Menu
Terug
Retourneren bij Mantel
Binnen 30 dagen retourneren
Makkelijk en snel online je retour aanmelden
Gratis retourneren van onderdelen en accessoires
Een terugbetaling binnen 5 werkdagen

Producten aanmelden voor retour

Verwerkingstijd van je retour

Het komt voor dat de Track and Trace informatie laat zien dat we je retour ontvangen hebben maar dat je nog geen bevestiging per e-mail hebt ontvangen. We proberen je retour binnen 48 uur te verwerken. Dit is met uitzondering van de zaterdag en zondag.

Wanneer kan je een product niet retourneren?

Producten met zichtbare gebruikssporen (gebruikt, gedragen en/of gewassen), missende onderdelen of met een missende / beschadigde originele verpakking. In dit geval sturen wij het product naar je terug.

Fiets retourneren?

Dat kan niet via de link hierboven maar door contact op te nemen met onze klantenservice.

Lees meer over ons retourproces voor fietsen.

Onderdelen & Accessoires Gratis
Fiets Gratis

Onderdelen & Accessoires

Het retourneren van je onderdelen en accessoires is gratis met PostNL. Kies bij de online aanmelding van je retour voor een gratis retourlabel. Je ontvangt direct na je aanmelding per e-mail het gratis retourlabel. Natuurlijk mag je onderdelen en accessoires ook retourneren met een andere vervoerder. Je betaalt dan zelf de verzendkosten. Je kunt ook je product binnen 30 dagen in één van onze winkels komen retourneren. Vooraf aanmelden is niet nodig maar neem je aankoopbewijs mee.

Retourneren fiets

Het retourneren van een fiets is gratis maar kan niet via de normale pakketpost. Neem telefonisch contact op met onze klantenservice en wij regelen met onze vervoerder dat je fiets wordt opgehaald. Je kunt je fiets ook in de winkel retourneren. Lees bij Hoe retourneer ik een fiets? hoe dit in zijn werk gaat.

Onderdelen en accessoires die je bij Mantel koopt kan je binnen 30 dagen gratis retourneren. Je kan een product in de winkel retourneren of je stuurt het gratis naar ons retour.

Retourneren in onze Superstores en servicepunten

 • Kom met je aankoop naar een van onze Superstores of servicepunten.
 • Vooraf aanmelden is niet nodig.
 • Neem wel je aankoopbewijs mee.
 • Je krijgt het geld meteen terugbetaald of je kan het verrekenen met de aankoop van een ander product.

Gratis naar ons retour zenden

 • Meld je product online aan voor retour en ontvang een gratis retourlabel.
  • Log in met je bestelnummer en het e-mailadres waarop jij je Mantel account geregistreerd hebt.
  • Heb je in de winkel een kassabon ontvangen bij je aankoop en wil je deze aankoop retourneren? Dit kan in de winkel of neem <contact op met onze klantenservice.
 • Na de online aanmelding ontvang je per e-mail de aanmeldbevestiging met verzendinstructies en het retourlabel.
 • Je retour wordt binnen 48 uur na aankomst in ons magazijn verwerkt. Dit is m.u.v. de zaterdag en zondag.
 • Na de afhandeling van je retour staat het terug te betalen bedrag binnen 3 werkdagen op het betaalmiddel waarmee jij je bestelling betaald hebt.
Lees hier meer over terugbetalingen.
Na een testrit toch niet tevreden over de fiets?
Neem dan binnen 30 dagen na de aankoop van je fiets telefonisch contact op met onze klantenservice.
Wij melden je fiets aan voor retour. We bieden twee retourmogelijkheden aan.

1. Retourneren in onze winkel
 • Geef je fiets af bij de servicebalie in onze winkel. Neem het retournummer mee.
 • Binnen vijf werkdagen beoordelen we de fiets en maken we een terugbetaling voor je aan. Je ontvangt van ons een bevestiging per e-mail als we je retour verwerkt hebben.
 • In de winkel kan je ook gebruik maken van onze Mantel Omruilservice. Dan zorgen wij ervoor dat je met een andere fiets waar je wel tevreden mee bent naar huis gaat. Lees hier meer over de Mantel Omruilservice.
2. Retourneren via de ophaalservice van PostNL Extra@home
 • Extra@home neemt contact met je op om een afspraak te maken voor het ophalen van de fiets.
 • Haal (eventueel) de pedalen weer van de fiets af. Zet je stuur weer schuin zoals bij ontvangst.
 • Extra@home zorgt voor een doos en bescherming tijdens transport.
 • Zodra we je fiets van Extra@home hebben ontvangen, zullen we het product beoordelen en een terugbetaling aanmaken. Je ontvangt van ons een bevestiging per e-mail als we je retour verwerkt hebben. We zorgen er dan voor dat je je geld binnen 5 werkdagen weer terug hebt.

