Menu
Terug

Keuzehulp Mountainbikes

Keuzehulp Mountainbikes

Mountainbikes

128
Een mountainbike, vaak afgekort tot MTB, is gemaakt om op elk terrein te kunnen fietsen. Er zijn twee soorten mountainbikes: hardtail en full suspension. Of je nu een hardtail mountainbike zoekt, een full suspension mountainbike (Fully) of een dames mountainbike, we hebben het voor je klaar staan! Ook elektrische mountainbikes vind je bij ons terug. Voor elke mountainbiker bieden wij de juiste mountainbike aan zodat jij de mooiste MTB routes kunt ontdekken.
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Trek Marlin 5
624,-

Cube Aim Pro
599,-

Trek Marlin 7
924,- 849,-
Promoties

Trek Marlin 8
1.024,-

Trek Procaliber 9.6
2.499,-

Trek Procaliber 9.5
2.049,-

Trek X-Caliber 8
1.349,-

Cube Aim SL
749,-

Scott Scale 965 2021
1.499,- 1.349,-
Promoties

Trek Procaliber 9.7
3.299,-

Cube Attention
949,-

Scott Spark 950 2022
3.699,-

Scott Scale 970
1.399,-

Scott Spark 910
5.599,-

Scott Aspect 960
699,-

Trek Top Fuel 9.7
4.499,- 3.999,-
Promoties

Trek Marlin 6
724,-

Scott Aspect 930
949,-

Scott Scale 940
1.899,-

Ben je tevreden met het assortiment?

Ja Nee

Mountainbike kopen? Deze MTB soorten zijn er

Goedkope mountainbikes doen tegenwoordig echt niet veel meer onder aan de duurdere MTB's. Of je nu een hardtail mountainbike zoekt of een full-suspension MTB, in elke prijsklasse krijg je veel waar voor je geld. Dames mountainbikes wordt ook steeds groter en professioneler. Een speciale dames MTB is ook geen uitzondering meer bij de meeste merken. Veel mensen noemen een mountainbike van oudsher een ATB wat staat voor all terrain bike, een ATB is dus gewoon dezelfde fiets.

Wat is het verschil tussen een goedkope en een duurdere MTB?

Vooral bij mountainbikes krijg je, als je een duurdere mountainbike koopt, merkbaar betere materialen. Vooral de vering in de voorvorken en dempers en de schakelgroepen maken dan het verschil uit. Ga je echt helemaal los, dan is een Carbon MTB ook geen uitzondering meer. Dat neemt niet weg dat de goedkope MTB's die je bij ons vindt ook van goede kwaliteit zijn. Vraag je wat meer prestaties van jouw mountainbike? Dan kom je toch al snel bij een hogere klasse uit. Maar dat betekent gelukkig niet meteen dat je duizenden euro's kwijt bent. Zelfs de meest veeleisende mountainbiker kan voor onder de 2000 euro al compleet uitgerust met een full-suspension mountainbike of hardtail MTB de bossen en bergen in.

Wat is een hardtail mountainbike?

De meeste beginnende mountainbikers starten op een hardtail MTB. Deze hebben alleen in de voorvorkvering en zijn achter stijf. Vandaar de naam hardtail. Voor de meeste Nederlandse ritten is een hardtail genoeg. Rij je vaak in het buitenland of woon je in heuvelachtig gebied? Vooral als je wat meer van je fiets vraagt of op uitdagend terrein fietst, dan kan een full-suspension MTB een goede keuze zijn.

Wat is een full suspension mountainbike?

Een full suspension mountainbike heeft niet alleen voorvorkvering, maar achter ook vering. Dat wordt vaak een demper genoemd. Die zorgt ervoor dat je achterwiel ook meeveert. Daardoor houdt je wiel beter contact met de grond en hou je dus meer grip en kun je scherper sturen. Dus het fietsen op de mountainbike wordt dan niet alleen comfortabeler, je krijgt meer controle!

Wat is een specifiek damesmodel mountainbike?

De dames mountainbikes zijn relatief nieuw. Het mountainbiken onder vrouwen is de laatste jaren steeds populairder geworden en daar zijn de fabrikanten handig op ingesprongen. Dankzij een speciale geometrie die meer op het vrouwenlichaam is afgestemd is het voor veel vrouwen fijner mountainbiken op een vrouwen mountainbike.

Lees meer op ons blog