontvang een gratis retourlabel.
  • Log in met je bestelnummer en het e-mailadres waarop jij je Mantel account geregistreerd hebt.
  • Heb je in de winkel een kassabon ontvangen bij je aankoop en wil je deze aankoop retourneren? Dit kan in de winkel of neem contact op met onze klantenservice.
 • Na de online aanmelding ontvang je per e-mail de aanmeldbevestiging met verzendinstructies en het retourlabel.
 • Je retour wordt binnen 48 uur na aankomst in ons magazijn verwerkt. Dit is m.u.v. de zaterdag en zondag.
 • Na de afhandeling van je retour staat het terug te betalen bedrag binnen 3 werkdagen op het betaalmiddel waarmee jij je bestelling betaald hebt.
Lees hier meer over terugbetalingen.
Na een testrit toch niet tevreden over de fiets?
Neem dan binnen 30 dagen na de aankoop van je fiets telefonisch contact op met onze klantenservice.
Wij melden je fiets aan voor retour.

1. Retourneren via de ophaalservice van PostNL Extra@home
 • Extra@home neemt contact met je op om een afspraak te maken voor het ophalen van de fiets.
 • Haal (eventueel) de pedalen weer van de fiets af. Zet je stuur weer schuin zoals bij ontvangst.
 • Extra@home zorgt voor een doos en bescherming tijdens transport.
 • Zodra we je fiets van Extra@home hebben ontvangen, zullen we het product beoordelen en een terugbetaling aanmaken. Je ontvangt van ons een bevestiging per e-mail als we je retour verwerkt hebben. We zorgen er dan voor dat je je geld binnen 5 werkdagen weer terug hebt.
Als je zoiets duurs als een nieuwe fiets koopt, dan wil je natuurlijk zeker weten dat je er ook tevreden mee bent. En wij als Mantel willen natuurlijk ook dat jij tevreden bent. Daarvoor hebben we de Mantel omruilgarantie. De eerste 30 dagen na de aankoop mag je de fiets gewoon gebruiken waarvoor deze bedoeld is. Boodschappen doen, de Emma piramide beklimmen of die ene mountainbike route rijden.

Mocht je binnen die 30 dagen toch niet tevreden zijn, dan gaan we samen met jou op zoek naar een goed alternatief binnen ons assortiment. Je kunt je fiets bij ons omruilen en wij zorgen dat je tevreden met een nieuw model de deur uit gaat.

Zijn er nog regels?

Ja, we hebben een aantal kleine regels:

 • We geven een fiets altijd een servicebeurt voordat deze weer als nieuw verkocht kan worden in onze winkel. Wij rekenen 45 euro voor deze servicebeurt en dit bedrag brengen we dan ook in mindering bij het omruilen van je fiets.
 • Je snapt dat als een fiets beschadigd is wij deze niet meer als nieuw kunnen terugnemen. Dus zitten er krassen op het frame, deuken in de velg of heb je de aandrijflijn intensief gebruikt dan houden we ons het recht voor iets minder terug te geven. Deze beschadigingen vallen niet onder de bovengenoemde servicebeurt om een fiets weer rijklaar in onze winkel te zetten. Een voorbeeld: je wilt dezelfde fiets maar in een andere maat en de fiets die je inruilt heeft enige gebruikers schade, dan kan het zijn dat je iets moet bijbetalen.
 • Je moet naar een van onze Superstores komen om gebruik te maken van de omruilgarantie. Ook als je een fiets online bij ons gekocht hebt. Misschien moet je daar wel een stuk voor rijden, maar we willen zeker weten dat we je de tweede keer de beste fiets aanbevelen. En dat doen we graag persoonlijk.
 • Omruilen kan één keer per aangeschafte fiets. Je kan je fiets alleen omruilen voor een vergelijkbare fiets. Een racefiets kan je omruilen voor een andere racefiets, een mountainbike voor een mountainbike, een stadsfiets voor een stadsfiets etc. Dus geen mountainbike voor een elektrische fiets. Als je je fiets omruilt voor een goedkopere fiets krijg je dat prijsverschil terug, zoek je een duurdere fiets uit dan betaal je dat verschil bij.
 • Custom fietsen, die naar wens van de klant zijn opgebouwd en fietsen die op naam gezet zijn vanwege een kenteken vallen helaas buiten deze regeling.

