Menu
Terug

Fietspedalen 116

Fietspedalen zijn de verbinding tussen je benen en je fiets. Goede pedalen zorgen voor een effectieve overbrenging. Klikpedalen zorgen ervoor dat je naast duwen op je racefiets of mountainbike, ook aan de pedalen kunt trekken. Zo wordt je kracht nog effectiever overgebracht! Bij Mantel vergelijk, kies en koop je snel en eenvoudig racefiets pedalen, mountainbike pedalen en stadsfiets pedalen of trappers. Ook voor schoenplaatjes en onderdelen voor je fietspedalen ben je bij ons aan het juiste adres.
Meer lezen
Categorieën
Racefiets Pedalen
SPD Pedalen
MTB Pedalen
Cyclocross & Gravel pedalen
SPD Combi Pedalen
Stadsfiets & E-bike Pedalen
Toebehoren
Schoenplaatjes
Merken

Gesorteerd op

Shimano Ultegra R8000 SPD-SL Carbon Pedalen
114,95
Adviesprijs 149,99
Onze keuze voor middensegment racefiets pedalen
Mantel's keuze

Crankbrothers Stamp 1 Flat Pedals
35,95
Adviesprijs 49,99
Onze keuze voor basic flat pedals
Mantel's keuze

Favero Assioma DUO Powermeter
649,-
Adviesprijs 695,-
Onze keuze voor een dubbelzijdige powermeter voor je racefiets
Mantel's keuze

Look Keo Classic 3 Pedalen
38,95
Adviesprijs 47,-
Onze keuze voor basic racefiets pedalen
Mantel's keuze

Hope F20 Flat Pedals
143,95
Adviesprijs 153,22
Onze keuze voor topklasse flat pedals
Mantel's keuze

Crankbrothers Mallet E MTB Pedalen
117,95
Adviesprijs 179,99
Onze keuze voor Enduro pedalen
Mantel's keuze

Time Atac XC 8 Carbon MTB Pedalen
129,95
Adviesprijs 160,-
Onze keuze voor topklasse mountainbike pedalen
Mantel's keuze

Crankbrothers Candy 2 MTB Pedalen
72,95
Adviesprijs 99,99
Onze keuze voor pedalen met een extra bescherming om het klikpedaal
Mantel's keuze

Time Xpro 12 Carbon Pedalen
199,-
Adviesprijs 290,-
Onze keuze voor topklasse racefiets pedalen
Mantel's keuze

Shimano SPD-SL Schoenplaatjes
Vanaf 17,95
Adviesprijs 22,99

Shimano 105 PD-R7000 SPD-SL Pedalen
99,95
Adviesprijs 119,99

Shimano XTR PD-M9100 MTB Pedalen
119,95
Adviesprijs 149,99

Look Keo 2 Max Carbon Pedalen
84,95
Adviesprijs 100,-

Shimano PD-R550 SPD-SL Pedalen
59,95
Adviesprijs 79,99

Look Keo Grip Schoenplaatjes
Vanaf 15,95
Adviesprijs 17,50

Favero Assioma UNO Powermeter
399,-
Adviesprijs 445,-

Shimano PD-M324 SPD Combi Pedalen
52,95
Adviesprijs 64,99

Look Kéo Blade Carbon Pedalen
99,95
Adviesprijs 134,-

Look Keo 2 Max Pedalen
61,95
Adviesprijs 82,-

Garmin Rally XC Powermeter
Vanaf 649,-
Adviesprijs 699,99
Mantel's keuze

Pedal Plate Vlak Pedaal adapter
16,95
Adviesprijs 17,95

Shimano XT PD-M8120 Trail MTB Pedalen
103,99
Adviesprijs 109,99

Look X-Track Race Carbon MTB Pedalen
91,95
Adviesprijs 114,-

Shimano PD-GR500 Flat Pedals
59,95
Adviesprijs 69,99

Shimano PD-EF202 Flat Pedals
34,95
Adviesprijs 37,99

Garmin Rally RS Powermeter
Vanaf 599,-
Adviesprijs 649,99

Garmin Rally RK Powermeter
Vanaf 579,-
Adviesprijs 649,99

Wahoo Speedplay Comp Pedalen
129,99
Adviesprijs 149,99

Crankbrothers Double Shot 2 MTB Pedalen
79,95
Adviesprijs 99,99
5 jaar garantie

Crankbrothers Premium Schoenplaatjes
24,95
Adviesprijs 26,99

Ben je tevreden met het assortiment?

Fietspedalen kopen? Bekijk alle soorten fiets pedalen!

Fietspedalen zijn een belangrijk onderdeel van je fiets. Per fiets is het verschillende welke pedalen je nodig hebt. De normale trappers kun je bijna op elke fiets vinden, van stadsfietsen, racefiets, tot mountainbikes. Veel mountainbikers en wielrenners kiezen ervoor om hun “standaard” trappers in te ruilen voor klikpedalen. Welke fiets pedalen bij jou passen, ligt aan de fietser die je bent. Maar één ding is zeker, met de juiste trappers fiets je er een stuk fijner bij!

