Menu
Terug

Vermogensmeter Fiets

29
Vermogensmeters (ook wel powermeters genoemd) worden steeds meer gebruikt op de racefiets en mountainbike. Bijna iedereen is bekend met trainen op hartslag, cadans of tijd. Maar wil je nog specifieker trainen? Dan heb je een powermeter nodig. Zo'n vermogensmeter meet de kracht (wattage) die jij moet leveren om vooruit te komen. Meer weten over powermeters? Lees dan onze uitgebreide Koopgids Powermeters over hoe ze werken en welke powermeter geschikt is voor jou.
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Quarq Sram XX1 Eagle Dub SL Boost MTB Powermeter
1.070,- 835,-
Onze keuze voor een dubbelzijdige powermeter voor je mountainbike
Mantel's keuze

Favero Assioma DUO Powermeter
695,- 655,-
Onze keuze voor een dubbelzijdige powermeter voor je racefiets
Mantel's keuze

Rotor INPOWER DM Powermeter
699,- Vanaf 499,-

Stages 105 R7000 Powermeter
349,- 295,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Garmin Rally RK Powermeter
649,99 Vanaf 549,-

Garmin Rally XC Powermeter
1.199,99 1.049,-

Quarq DFOUR Dub Powermeter
599,- 330,-

Stages Sram GXP MTB Gen 3 MTB Powermeter
549,- 499,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Stages XT M8100 MTB Powermeter
449,- 427,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Park Tool BBT-10.2 Cranksleutel
22,99 17,54
Hei voor een karwei

Rotor InSpider DM Powermeter
649,- 575,-
Outlet

Ben je tevreden met het assortiment?

Ja Nee

Vermogensmeter kopen? Lees hier meer over powermeters.

Wat is een vermogensmeter?

Een powermeter op je racefiets of MTB geeft je de mogelijkheid om gericht te trainen en sneller in vorm te zijn voor die belangrijke wedstrijd. Vermogen of Power wordt uitgedrukt in wattage. Hierbij is wattage de hoeveelheid energie die nodig is om een bepaalde afstand af te leggen.

Waarom zou ik trainen op vermogen?

Trainen op snelheid of hartslag is een langdurige traject en vraagt soms veel van je lichaam. Ook wordt dit beïnvloed door slaap, of je fysieke gesteldheid. Wanneer je kiest voor trainen op vermogen kies je de snelste weg naar de ideale vorm. Hierbij luister je goed naar je lichaam en zie je snel resultaat. Uiteraard is trainen met een hartslagmeter en een vermogensmeter de allerbeste optie. Het trainen op vermogen is echter de meest efficiënte manier om tot prestaties te komen. Het is namelijk onafhankelijk van weersomstandigheden, stress of de vorm van de dag. Hierdoor is deze waarde in wattage altijd hetzelfde en kun je snel progressie maken.

Hoe installeer ik een vermogensmeter?

Een vermogensmeter is zeer eenvoudig te installeren door de crankarm te verwisselen met het origineel en eenmalig te koppelen aan je fietscomputer. De Stages powermeters maken gebruik van zowel Bluetooth Smart als ANT+ en hebben een kleine afwijking van maar 2% waarmee ze netjes tussen de concurrentie in zitten.

Welke soorten powermeters zijn er?

Je kunt een powermeter op verschillende manier op je fiets plaatsen. De meest voorkomende vorm is dat de powermeter zich bevindt in de crankarm van de aandrijving. Een minstens zo precisie vorm om je vermogen te meten is door speciale pedalen aan te schaffen waar de powermeter in zit. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om je powermeter te plaatsen in de de spider in je crankarm.

Wat zijn populaire merken powermeters?

Stages Cycling kwam in 2012 met één van de best betaalbare vermogensmeters op de markt. Ze konden daarmee een grotere doelgroep bereiken dan de concurrentie tot voorheen voor elkaar kreeg. Stages maakt gebruik van een ingebouwde sensor in de linker crankarm die vervorming meet bij de krachtoverbrenging op het pedaal. Daarnaast zijn er nog de Rotor powermeters. Rotor is al sinds een aantal jaren actief in de powermeters. Met hun InPower, 2inPower en Rex InPower crankstellen staan ze stevig in de markt. Voor zowel de racefiets als de mountainbike zijn er crankstellen beschikbaar. De krachtmeting van een Rotor vermogensmeter vindt plaats in de as van het crankstel. Daardoor wordt hij niet beïnvloed door temperatuur of andere weersinvloeden.

Lees meer op ons blog