Menu
Terug
Garantie bij Mantel
Automatisch 2 jaar garantie op fietsen, onderdelen en accessoires
Makkelijk en snel je garantie aanmelden
Hulp op afstand bij defecten aan fietsen
Een oplossing voor je defect in 15 werkdagen

Wat kan ik van Mantel verwachten?
 • Binnen 5 werkdagen na aankomst van je pakket in ons magazijn zullen we per email een bevestiging sturen zodra we je garantieverzoek in behandeling hebben genomen.
 • Het komt voor dat je Track and Trace informatie laat zien dat we je product ontvangen hebben maar dat je nog geen bevestiging per e-mail hebt ontvangen. We streven ernaar je garantieverzoek binnen 5 werkdagen te starten.

Producten aanmelden voor garantie

Fiets aanmelden voor garantie?

Dat kan niet via de aanmeldknop hierboven maar door contact op te nemen met onze klantenservice.

Lees meer over ons garantieproces voor fietsen.

Ik retourneer: Kosten:
Onderdelen & Accessoires Gratis
Fiets Gratis

Onderdelen en Accessoires

 • Producten kun je gratis naar ons terugsturen met een DPD of PostNL retourlabel.
 • Je mag een product ook terugsturen met een vervoerder naar eigen keuze, de kosten zijn dan voor eigen rekening.
 • Wanneer het defect onder garantie valt, dan sturen we het gerepareerde of vervangende product ook weer gratis naar je terug.
 • Valt het defect niet onder garantie en kunnen wij jouw garantieverzoek niet goedkeuren, dan zijn de verzendkosten om het product weer bij je terug te krijgen voor eigen rekening.

Fietsen

 • Een fiets die je aanmeldt voor garantie laten wij ophalen door onze vervoerder Extra@home. De kosten nemen wij voor onze rekening.
 • Als er sprake is van garantie dan sturen wij de fiets ook weer gratis naar je op.
 • Valt het probleem niet onder garantie, dan zijn de bezorgkosten om de fiets weer bij jou thuis te krijgen voor eigen rekening. De kosten hiervoor zijn €27,95.

Twijfel je over je garantie?

Stel je vragen aan onze klantenservice. Wij helpen je graag bij vragen en/of de beoordeling over het defect en of dit onder garantie valt of niet.

Op alle onderdelen en accessoires die je online of in de winkels bij Mantel koopt krijg je twee jaar garantie.

De aanmelding van een defect bij een online aankoop verschilt met de aanmelding van een winkelaankoop. Lees hieronder hoe jij een defect product voor garantie kan aanmelden.

Aanmelden garantie online aankoop

 • Meld je defect online aan.
 • Kies welk product je wilt terugsturen.
 • Selecteer de verzendmethode. Je kunt kiezen uit:
  • Een gratis DPD verzendlabel.
  • Een gratis PostNL verzendlabel
  • Verzending met vervoerder naar eigen keuze. De kosten zijn in dit geval voor eigen rekening.
  • Afgeven in onze winkel.
 • Verpak het product zorgvuldig en gebruik een stevige verzenddoos.
 • Per e-mail ontvang je het gratis verzendlabel. Print dit uit en plak het label op de doos. Hergebruik je onze verzenddoos, overplak dan het oude verzendetiket.
 • Geef het pakket af bij een van de volgende DPD Pickup Parcelshops of een PostNL locatie bij jou in de buurt.

Wanneer valt een defect niet onder garantie?

Aanmelden garantie winkelaankoop

 • Het product dat je in de winkel hebt gekocht, kun je in de winkel afgeven voor garantie.
 • Aanmelden is niet nodig.
 • Neem wel je aankoopbewijs mee. Zonder aankoopbewijs kunnen wij het garantieproces niet starten.

Wat kan ik van Mantel verwachten?

Binnen 5 werkdagen na aankomst van je pakket in ons magazijn zullen we per email een bevestiging sturen zodra we je garantieverzoek in behandeling hebben genomen. We streven ernaar binnen 15 werkdagen nadat we je garantieverzoek gestart zijn, een oplossing voor je defecte product te hebben.

Koop je een fiets bij Mantel, dan krijg je automatisch 2 jaar garantie.

Je kunt je fiets op twee manieren aanmelden voor garantie.

1. In onze winkel
 • Geef je fiets af bij de servicebalie in onze winkel.
 • Je hoeft vooraf geen contact met ons op te nemen of je garantie aan te melden.
 • In de winkel wordt het probleem bekeken en een garantieverzoek voor je aangemaakt.
 • Neem je aankoopbon of een rekeningafschrift van de betaling mee. Zonder aankoopbewijs kunnen wij het garantieproces niet starten.
2. Met de ophaalservice van PostNL Extra@home
 • Neem contact op met onze klantenservice.
 • We maken een eerste inschatting van het probleem en registreren meteen jouw garantie verzoek.
 • Je ontvangt per e-mail een bevestiging met een garantienummer.
 • Print de bevestiging uit en stop deze in de bagagedrager, of bij sportfietsen onder het zadel. Zo kunnen we je fiets bij ontvangst sneller verwerken.
 • Bij sportfietsen, haal je pedalen eraf.
 • Extra@home neemt contact met je op om een afspraak te maken voor het ophalen van de fiets.
Wat kan ik van Mantel verwachten?

Binnen 5 werkdagen na aankomst van je fiets in ons magazijn zullen we per email een bevestiging sturen zodra we je garantieverzoek in behandeling hebben genomen. We streven ernaar dat we binnen 15 werkdagen nadat we je garantieverzoek gestart zijn een oplossing voor je defecte product hebben.

Wat zijn de garantievoorwaarden?