Welke fietspedalen zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende pedalen voor de fiets te vinden. Welke fietspedalen je nodig hebt, ligt aan het soort fiets waarop je fietst en welke voorkeuren je hebt. MTB pedalen zijn nu eenmaal anders dan racefiets pedalen en stadsfiets pedalen. We hebben onze pedalen onderverdeeld in de volgende categorieën:

Wat is het voordeel van klikpedalen?

Klikpedalen zijn pedalen voor je fiets waarmee je met je fietsschoenen vastzit aan je pedalen. De krachtoverdracht op je pedalen is daarom beter, waardoor je uiteindelijk harder zal gaan fietsen. Klik pedalen zijn alleen handig wanneer je op een racefiets, mountainbike of gravel bike zit. Voor een stadsfiets of e-bike zijn klikpedalen dus niet nodig, hier volstaan de normale trappers. Wil jij zo snel mogelijk gaan op je racefiets? Dan zijn wielren pedalen echt is voor jou! Wil je zo snel mogelijk door het bos razen, dan kun je het beste MTB pedalen aanschaffen!

Wat zijn nou MTB pedalen en wat zijn nou racefiets pedalen?

Over de benamingen van racefiets en mountainbike pedalen bestaat nogal wat onduidelijkheid. Dit komt simpelweg omdat de gebruikte termen voor beide pedalen nogal op elkaar lijken. SPD pedalen zijn voor de mountainbike en SPD-SL pedalen zijn voor racefietsen. Shimano SPD pedalen zijn geschikt voor de mountainbike omdat ze aan beiden kanten inklikbaar zijn, wat tijdens het mountainbiken goed van pas komt. SPD SL pedalen zijn geschikt voor het wielrennen omdat ze een groter contactoppervlak hebben. Hierdoor is de krachtoverdracht beter, waardoor je zo snel mogelijk kunt. Met echte wielren pedalen haal je dus zoveel mogelijk uit je fietsritjes.

Wat zijn SPD combi pedalen?

Ben jij een allround fietser? En wil je je klikpedalen ook met normale schoenen kunnen gebruiken? Dan zijn SPD combi pedalen echt iets voor jou! SPD combi pedalen zijn pedalen die veel voorkomen op mountainbikes die zowel voor het sporten gebruikt worden, maar ook in het dagelijkse leven. Tijdens het sporten kun je met deze pedalen namelijk gewoon inklikken met je MTB schoenen, maar wanneer je normale schoenen aan hebt, dan kun je deze pedalen ook fijn gebruiken.

Wat zijn de beste MTB pedalen?

Welke MTB pedalen het beste voor jou zijn, ligt een beetje aan wat voor soort mountainbiker je bent. Het verschil tussen alle verschillende mountainbike pedalen zit ‘m vooral in de gebruikte pedalen, duurzaamheid en het gewicht van de pedalen. Wil jij zo snel mogelijk gaan en zo veel mogelijk gewicht besparen? Dan passen de wat duurdere pedalen bij jou. Wil jij gewoon degelijke pedalen waarmee je lang vooruit kunt, maar waar je ook lekker snel mee kunt gaan? Dan raden wij de Shimano XT pedalen aan voor de mountainbike. Dit zijn wat ons betreft de perfect MTB pedalen in het middensegment, waarmee elke mountainbiker uit de voeten kan.

Welk merk fiets pedalen is het beste?

De bekendste pedalen voor op je sportfiets zijn toch wel de Shimano pedalen. Maar naast de pedalen van Shimano, zijn er nog allerlei alternatieven, zoals: De fietspedalen van andere merken dan Shimano zijn ook van een zeer goede kwaliteit. Je kunt deze met een gerust hart kopen en genieten van een goede prijs-kwaliteit verhouding. Bevallen de pedalen je toch niet? Dan heb je bij ons altijd het recht om het product binnen 30 dagen te retourneren. Mits het product nog in goede staat is natuurlijk.

Hoe kan ik het beste mijn fietspedalen vervangen?

Naar verloop van tijd zijn je fiets pedalen aan vervanging toe. Of je nu een stadsfiets, racefiets of mountainbike hebt, je pedalen gaan naar verloop van tijd slijten. Als de slijtage te erg wordt, kun je last krijgen van krakende en piepende geluiden, waardoor je fietsplezier minder wordt. Daarnaast hebben versleten pedalen ook een negatieve invloed op de krachtoverdracht op je pedalen. Je gaat er simpelweg minder hard van fietsen. Hoe je de pedalen van je racefiets of mountainbike kunt vervangen, lees je in deze blog.

Lees meer op ons blog