Wij gebruiken cookies om het winkelen nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Aan de hand van deze informatie passen wij en derde partijen advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Door verder gebruik te maken van onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie
Menu
Terug

Fietshelmen

146

Een fietshelm is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Zowel racefietsers als de mountainbikers hebben een ruime keuze aan fietshelmen. Van aerodynamische racefiets helmen voor de snelle fietsers tot en met full face mtb helmen voor de echte hardcore downhill mountainbikers. En tegenwoordig hebben we ook voor de supersnelle elektrische 45 km/h fietsen, de speed pedelec helmen.


Merken

Gesorteerd op

Giro Synthe Racefiets Helm
269,- 139,95
Outlet

Giro Synthe MIPS Racefiets Helm
229,99 159,95

KASK Protone Racefiets Helm
235,- 199,95

Abus GameChanger Racefiets Helm
199,95 149,95

Giro Cinder MIPS Racefiets Helm
149,95 Vanaf 79,95

Lazer Z1 MIPS Racefiets Helm
219,99 149,95
30 dagen: niet goed, geld terug

Giant Pursuit Racefiets Helm
(1)
179,95 59,95
Outlet

Giro Aether MIPS Racefiets Helm
299,99 239,95

Lazer Z1 Racefiets Helm
199,99 134,95
30 dagen: niet goed, geld terug

MET Rivale Racefiets Helm
129,95 85,-
Tourweken

Abus Aventor Racefiets Helm
149,95 119,95

Giro Foray Racefiets Helm
79,95 59,95

MET Manta Racefiets Helm
199,95 Vanaf 119,95

Giro Syntax MIPS Racefiets Helm
(9)
119,99 89,95

KASK Valegro Racefiets Helm
189,- 159,95

Giro Aether MIPS + Oakley Radar EV Fietsbril
478,99 339,-
Combi actie

Lazer Z1 Racefiets Helm
199,99 119,95
Outlet

Abus AirBreaker Racefiets Helm
(2)
249,95 239,95

POC Octal X MTB Helm
(8)
219,95 159,95
Outlet

Bontrager Specter WaveCel Racefiets Helm
149,95
30 dagen: niet goed, geld terug

Lazer Century Racefiets Helm
(3)
159,99 104,95
30 dagen: niet goed, geld terug

Oakley ARO3 MIPS Racefiets Helm
(1)
180,- 144,95

Abus Viantor Racefiets Helm
(7)
89,95 79,95

Giro Chronicle MIPS MTB Helm
119,95 82,95

POC Omne AIR SPIN Racefiets Helm
(1)
159,95
Outfit van de maand

Bontrager XXX WaveCel Racefiets Helm
(4)
249,99
30 dagen: niet goed, geld terug

Giro Montaro MIPS MTB Helm
179,95 Vanaf 109,95

Bontrager Circuit MIPS Racefiets Helm
149,95
30 dagen: niet goed, geld terug

MET Strale Racefiets Helm
89,95 Vanaf 59,95

Giro Syntax Racefiets Helm
(4)
99,99 69,95

Bell Sanction MTB Helm
89,95 74,95

Alle 146 producten weergeven

Fietshelm

Een fietshelm dragen is tegenwoordig volkomen normaal geworden. Waar er vroeger wel eens lacherig om zo’n ding op je hoofd gedaan kon worden, is het nu eerder zo dat je verbaasde blikken krijgt als je er niet een op hebt! Een racefiets helm of MTB helm beschermt je hoofd in het geval van een crash door een deel van de energie te absorberen. Je moet daarom ook altijd een fietshelm vervangen na een val! Soms zie je niet dat de helm zijn werk gedaan heeft en onderhuids beschadigd is. Val je daarna nog een keer, dan heb je kans dat hij je niet beschermen kan zoals verwacht!

Hoewel je zelf kan kiezen of je een helm draagt op je stadsfiets, is de fietshelm verplicht op de snelle E-bikes- de zogeheten Speed Pedelecs. De helmplicht bestaat ook niet voor racefietsen en mountainbikes, maar de norm is hier tegenwoordig gelukkig wel dat men er een op heeft. Fietshelmen worden door vele grote namen geproduceerd. Echter, of je nu een POC Helm draagt of een Giro Helm, een Bontrager helm of een Kask helm: alle fietshelmen bij Mantel voldoen aan de Europese veiligheidsnorm voor fietshelmen. De jongsten kunnen ook veilig op pad met een fietshelm: kind veiliger, ouder geruster. Win-win!

MTB helm

Een mountainbike helm -ofwel MTB helm- biedt net even wat andere functionaliteit dan een racefiets helm. De vorm van de helm is bijvoorbeeld iets verschillend. De slapen zijn veelal net wat meer bedekt zodat deze beschermd zijn tegen takken en andere objecten. Een vizier is vaak ook een onderdeel van de mountainbike helmen. Een fietshelm met vizier is niet hetzelfde als een reguliere helm met vizier; in plaats daarvan is het vizier een klep boven de ogen bedoeld om takken uit je ogen te houden. Deze zijn vaak verwijderbaar, waardoor ze ook geschikt zijn om op de weg te gebruiken.

