Deel dit bericht

Mantel Helmet Replacement – Extra Crash Replacement bij je kapotte fietshelm

Helaas overkomt het bijna iedereen wel een keer: een valpartij met de fiets. Vaak (en hopelijk) blijft het bij een paar schaafwonden. Maar je fietskleding en je fietshelm komen er vaak wat minder goed vanaf. En het kan best prijzig zijn om dat allemaal te moeten vervangen. Sommige fabrikanten van fietshelmen hebben – om je leed een beetje te verzachten – beperkte fietshelm Crash Replacement. Daarmee kun je met een kleine korting een nieuwe fietshelm kopen. Omdat wij dat niet genoeg vonden, hebben we de Mantel Helmet Replacement.

Crash Replacement na een valpartij is niet nieuw. Maar niet iedere fabrikant heeft deze service. Ook verschillen de voorwaarden en de vergoeding voor Crash Replacement bij de merken onderling sterk. Om orde te scheppen in de chaos aan regeltjes en voorwaarden is er nu dus Mantel Helmet Replacement. Daarmee krijg jij, als klant van Mantel, altijd een korting van 40 procent van de aankoopwaarde van je oude fietshelm, ongeacht het merk van je oude en nieuwe helm!

fietshelm goed afstellen
Zorg er altijd voor dat je fietshelm ook goed afgesteld is. Een fietshelm kan pas letsel voorkomen wanneer deze goed op je hoofd zit.

Hoe werkt de Mantel Helmet Replacement?

Heb je in onze online fietsenwinkel of in een van de Superstores een fietshelm gekocht? En val je binnen twee jaar na aankoop en sneuvelt je helm daarbij? Dan krijg jij een korting die gelijk is aan 40 procent van de aanschafwaarde van je oude fietshelm.

Je kunt heel makkelijk zelf bepalen wat je korting is. Kijk eerst wat je oude helm je heeft gekost. Neem daar 40% van en dat is jouw korting! Die korting gaat van de prijs van je nieuwe fietshelm af. Is je nieuwe fietshelm veel goedkoper en is de korting groter dan de prijs van de nieuwe fietshelm? Dan krijg je alleen je nieuwe helm gratis, je krijgt geen geld terug.

Mantel Helmet Replacement
In onze Superstores kun je op je gemak een nieuwe fietshelm uitzoeken!

Let er wel op dat als je de fietshelm in een van de Superstores hebt gekocht je – met de helm en de aankoopbon – even teruggaat naar de winkel. Heb je de fietshelm online besteld? Dan kun je makkelijk via je account de kapotte helm als garantie aanmelden en retour sturen.

Even een rekenvoorbeeld

Stel je hebt de Giro Synthe MIPS II racefiets helm voor €220 gekocht en je wilt dezelfde fietshelm weer terug na een valpartij. Is deze fietshelm toevallig in de aanbieding voor €200? Dan gaat jouw korting daar nog vanaf. Dan profiteer je dus gewoon van de aanbiedingsprijs.

Mantel Helmet Replacement
Hopelijk is je kapotte fietshelm het enige wat je overhoudt aan je valpartij.

Je krijgt een korting ter waarde van 40% van de aanschafprijs. Dat is dus 40% van €220 = €88. Omdat de Giro Synthe nu in de aanbieding is voor €200 gaat de korting daar dus nog eens vanaf. Met jouw Helmet Replacement korting van €88 betaal je nu dus slechts €112!

Zijn er nog uitzonderingen?

Ja, er zijn 2 uitzonderingen, maar wel in jouw voordeel! Bontrager heeft namelijk als enige een hele mooie service in het eerste jaar dat je een helm gekocht hebt. Zij geven jou helemaal gratis dezelfde nieuwe fietshelm mocht je in het eerste jaar na aankoop vallen met je helm.

Bontrager fietshelm
Heb je een Bontrager fietshelm en is je helm kapot binnen een jaar na aankoop? Dan krijg je zelfs een dezelfde nieuwe fietshelm!

Wanneer je dus een Bontrager helm hebt en je valt in het eerste jaar krijg je een nieuwe helm. Val je in het tweede jaar? Dan geldt gewoon onze Mantel Helmet Replacement. Bij de fietshelmen van Bell,  Giro, Lazer en Oakley kun je zelfs tot drie jaar na aankoop gebruikmaken van Mantel Helmet Replacement.

De extra voorwaarden

Nog twee voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de Mantel Helmet Replacement:

 • De fietshelm moet gekocht zijn bij Mantel: online of in een van de Superstores
 • Crash Replacement geldt tot maximaal 2 jaar na de aankoopdatum

De 2 jaar Crash Replacement geldt dus vanaf de aankoopdatum van de fietshelm. Koop je met de Crash Replacement met korting een nieuwe fietshelm? Dan gaan die 2 jaar dus niet opnieuw lopen! Val je binnen 2 jaar na de aankoop van de eerste fietshelm opnieuw? Dan kun je ook gebruikmaken van de Crash Replacement. Bij de tweede valpartij krijg je 40% korting over het bedrag dat je betaald hebt bij je eerste Crash Replacement. Natuurlijk hopen we dat je de Mantel Helmet Replacement niet nodig zult hebben! Wil je weten welke fietshelm geschikt is voor jou? Lees dan onze fietshelmen koopgids of kom langs in een van onze Superstores.

