Deel dit bericht

Mantel Helmet Replacement – Extra crash replacement naast die van de fabrikant!

Helaas overkomt het bijna iedereen wel een keer; een valpartij met de fiets. Vaak (en hopelijk) blijft het bij een paar schaafwonden. Maar je fietskleding en je fietshelm komen er vaak wat minder goed vanaf. En het kan best prijzig zijn om dat allemaal te moeten vervangen. Sommige fabrikanten van fietshelmen hebben – om je leed een beetje te verzachten – beperkte fietshelm crash replacement. Daarmee kun je dan met een kleine korting een nieuwe fietshelm kopen. Maar dat vonden wij niet genoeg. Daarom is er nu Mantel Helmet Replacement.

Crash Replacement na een valpartij is niet iets gloednieuws. Maar niet iedere fabrikant heeft deze service. Ook verschillen de voorwaarden en de vergoeding voor crash replacement bij de merken onderling sterk.

Gevallen met de fiets? Met Mantel Helmet Replacement kun je voordelig een nieuwe fietshelm uitzoeken als je je kapotte inlevert.
Gevallen met de fiets? Met Mantel Helmet Replacement kun je voordelig een nieuwe fietshelm uitzoeken als je je kapotte inlevert.

Om orde te scheppen in de chaos aan regeltjes en voorwaarden is er nu dus Mantel Helmet Replacement. Daarmee krijg jij, als klant van Mantel, altijd een korting van 40 procent van de aankoopwaarde van je oude fietshelm, ongeacht het merk van je oude en nieuwe helm!

Hoe werkt de Mantel Helmet Replacement?

Heb je bij ons in onze online fietswinkel of een van de superstores een fietshelm gekocht? En val je binnen twee jaar na aankoop en sneuvelt je helm daarbij? Dan krijg jij een korting die gelijk is aan 40 procent van de aanschafwaarde van je oude fietshelm.

Mantel Helmet Replacement
Deze Giro Cinder Mips is een van onze populairste fietshelmen.

Je kunt heel makkelijk zelf bepalen wat je korting is. Kijk eerst wat je oude helm je heeft gekost. Neem daar 40% van en dat is jouw korting! Die korting gaat van de prijs van je nieuwe fietshelm af. Is je nieuwe fietshelm veel goedkoper en is de korting groter dan de prijs van de nieuwe fietshelm? Dan krijg je alleen je nieuwe helm gratis, je krijgt geen geld terug.

Mantel Helmet Replacement
We maken het kiezen van een nieuwe fietshelm wel lastig met zo’n grote keuze…

Let er wel op dat als je de fietshelm in de fietswinkel hebt gekocht je – met de helm en de aankoopbon – even teruggaat naar de winkel. Heb je de helm online besteld? Dan kun je makkelijk via je account de kapotte helm als garantie aanmelden en retour sturen.

Even een rekenvoorbeeld

Stel je hebt de Giro Synthe voor €179,95 gekocht en je wilt dezelfde fietshelm weer terug na een valpartij. Is deze fietshelm toevallig in de aanbieding voor €159,95? Dan gaat jouw korting daar nog vanaf. Dan profiteer je dus gewoon mee van de aanbiedingsprijs.

Kapot...
Kapot…

Je krijgt een korting ter waarden van 40% van de aanschafprijs. Dat is dus 40% van €179,95 = €71,98. Omdat de Giro Synthe nu in de aanbieding is voor €159,95 gaat de korting daar dus nog eens vanaf. Met jouw Helmet Replacement korting van €71,98 betaal je nu dus slechts €87,97!

Zijn er nog uitzonderingen?

Ja, er zijn 2 uitzonderingen, maar wel in jouw voordeel! Bontrager heeft namelijk als enige een hele mooie service in het eerste jaar dat je een helm gekocht hebt. Zij geven jou helemaal gratis een nieuwe helm mocht je in het eerste jaar na aankoop vallen met je helm.

Je bent helemaal vrij in de keuze van je nieuwe fietshelm.
Je bent helemaal vrij in de keuze van je nieuwe fietshelm.

Wanneer je dus een Bontrager helm hebt en je valt in het eerste jaar krijg je een nieuwe helm. Val je in het tweede jaar? Dan geldt gewoon onze Mantel Helmet Replacement.

Bij de fietshelmen van Bell en Giro kun je zelfs tot drie jaar na aankoop gebruik maken van Mantel Helmet Replacement.

