Menu
Terug
In onze Superstores mag je alles aanraken, testen en proberen! Kom langs.
Toon resultaat

Fietsschoenen

218
Fietsschoenen voor de racefiets of mountainbike zijn misschien wel het belangrijkste kledingstuk dat je aan kunt hebben. Ze vormen namelijk het centrale punt waar jij al je kracht overbrengt op de pedalen. Goede fietsschoenen zijn dus van essentieel belang. We hebben natuurlijk mountainbike schoenen en racefiets schoenen voor je. Maar ook als je liever niet ingeklikt fietst heb je bij ons keuze genoeg.
Meer lezen
Categorieën
Wielrenschoenen
MTB Schoenen
Trekkingschoenen
Triathlon Schoenen
Spinning Schoenen
Winter Fietsschoenen
Schoenplaatjes
Flat Pedal Schoenen
Toebehoren
Overschoenen
Merken

Gesorteerd op

Northwave Celsius XC Arctic GTX MTB Schoenen
250,- 189,95
Fietskleding sale

Fizik X5 Terra MTB Schoenen
159,- 129,95
Outlet

Northwave Celsius XC GTX MTB Schoenen
220,- 174,95
Fietskleding sale

Northwave Celsius R Arctic GTX Wielrenschoenen Heren
249,99 209,95
Fietskleding sale

Sidi Eagle 10 MTB Schoenen
260,- Vanaf 209,95

GripGrab RaceAqua Overschoenen
44,95 38,21
Hi-Vis

GripGrab Arctic
69,95 59,46
Hi-Vis

BBB Cycling HardWear
39,95 31,96
Fietskleding sale

Adidas Five Ten Freerider MTB Schoenen
109,95 Vanaf 89,95
Outlet

Castelli Diluvio UL
49,95 39,96
Fietskleding sale

Shimano RX800 MTB Schoenen
229,- Vanaf 169,99

Sidi Gravel MTB Schoenen
200,- 179,95

Ben je tevreden met het assortiment Fietsschoenen?

Ja Nee

Fietsschoenen kopen? Bekijk onze collectie!

Wat is het verschil tussen MTB en wielrenschoenen?

Mountainbike schoenen hebben profiel en het plaatje is verzonken in dit profiel. Hierdoor loop je er gemakkelijker op, dit komt bij MTB schoenen wel van pas omdat je tijdens het mountainbiken doorgaans wat vaker moet afstappen en dus moet lopen. MTB schoenen zijn daarentegen wel wat zwaarder en minder stijf. Racefiets schoenen zijn stijver en het schoenplaatje is groter daardoor is de krachtoverdracht beter en wordt het fietsen comfortabeler omdat het contactoppervlak groter is. De lichtheid en de betere krachtoverdracht maakt het fietsen met wielrenschoenen op een racefiets dus een stuk comfortabeler.

Wat is het voordeel van een BOA sluiting?

Met een fietsschoen met een draaisluiting, ook wel BOA sluiting genoemd, kun je heel precies bepalen hoe strak de fietsschoen komt te zitten. Door aan de knop te draaien wordt een draad strakker over de schoen gespannen, zonder dat dit gaat knellen. Deze draad volgt de bouw van de voet, wat resulteert in een optimale drukverdeling over de wreef. Hierdoor kun je tijdens het fietsen makkelijk je MTB of racefiets schoen wat strakker of juist minder strak zetten.

Welke schoenplaatjes moet ik kiezen voor mijn fietsschoenen?

Als je klikpedalen op je fiets hebt dan moet je daar wel de juiste schoenen bij kopen. Als je wielrenschoenen of mtb schoenen aanschaft dan ben je daarmee nog niet klaar. Er moeten ook schoenplaatjes onder bevestigd worden waarmee je in de pedalen klikt. Zo heb je aparte schoenplaatjes voor de mountainbike en schoenplaatjes voor de racefiets. Racefiets schoenplaatjes kun je makkelijk herkennen omdat ze doorgaans wat groter zijn dan schoenplaatjes voor de mountainbike.

Wat houdt de stijfheid van de zool van je fietsschoen in?

Dit geeft aan hoe stijf de zool is. Een slappe zool is meestal gemaakt uit enkel nylon met soms een kleine toevoeging voor stijfheid. Een gemiddelde zool is versterkt met carbon en een stijve zool is volledig gemaakt van carbon. Hoe stijver de zool in je wielrenschoen of MTB schoen hoe beter de krachtoverdracht. Een optimale krachtoverdracht is essentieel wanneer je zo hard mogelijk wilt gaan. Wel lever je een stukje comfort in met een stijve zool.