Menu
Terug

Elektronisch Schakelen

37

Elektronisch schakelen zie je steeds meer terug bij zowel de racefietsen als de mountainbikes. Met een elektronische schakelgroep verloopt het schakelen sneller en soepeler. Daarnaast schakel je ook nog eens een stuk preciezer. En over de batterijduur van jouw elektronische schakelgroep hoef je ook niet in te zitten. De meesten kunnen honderden kilometers mee voordat je aan opladen hoeft te denken. We hebben ook veel verschillende losse fietsonderdelen voor de elektrische schakelgroepen, dus ook voor vervanging hebben wij het juiste onderdeel in huis.

Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

SRAM eTAP AXS Accu
60,- 47,95

Shimano Batterij Di2
(3)
89,95 73,95

Shimano XT M8050 DI2 Shifter
229,- 209,-

SRAM Red eTAP Clics Shifterset
(6)
136,- 109,-

Shimano MT800 Di2 Display
(1)
169,99 139,-

SRAM Red eTAP BlipGrip
(2)
21,- 18,-

SRAM Red eTAP BlipClamps
(3)
15,- 13,99

Trek Di2 / EPS Dopjes
10,95

SRAM Force eTap AXS Disc Groepset
(2)
2.110,- 1.499,-

SRAM Red eTAP AXS Groepset
(1)
3.030,- Vanaf 2.149,-

Shimano Dura-Ace SM-AD91 Klemband
(4)
19,95 Vanaf 15,95

Ben je tevreden met het assortiment Elektronisch Schakelen?

Ja Nee

Elektronisch schakelen

Enige jaren geleden was het nog een onbetaalbare luxe waar alleen de wielerprofs iets mee konden. Maar door de technische ontwikkelingen is de techniek niet alleen beter, maar ook betrouwbaarder en goedkoper geworden. Echt goedkoop is het nog niet, maar de elektronische schakelgroepen komen wel steeds meer binnen het budget van de fanatieke amateur.

Waarom elektronisch schakelen?

Het elektronisch schakelen werd bij de introductie nog een beetje als een gimmick afgedaan. Wat waren de voordelen vroegen veel mensen zich af. Maar daar hebben de profs inmiddels wel het nodige over te melden. Zo is het schakelen sneller, preciezer en loop je veel minder kans om bijvoorbeeld je ketting eraf te schakelen op een onoplettend moment. Maar er zijn meer voordelen. Zo kun je zelfs als het derailleur van je mountainbike vergeven is van de modder gewoon schakelen. Iets waar je met de ouderwetse kabels misschien nog wel eens moeite mee zou kunnen hebben.

Shimano en Sram elektronische groepen

Op dit moment zijn het vooral Shimano en Sram die hard aan het werk zijn met hun elektronische schakelgroepen. Bij shimano is het vooral in de Dura Ace serie terug te vinden. Sram heeft met de Sram Red eTAP ook een goede groep in handen.