Mantel Helmet Replacement - Extra Crash Replacement bij je kapotte fietshelm
Deel dit bericht

Mantel Helmet Replacement - Extra Crash Replacement bij je kapotte fietshelm

29 Juni 2021

Helaas overkomt het bijna iedereen wel een keer: een valpartij met de fiets. Vaak (en hopelijk) blijft het bij een paar schaafwonden. Maar je fietskleding en je fietshelm komen er vaak wat minder goed vanaf. En het kan best prijzig zijn om dat allemaal te moeten vervangen. Sommige fabrikanten van fietshelmen hebben - om je leed een beetje te verzachten - beperkte fietshelm Crash Replacement. Daarmee kun je met een kleine korting een nieuwe fietshelm kopen. Omdat wij dat niet genoeg vonden, hebben we de Mantel Helmet Replacement.

Crash Replacement na een valpartij is niet nieuw. Maar niet iedere fabrikant heeft deze service. Ook verschillen de voorwaarden en de vergoeding voor Crash Replacement bij de merken onderling sterk. Om orde te scheppen in de chaos aan regeltjes en voorwaarden is er nu dus Mantel Helmet Replacement. Daarmee krijg jij, als klant van Mantel, altijd een korting van 40 procent van de aankoopwaarde van je oude fietshelm, ongeacht het merk van je oude en nieuwe helm!

fietshelm goed afstellen
Zorg er altijd voor dat je fietshelm ook goed afgesteld is. Een fietshelm kan pas letsel voorkomen wanneer deze goed op je hoofd zit.

Hoe werkt de Mantel Helmet Replacement?

Heb je in onze online fietsenwinkel of in een van de Superstores een fietshelm gekocht? En val je binnen twee jaar na aankoop en sneuvelt je helm daarbij? Dan krijg jij een korting die gelijk is aan 40 procent van de aanschafwaarde van je oude fietshelm.

Je kunt heel makkelijk zelf bepalen wat je korting is. Kijk eerst wat je oude helm je heeft gekost. Neem daar 40% van en dat is jouw korting! Die korting gaat van de prijs van je nieuwe fietshelm af. Is je nieuwe fietshelm veel goedkoper en is de korting groter dan de prijs van de nieuwe fietshelm? Dan krijg je alleen je nieuwe helm gratis, je krijgt geen geld terug.

Mantel Helmet Replacement
In onze Superstores kun je op je gemak een nieuwe fietshelm uitzoeken!

Let er wel op dat als je de fietshelm in een van de Superstores hebt gekocht je - met de helm en de aankoopbon - even teruggaat naar de winkel. Heb je de fietshelm online besteld? Dan kun je makkelijk via je account de kapotte helm als garantie aanmelden en retour sturen.

Even een rekenvoorbeeld

Stel je hebt de Giro Synthe MIPS II racefiets helm voor €220 gekocht en je wilt dezelfde fietshelm weer terug na een valpartij. Is deze fietshelm toevallig in de aanbieding voor €200? Dan gaat jouw korting daar nog vanaf. Dan profiteer je dus gewoon van de aanbiedingsprijs.

Mantel Helmet Replacement
Hopelijk is je kapotte fietshelm het enige wat je overhoudt aan je valpartij.

Je krijgt een korting ter waarde van 40% van de aanschafprijs. Dat is dus 40% van €220 = €88. Omdat de Giro Synthe nu in de aanbieding is voor €200 gaat de korting daar dus nog eens vanaf. Met jouw Helmet Replacement korting van €88 betaal je nu dus slechts €112!

Zijn er nog uitzonderingen?

Ja, er zijn 2 uitzonderingen, maar wel in jouw voordeel! Bontrager heeft namelijk als enige een hele mooie service in het eerste jaar dat je een helm gekocht hebt. Zij geven jou helemaal gratis dezelfde nieuwe fietshelm mocht je in het eerste jaar na aankoop vallen met je helm.

Bontrager fietshelm
Heb je een Bontrager fietshelm en is je helm kapot binnen een jaar na aankoop? Dan krijg je zelfs dezelfde nieuwe fietshelm!

Wanneer je dus een Bontrager helm hebt en je valt in het eerste jaar krijg je een nieuwe helm. Val je in het tweede jaar? Dan geldt gewoon onze Mantel Helmet Replacement. Bij de fietshelmen van Bell,  Giro, Lazer en Oakley kun je zelfs tot drie jaar na aankoop gebruikmaken van Mantel Helmet Replacement.

De extra voorwaarden

Nog twee voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de Mantel Helmet Replacement:

  • De fietshelm moet gekocht zijn bij Mantel: online of in een van de Superstores
  • Crash Replacement geldt tot maximaal 2 jaar na de aankoopdatum

De 2 jaar Crash Replacement geldt dus vanaf de aankoopdatum van de fietshelm. Koop je met de Crash Replacement met korting een nieuwe fietshelm? Dan gaan die 2 jaar dus niet opnieuw lopen! Val je binnen 2 jaar na de aankoop van de eerste fietshelm opnieuw? Dan kun je ook gebruikmaken van de Crash Replacement. Bij de tweede valpartij krijg je 40% korting over het bedrag dat je betaald hebt bij je eerste Crash Replacement. Natuurlijk hopen we dat je de Mantel Helmet Replacement niet nodig zult hebben! Wil je weten welke fietshelm geschikt is voor jou? Lees dan onze fietshelmen koopgids of kom langs in een van onze Superstores.

Mantel Helmet Replacement
Heb je een nieuwe fietshelm uitgezocht? Dan wensen we je veel veilige kilometers toe!

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Eva van den Berg

Eva van den Berg

Sinds ik bij Mantel werk, schrijf en lees ik dagelijks veel over fietsen. Daarnaast mag ik ook nieuwe producten uittesten. Dit zorgt ervoor dat het steeds meer begint te kriebelen om mijn eigen collectie fietsen uit te breiden. Ik ben dan ook benieuwd hoe de inhoud van mijn schuur er over een paar jaar uitziet. Gelukkig heb ik thuis een grote schuur!

Gerelateerde berichten

Aerodynamisch én licht: de nieuwe Trek Madone Gen 8 biedt het beste van twee werelden

27 Juni 2024

Het nieuwe paradepaardje van Trek is zojuist gelanceerd, een combinatie van zowel het snelste als het lichtste model ...

Garmin lanceert de gloednieuwe Garmin Edge 1050 fietscomputer

25 Juni 2024

Twee jaar na de lancering van zijn voorganger, de Garmin Edge 1040, komt Garmin met het nieuwste model uit de complete ...

Tour de France 2024: Hoe werkt de grootste wielerkoers ter wereld?

21 Juni 2024

De Tour de France, of simpelweg 'de Tour', blijft de grootste en meest prestigieuze wielerkoers ter wereld ...