Populaire merken voor MTB fietshelmen zijn: MET, BBB Cycling, Bell, Bontrager, Lazer, Kask helmen, Giro en POC helmen. Hoewel de meeste MTB helmen geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen, is er ook een groepje bijzondere fietshelmen: de fullface helm gebruikt in het downhill mountainbiken. Deze mountainbike helmen bedekken ook je gezicht en kaak. Bij het downhill mountainbiken hoort vallen bij de sport, dus is deze extra bescherming zeer welkom! De hoge snelheden waarmee er gereden wordt vraagt om net iets andere helmen. Deze mtb helmen bedekken het volledige gezicht, waardoor ook je kaak ook beschermd is. Bekende fabrikanten van Fullface Mountainbike fietshelmen zijn Bell en SixSixOne.

Racefiets helm

Wielrenhelmen lijken op veel vlakken op hun offroad broertjes, maar ze hebben vaak een net iets andere vorm. Verder gebruiken racefiets helmen geen vizier en zijn ze vaak nog lichter ook. De racefiets helm is in 2003 verplicht geworden in het profpeloton, en sindsdien is het gebruik onder amateurs en toerrijders gelukkig enorm toegenomen. Racefiets helmen zijn onder te verdelen in twee groepen: de lichtgewicht, optimaal geventileerde fietshelmen en de snellere, aerodynamische helmen.

De goed geventileerde helmen voor wielrenners zijn ideaal als je op een warme dag een intensieve rit gaat maken. Ruime openingen zodat de warmte van je hoofd goed weg kan komen en verkoelende lucht zijn weg naar binnen kan vinden.

Aerodynamische helmen zijn weliswaar vaak wat minder goed geventileerd, maar bieden winst als het op energiebesparing aankomt. Ze sturen de lucht zo clean mogelijk langs je hoofd, waardoor je al snel een aantal watt kan besparen! Het nadeel is wel dat ze regelmatig iets warmer zijn. Helmen als de Giro Synthe slaan een brug tussen deze werelden en bieden aerodynamische prestaties terwijl ze ademend genoeg zijn om je koel te houden. Er zijn een hoop populaire fabrikanten van racefiets helmen, zoals: POC, Giro helmen, Kask, Bontrager helmen, Bell, Lazer helmen en BBB Cycling.

Kinder fietshelm

De jongste fietsers kunnen ook goed beschermd de weg op met een kinder fietshelm. Een ongelukje is zo gebeurt, dus een kinderfietshelm kan al snel het verschil maken in hoe vervelend de consequenties daarvan zijn. Voor iedereen is er wat wils: van een simpele, stoere zwarte helm tot een vrolijke en kleurrijke fietshelm; kinderen hebben keuze te over!

Speed pedelec fietshelm

Een relatief nieuwe versie van de elektrische fiets -ofwel e-bike- is de Speed Pedelec. Deze fietsen met trapondersteuning geven je een extra zetje in de rug, tot maarliefst 45 km per uur! Door deze hoge snelheden heeft de overheid besloten om een helmplicht voor speed pedelecs op te stellen. Doordat de fietshelm verplicht is geworden per 1 januari 2017 is er een vraag ontstaan naar extra stevige maar lichte fietshelmen. De speciale Speed pedelec fietshelmen zijn ideaal als je iedere dag op de snelle e-bike woon-werk verkeer aflegt.

Mantel Helmet Replacement Guarantee

Als je lang genoeg fietst zal het je gegarandeerd een keer overkomen zijn: je gaat onderuit met je racefiets of mountainbike. Hoewel je nooit graag je fietshelm test, moet je deze altijd vervangen na een valpartij, ook als je geen externe schade waarneemt. Je kan immers niet zien wat er onderhuids met je fietshelm gebeurt is. Het vervangen van al je mooie spullen na een valpartij is nooit een pretje, maar bij Mantel willen we je een spreekwoordelijk doekje voor het bloeden bieden. Daarom geven we de eerste 2 jaar korting als je een nieuwe fietshelm kopen moet als je met je oude helm gevallen bent. Meer informatie hierover vind je op onze blog.

KNWU en fietshelmen

Wil je nog wel eens een wedstrijdje rijden? Dan zal je eigenlijk altijd verplicht zijn een helm te dragen. De NTFU stuurt ook erg actief aan op de veiligheid van wielrenners en mountainbikers, en het dragen van een fietshelm staat dan ook hoog op de lijst. De klassieke slogan vatte het goed samen: gebruik je kop, helm op!

De Beste Fietshelm

Een vraag die we vaak krijgen als mensen een nieuwe fietshelm kopen: wat is de beste fietshelm? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: die is er niet. Een fietshelm test zal regelmatig met een winnaar uit de bus komen, maar deze reviews zijn veelal toegespitst op een bepaald type helm. Zoals je met tijdrijden weinig winst zou pakken met een Bell Sanction of Giro Chronicle, zou je met een heftige Enduro rit ook niet zomaar een Giro Aerohead, Kask Bambino of POC Cerebel helm dragen.

Het komt er dus op neer: wat wil je van jouw fietshelm? Aerodynamica, optimale ventilatie, of juist optimale bescherming tegen takken en andere mountainbike obstakels? Ieder gebruik kent zo zijn helmen, en als je er echt niet uitkomt ben je altijd welkom in onze Superstores voor advies!