Art. 1 - Garantiebepalingen

 1. De ondernemer garandeert dat de geleverde producten vrij zijn van constructie- en/of materiaalfouten en/of roestvorming, één en ander voor zover dat volgt uit deze garantiebepalingen.
 2. De garantie kan uitsluitend worden ingeroepen door de eerste eigenaar van het betreffende product.
 3. De garantie is niet overdraagbaar.
 4. De door ondernemer op grond van deze voorwaarden verstrekte garantie laat onverlet de mogelijkheid om de ondernemer aan te spreken op grond van de gewone, wettelijke bepalingen van het Burgerlijk Wetboek.

Art. 2 - Garantieperiode
Producten hebben gedurende 2 jaar na aankoop een garantie op constructie- en/of materiaalfouten.

Art. 3 - Garantieomvang

 1. Gedurende de garantieperiode zullen alle onderdelen, waarvan door ondernemer is vastgesteld dat sprake is van een materiaal- en/of constructiefout, naar keuze van ondernemer kosteloos worden gerepareerd dan wel worden vervangen.
 2. Kosten van transport van en naar ondernemer komen voor rekening van de consument, wanneer niet wordt gekozen voor de aangeboden kosteloze verzendmethode voor het retourneren.
 3. Indien een bepaald onderdeel voor garantie in aanmerking komt en het origineel niet meer leverbaar is, dan zorgt de ondernemer voor een minimaal gelijkwaardig alternatief.

Art. 4 - Indienen garantieclaim
Claims onder deze garantie dienen, onder aanbieding van het betreffende product voorzien van de originele (digitale) factuur of het aankoopbewijs, ter inspectie te worden aangeboden bij de ondernemer.

Art. 5 - Aansprakelijkheid garantie
Een door ondernemer gehonoreerde garantieclaim betekent niet dat de ondernemer ook aansprakelijkheid aanvaardt voor eventuele geleden schade. De aansprakelijkheid van de ondernemer strekt zich nooit verder uit dan is omschreven in deze voorwaarden. Iedere aansprakelijkheid van de ondernemer betreffende gevolgschade wordt uitdrukkelijk uitgesloten.

Art. 6 - Uitsluitingen garantie

 1. Op onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zoals banden, kettingen, kettingbladen, freewheelen, cassettes, bodies, kabels en remblokken wordt geen garantie gegeven, tenzij sprake is van constructie- en/of materiaalfouten.
 2. In de navolgende gevallen vervalt de garantie:
  • 2.1. Onjuist en/of onzorgvuldig gebruik van het product en gebruik dat niet overeenkomstig de bestemming is;
  • 2.2. Het product is niet conform de door fabrikant voorgeschreven instructies onderhouden;
  • 2.3. Technische reparaties zijn niet op vakkundige wijze verricht;
  • 2.4. Naderhand gemonteerde onderdelen komen niet overeen met de technische specificatie van het betreffende product of zijn onjuist gemonteerd;
 3. Specifieke productvoorwaarden en uitsluitingen:
  • 3.1. Wielsets: uitgesloten van garantie zijn wiellagers en overige loopdelen. Ook spaakbreuk is uitgesloten van garantie, tenzij veroorzaakt door constructie- en/of materiaalfouten. Om spaakbreuken te voorkomen dient een nieuwe wielset na 500 km te worden nagespannen, Hiervoor kunt u terecht in een van onze vestigingen. Dit naspannen zit niet in de prijs van een wielset inbegrepen;
  • 3.2. Verende voorvorken: Om goede prestaties, veiligheid en een lange levensduur van uw voorvork te verzekeren is er regelmatig onderhoud nodig, kijk voor het onderhoudsschema van uw voorvork in de gebruikershandleiding, deze is ook te downloaden op de website van de betreffende fabrikant. Garantie is niet van toepassing op normale slijtage. Onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage, ondervinden schade als gevolg van normaal gebruik en of het achterwege blijven van onderhoud volgens fabrikant;
  • 3.3. Polar hartslagmeters: De garantie op batterijen is beperkt tot 6 maanden. In enkele gevallen is de sensorbatterij niet vervangbaar, de aanschaf van een nieuwe sensor is dan noodzakelijk. Alle garantieclaims worden rechtstreeks afgehandeld door Polar Nederland;
  • 3.4. Mantel Helmet Replacement - alle merken: Indien binnen 2 jaar na aankoop een bij ons aangeschafte helm tijdens een ongeval zodanig beschadigd raakt dat deze niet meer veilig is (d.w.z. dat er breuken/scheuren in het schuim zijn ontstaan), bieden wij de mogelijkheid de beschadigde helm te vervangen. Je krijgt een korting die gelijk is aan 40% van de aanschafwaarde van je oude fietshelm. De 2 jaar crash replacement geldt vanaf de aankoopdatum van de fietshelm. Koop je met de crash replacement korting een nieuwe fietshelm? Dan gaan die 2 jaar niet opnieuw lopen. Val je binnen 2 jaar na de aankoop van de eerste fietshelm opnieuw? Dan kun je er wel gebruik van maken.
   Bontrager helmen: In het eerste jaar na aankoop ontvang je 100% korting op de actuele verkoopadviesprijs bij aankoop van een identiek exemplaar met dezelfde maat en kleurstelling. In het tweede jaar is de Mantel Helmet Replacement van toepassing;
   Giro / Bell helmen: De Mantel Helmet Replacement is drie jaar van toepassing.

Art. 7 - Onderhoud
We adviseren aangeschafte producten te onderhouden volgens de instructies van de betreffende fabrikant. Tijdig en vakkundig onderhoud voorkomt problemen en garandeert een langere levensduur. Voor advies over en het laten uitvoeren van onderhoud kun je terecht in onze vestigingen.

Klantenservice
059-280121
service.be@mantel.com
Stuur een email