Mantel Helmet Replacement
Heb je een nieuwe fietshelm uitgezocht? Dan wensen we je veel veilige kilometers toe!
Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Eva van den Berg

Eva van den Berg

Sinds ik bij Mantel werk, schrijf en lees ik dagelijks veel over fietsen. Daarnaast mag ik ook nieuwe producten uittesten. Dit zorgt ervoor dat het steeds meer begint te kriebelen om mijn eigen collectie fietsen uit te breiden. Ik ben dan ook benieuwd hoe de inhoud van mijn schuur er over een paar jaar uitziet. Gelukkig heb ik thuis een grote schuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 fietsers over “Mantel Helmet Replacement – Extra Crash Replacement bij je kapotte fietshelm”

 1. goeden avond,
  ik ben op 21 mei gevallen en heb mijn helm daarbij beschadigd kan ik in de winkel een nieuwe helm aankopen met gebruik van de replacement vergoeding ik heb de helm online bij mantel gekocht maar ik heb geen aankoopbon, de helm is wel te vinden op mijn account op 12-7 2017 en betreft een giro cinder mips

  1. Hoi Jan,

   Vervelend dat je gevallen bent. Ik hoop dat je kapotte helm het enige is dat je er aan over hebt gehouden.

   Je kunt voor de crash replacement beste even contact opnemen met de klantenservice: https://www.mantel.com/klantenservice

   Zij kunnen je precies vertellen hoe je aanspraak kunt maken op jouw crash replacement.

 2. Beste meneer/mevrouw,

  Gelukkig ben ik niet gevallen, alleen werkt het sluit systeem niet meer van mijn helm. Valt dat ook onder de crash replacement of is hier misschien een andere garantie voor? Het gaat om een Abus helm, het plastic systeem waarmee je de helm kunt vast draaien draait los wanneer je deze probeert vast te draaien om je hoofd. De helm is nog geen 2 jaar geleden aangeschaft.
  Ik hoor het graag.
  Lars van den Booren

  1. Beste Lars,

   Zou je hier even een mail over willen sturen naar service.nl@mantel.com ? Dan kunnen we dit even oppakken met onze garantieafdeling om te kijken wat er eventueel mogelijk is.

   Met vriendelijke groeten,

   Roos | Mantel

 3. Goedeavond beste mensen van Mantel,
  Ben gisteren gevallen met mijn Kask Protone die ik via de site heb gekocht op 22 mei 2019.
  De helm is door de val helaas beschadigd maar heeft mijn hoofd behoed voor erger leed.
  Vroeg me af of ik toch nog in de twee jaar regeling val .

  Met vriendelijk groet,

  Patrick Luitjes

  1. Hi Patrick,
   Bedankt voor je reactie! Gelukkig had je een helm op! Ik heb je net een mail gestuurd met meer informatie en een retourlabel.
   Groeten, Paul|Mantel

 4. Goede middag,

  Even een praktisch vraagje:

  Op 25/07 ben ik met mijn racefiets gevallen (omdat er 2 jongetjes onverwacht de weg overstaken en ik hen niet meer kon ontwijken). Gelukkig geen schade aan de kinderen. Maar zelf heb ik hechtingen aan mijn beide handen en – naast een boel schaafwonden – een breuk in mijn rechterhand.

  Gelukkig had ik net een nieuwe helm en heeft die de klap op mij hoofd goed opgevangen. Totaal geen letsel daar.

  Nu lees ik dat jullie een helmet replacement garantie hebben voor dit soort situaties. Hoe kan ik daar gebruik van maken ? En geldt dat ook als er nauwelijks (zichtbare) schade aan de helm te zien is ? Ik zie namelijk geen breuk of iets dergelijks, enkel krassen waar ik de grond heb geraakt. Maar aangezien ik wel duidelijk herinner dat ik die heb geraakt, wil ik hem toch graag vervangen. Ik weet nu waarom !

  Groeten,
  Hugo

  1. Hey Hugo,

   Vervelend dat je gevallen bent, gelukkig dat je een helm op had!
   Je kunt de helm via onze site voor garantie aanmelden en aangeven dat het om een crash replacement gaat.
   Vervolgens wordt er, als de helm in behandeling is genomen, contact opgenomen met de vervolgstappen.
   Mocht je kiezen voor een andere helm kun je deze bij de garantieaanvraag al noteren.

   Robbert|Mantel

 5. hallo,

  Ik heb een valpartij gehad en mijn helm is compleet gebroken. Ik heb vorig jaar mei een KASK VALEGRO gekocht maar ik zie dat mantel geen KASK meer heeft.

  Kan ik andere helm kiezen en profiteren van de 40% korting?

  Laat me iets weten

  Mvg

  Mário Silva

  1. Hallo Mário, je kan de kapotte helm zeker terugsturen.
   Jouw helm valt nog binnen de 2 jaar Crash Replacement garantie.
   Je krijgt na ontvangst een korting van 40% van de aanschafwaarde van je oude helm.
   Deze kan je verzilveren bij de keuze van een nieuwe helm.

   Antoine I Mantel

Gerelateerde berichten


Meest gelezen