Niet zeker over je maat? Kom je nieuwe fietshelm gewoon passen in een van onze superstores!
Niet zeker over je maat? Kom je nieuwe fietshelm gewoon passen in een van onze superstores!

Nog twee voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de Mantel Helmet Replacement:

 • De fietshelm moet gekocht zijn bij Mantel, online of in de superstore
 • Crash Replacement geldt tot maximaal 2 jaar na de aankoopdatum

De 2 jaar crash replacement geldt dus vanaf de aankoopdatum van de fietshelm. Koop je met de crash replacement korting een nieuwe fietshelm? Dan gaan die 2 jaar dus niet opnieuw lopen! Val je binnen 2 jaar na de aankoop van de eerste fietshelm opnieuw? Dan kun je er wel gebruik van maken.

Maar we hopen natuurlijk dat je de Mantel Helmet Replacement nooit nodig zult hebben!

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Agnes Ronner

Agnes Ronner

Baanfiets, racefiets of mountainbike. Alle soorten fietsen zijn bij mij welkom. Eerst het wielrennen als zomertraining voor het schaatsen. Daarna baanwielrennen op het hoogste niveau en het mountainbiken om de regenachtige zomerdagen en winter door te komen. Momenteel rij ik op een Giant TCR Advanced 1 LTD en een Sensa Merano SFB Pro. Wellicht volgend jaar weer in het bezit van een wedstrijdlicentie om de competitie weer aan te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 fietsers over “Mantel Helmet Replacement – Extra crash replacement naast die van de fabrikant!”

 1. goeden avond,
  ik ben op 21 mei gevallen en heb mijn helm daarbij beschadigd kan ik in de winkel een nieuwe helm aankopen met gebruik van de replacement vergoeding ik heb de helm online bij mantel gekocht maar ik heb geen aankoopbon, de helm is wel te vinden op mijn account op 12-7 2017 en betreft een giro cinder mips

  1. Hoi Jan,

   Vervelend dat je gevallen bent. Ik hoop dat je kapotte helm het enige is dat je er aan over hebt gehouden.

   Je kunt voor de crash replacement beste even contact opnemen met de klantenservice: https://www.mantel.com/klantenservice

   Zij kunnen je precies vertellen hoe je aanspraak kunt maken op jouw crash replacement.

 2. Goedemorgen Olle

  Ik heb zaterdag de tacx flux t 2900s met een zwift abonnement bij jullie aangeschaft maar ik krijg dat Zwift verhaal niet aan de praat . mijn laptop blijft hangen bij koppelen van de verschillende sensoren en mijn tablet slaat dit volgens mij over daar kan ik een event kiezen .
  Systeem geeft aan dat mij tour over 4 minuten start maar als er werkelijk gestart kan worden gebeurt er voor mij niets meer en kan ook niet doen

  kan mij aub verder helpen ?

  alvast bedankt
  Mark Janse

 3. Beste meneer/mevrouw,

  Gelukkig ben ik niet gevallen, alleen werkt het sluit systeem niet meer van mijn helm. Valt dat ook onder de crash replacement of is hier misschien een andere garantie voor? Het gaat om een Abus helm, het plastic systeem waarmee je de helm kunt vast draaien draait los wanneer je deze probeert vast te draaien om je hoofd. De helm is nog geen 2 jaar geleden aangeschaft.
  Ik hoor het graag.
  Lars van den Booren

  1. Beste Lars,

   Zou je hier even een mail over willen sturen naar service.nl@mantel.com ? Dan kunnen we dit even oppakken met onze garantieafdeling om te kijken wat er eventueel mogelijk is.

   Met vriendelijke groeten,

   Roos | Mantel

 4. Goedeavond beste mensen van Mantel,
  Ben gisteren gevallen met mijn Kask Protone die ik via de site heb gekocht op 22 mei 2019.
  De helm is door de val helaas beschadigd maar heeft mijn hoofd behoed voor erger leed.
  Vroeg me af of ik toch nog in de twee jaar regeling val .

  Met vriendelijk groet,

  Patrick Luitjes

  1. Hi Patrick,
   Bedankt voor je reactie! Gelukkig had je een helm op! Ik heb je net een mail gestuurd met meer informatie en een retourlabel.
   Groeten, Paul|Mantel

Gerelateerde berichten


Meest gelezen