 • Je kunt je product tot 30 dagen na de factuurdatum van je aankoop aanmelden voor retour;
 • Je kunt het product retourneren als het compleet, ongebruikt en onbeschadigd is en het zit (waar mogelijk) in de originele onbeschadigde verpakking;
 • Je kunt je product retourneren als het niet bij de uitzonderingen staat beschreven.
 • Bij de aankoop van een samengestelde aanbieding of een bundel product, bijvoorbeeld een wielset met gratis banden of een fietsshirt en broek, kan je alleen de complete samengestelde aanbieding of bundel aan ons retourneren.
 • ‘30 dagen niet goed geld terug’: producten waarvoor dit geldt kunnen binnen 30 dagen na aankoop aangemeld worden voor retour, ook als het product door jou gebruikt en getest is. Retourneren is gratis en je ontvangt je aankoopbedrag terug. Dit geldt alleen bij producten waarbij op de productpagina ‘30 dagen niet goed geld terug’ vermeld wordt.
 • Guaranteed Fit: geldt voor al onze fietsschoenen. Je kunt jouw nieuwe fietsschoenen vrijblijvend 30 dagen proberen. Niet goed? Dan krijg je je geld terug! De voorwaarde is wel dat de fietsschoenen die je terugstuurt nog wel draagbaar en verkoopbaar moeten zijn. Een spatje modder en de markering van gemonteerde schoenplaatjes is dus niet erg. Een goede graadmeter is of je zelf de fietsschoenen nog zou kopen als je ze tijdens een sale in een graaibak zou zien liggen met een leuke korting.

Stuur je een product retour dat niet voldoet aan bovenstaande voorwaarden dan sturen we het product naar je terug. In sommige gevallen kunnen we besluiten, na beoordeling van het product, om jou onze 80% regeling aan te bieden. Dit betekent dat we het product retour nemen en 80% van het aankoopbedrag aan je terugbetalen.

Er zijn ook producten die we niet retour kunnen nemen:
 • Producten of accessoires die montage of gebruikssporen hebben. Je kan bijvoorbeeld niet je nieuwe groepset monteren op je fiets en het daarna retourneren.
  • Met uitzondering van de producten die vallen onder ‘Guaranteed Fit’ of ‘30 dagen niet goed geld terug’.
 • Producten of accessoires met een missende of beschadigde originele verpakking.
 • Producten of accessoires waarbij de software verzegeling verbroken is. Je kan je fietscomputer aanzetten en kijken hoe mooi het er allemaal uitziet. Je kan niet je gegevens invoeren of ermee fietsen en het daarna retourneren.
 • Kleding: let altijd op hygiëne als je kleding past. Pas fietskleding met je ondergoed aan en zorg ervoor dat er geen zweet in kleding achterblijft. Denk je, dan was ik het toch even? Gewassen kleding kunnen we ook niet retour nemen.
 • Andere producten die we in verband met gezondheidsbescherming of hygiëne niet terug kunnen nemen, zoals een hartslagmeter waar je al een rondje mee gefietst hebt.
 • Producten die op naam zijn gesteld in het register van het RDW, zoals Speed pedelecs.
 • Producten die speciaal en geheel naar je wens voor je zijn samengesteld zoals fietsen van Trek Project One.

Meld jij een product online aan voor retour en wil je het eigenlijk ruilen? Plaats dan meteen een nieuwe bestelling! Zo heb je het juiste product het snelst in huis. Het openstaande bedrag van je retourzending ontvang je binnen 3 werkdagen nadat we je retour ontvangen en verwerkt hebben.

Klantenservice
059-280121 gesloten
service.be@mantel.com
Stuur een email