De fiets gebruikt en toch niet tevreden binnen 30 dagen?

Heb je al wat tochten gemaakt met je fiets en merk dat de fiets toch niet helemaal is wat je zoekt? Dat is geen probleem. In dat geval kun je de fiets niet meer retourneren maar wel omruilen. Je kunt telefonisch contact opnemen of bent van harte welkom in één van onze Superstores om gebruik te maken van onze Mantel Omruilservice.

 • Je kunt je product tot 30 dagen na de factuurdatum van je aankoop aanmelden voor retour;
 • Je kunt het product retourneren als het compleet, ongebruikt en onbeschadigd is en het zit (waar mogelijk) in de originele onbeschadigde verpakking;
 • Je kunt je product retourneren als het niet bij de uitzonderingen staat beschreven.
 • Bij de aankoop van een samengestelde aanbieding of een bundel product, bijvoorbeeld een wielset met gratis banden of een fietsshirt en broek, kan je alleen de complete samengestelde aanbieding of bundel aan ons retourneren.
 • ‘30 dagen niet goed geld terug’: producten waarvoor dit geldt kunnen binnen 30 dagen na aankoop aangemeld worden voor retour, ook als het product door jou gebruikt en getest is. Retourneren is gratis en je ontvangt je aankoopbedrag terug. Dit geldt alleen bij producten waarbij op de productpagina ‘30 dagen niet goed geld terug’ vermeld wordt.
 • Guaranteed Fit: geldt voor al onze fietsschoenen. Je kunt jouw nieuwe fietsschoenen vrijblijvend 30 dagen proberen. Niet goed? Dan krijg je je geld terug! De voorwaarde is wel dat de fietsschoenen die je terugstuurt nog wel draagbaar en verkoopbaar moeten zijn. Een spatje modder en de markering van gemonteerde schoenplaatjes is dus niet erg. Een goede graadmeter is of je zelf de fietsschoenen nog zou kopen als je ze tijdens een sale in een graaibak zou zien liggen met een leuke korting.

Stuur je een product retour dat niet voldoet aan bovenstaande voorwaarden dan sturen we het product naar je terug. In sommige gevallen kunnen we besluiten, na beoordeling van het product, om jou onze 80% regeling aan te bieden. Dit betekent dat we het product retour nemen en 80% van het aankoopbedrag aan je terugbetalen.

Er zijn ook producten die we niet retour kunnen nemen:
 • Producten of accessoires die montage of gebruikssporen hebben. Je kan bijvoorbeeld niet je nieuwe groepset monteren op je fiets en het daarna retourneren.
  • Met uitzondering van de producten die vallen onder ‘Guaranteed Fit’ of ‘30 dagen niet goed geld terug’.
 • Producten of accessoires met een missende of beschadigde originele verpakking.
 • Producten of accessoires waarbij de software verzegeling verbroken is. Je kan je fietscomputer aanzetten en kijken hoe mooi het er allemaal uitziet. Je kan niet je gegevens invoeren of ermee fietsen en het daarna retourneren.
 • Kleding: let altijd op hygiëne als je kleding past. Pas fietskleding met je ondergoed aan en zorg ervoor dat er geen zweet in kleding achterblijft. Denk je, dan was ik het toch even? Gewassen kleding kunnen we ook niet retour nemen.
 • Andere producten die we in verband met gezondheidsbescherming of hygiëne niet terug kunnen nemen, zoals een hartslagmeter waar je al een rondje mee gefietst hebt.
 • Producten die op naam zijn gesteld in het register van het RDW, zoals Speed pedelecs.
 • Producten die speciaal en geheel naar je wens voor je zijn samengesteld zoals fietsen van Trek Project One.

Meld jij een product online aan voor retour en wil je het eigenlijk ruilen? Plaats dan meteen een nieuwe bestelling! Zo heb je het juiste product het snelst in huis. Het openstaande bedrag van je retourzending ontvang je binnen 3 werkdagen nadat we je retour ontvangen en verwerkt hebben.

In de winkel kan je bij het retourneren van je product eventueel wel het product ruilen, mits deze op voorraad is in de winkel.

Wil je zeker weten dat het juiste product aanwezig is in de winkel? Bestel het product dan online en kies voor afhalen in de winkel. Dan weet je zeker dat het product voor je klaar ligt als je het verkeerde product komt retourneren.

Klantenservice
059-280121
service.be@mantel.com
Stuur een email