Menu
Terug

Keuzehulp Cassettes

Keuzehulp Cassettes

Cassettes

62
De cassette van je racefiets of mountainbike moet je regelmatig vervangen. Gelukkig kun je dat heel goed zelf doen. Maar dan moet je natuurlijk wel de goede cassette voor jouw fiets hebben. Voor zowel racefietsen als mountainbikes hebben we altijd wel de juiste cassette op voorraad, of je nu een 7-speed cassette zoekt, een 11-speed of misschien zelfs een 12-speed cassette. Hulp nodig bij het (de)monteren van je cassette? Lees dan onze blog over het vervangen van een cassette.
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Shimano SLX M7000 Combi-aanbieding
141,98 Vanaf 109,95

Campagnolo Ekar Cassette
270,- 214,-

SRAM XPLR XG-1271
237,- 172,-

Mavic Body Opvulring
4,95 3,-

Ben je tevreden met het assortiment?

Ja Nee

Cassette voor je racefiets of mountainbike kopen?

Bij het kopen en vervangen van je cassette kunnen nogal wat vragen in je op komen. Hieronder zie je de meestgestelde vragen en antwoorden. Zo kun je zonder enig probleem de juiste cassette kopen.

Moet het aantal speed van de cassette gelijk zijn aan dat van de rest van mijn groepset?

Ja. Als je een 11 speed ketting, derailleurs, shifters, voorbladen enz. hebt, moet de cassette ook 11 speed zijn. Bij 10 speed moet de cassette ook 10 speed zijn, en zo verder.

Ik wil een bergverzet. Welke cassette moet ik dan kopen?

Je kunt dan het beste een cassette kopen met een groot aantal tanden op het lichtste verzet. Ook de andere lichte verzetten zitten bij deze cassettes dichter bij elkaar qua aantal tanden. Hierdoor kun je gemakkelijk de ideale cadans trappen tijdens het klimmen. Wat de grootste cassette is die je kunt monteren hangt af van je voorbladen en je derailleur. Lees hier meer over in deze blog.

Ik heb een ander merk groepset dan dit merk cassette, wat nu?

Tot en met 11 speed zijn Shimano en Sram uitwisselbaar. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld een 10 speed cassette van SRAM is te gebruiken met een 10 speed ketting van Shimano en andersom. Voor Campagnolo geldt dat geen enkele cassette te vervangen is door cassette van Sram of Shimano. Ondanks dat het in sommige gevallen wel werkend te krijgen is raden wij het niet aan om verschillende merken door elkaar heen te rijden. De meeste merken hebben zelf namelijk de slijping van de ketting en de kettingbladen op elkaar afgestemd waardoor je de beste schakelprestaties krijgt als je deze met elkaar combineert.

Is het mogelijk om een racefiets cassette op een mountainbike te gebruiken?

Het is in de meeste gevallen niet mogelijk om een racefiets cassette te gebruiken op een MTB wiel. Als je toch een zwaarder verzet op je mountainbike wilt kun je kijken naar een groter MTB voorblad. Deze vind je hier.

Lees meer op ons blog