Menu
Terug

Racefietsen

88
Wil je een racefiets kopen? Vergelijk, kies en koop snel en eenvoudig heren racefietsen of dames racefietsen. Lekker op de racefiets toeren door het lokale landschap of een wedstrijd in bergachtig terrein. We hebben genoeg keuze op het gebied van racefietsen, een mooie beginners racefiets of een high-end wedstrijdfiets - voor iedereen hebben we wel een wielrenfiets op maat. Ook als je op zoek bent naar een een mooie racefiets aanbieding hebben we vast wat voor je klaar staan in onze racefietsen outlet.
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Giant TCR Advanced 1 Disc KOM
(4)
2.399,-
Onze keuze voor een hogereklasse racefiets
Mantel's keuze

Trek Emonda SL 5
2.599,-

Scott Addict 10 Disc
(6)
2.499,-

Trek Emonda SL 6 Disc
(1)
2.749,- 2.299,-
Actie

Trek Emonda SL 7
5.499,-

Scott Addict 20 Disc
(2)
2.099,-

Cube Attain
(3)
749,-

Trek Emonda SL 5 Disc
2.249,- 1.899,-
Actie

Giant TCR Advanced 2 Disc
1.999,-

Cube Attain Pro
899,-

Giant TCR Advanced 2 Disc
2.099,-

Trek Domane AL 3
(2)
849,- 789,-

Trek Emonda ALR 5 Disc
(1)
1.899,-

BMC Roadmachine 02 ONE
4.699,-
Kom langs voor de beste prijs

Cube Attain GTC Race
1.699,-

BMC Teammachine SLR02 Disc Two 2019
3.699,- 2.999,-
Actie

Scott Speedster 20 disc
1.149,-

3T Strada Pro
4.990,- 2.999,-
Actie

Cube Attain GTC SL
(1)
1.999,-

Trek Emonda SL 6 Pro
3.249,- 2.599,-
Actie

Trek Domane SL 7
5.599,-
Kom langs voor de beste prijs

Trek Madone SL 7 Disc
5.999,-
Kom langs voor de beste prijs

BMC Roadmachine 02 TWO
3.699,-
Kom langs voor de beste prijs

Trek Emonda ALR 4 Disc
1.599,-

BMC Teammachine SLR02 DISC TWO
(1)
4.699,-
Kom langs voor de beste prijs

Trek Domane SL 6
(2)
3.599,-
Kom langs voor de beste prijs

Giant Propel Advanced 1 Disc
(4)
3.799,- 3.199,-
Actie

Giant Defy Advanced 2
2.099,-

Giant Contend SL 1 Disc
1.499,-

Trek Madone SL 6 Disc
(1)
4.499,-
Kom langs voor de beste prijs

Cube Agree C:62 Race
2.499,-

Giant Contend 3
699,-

Koga Kimera Premium
3.899,-

Ben je tevreden met het assortiment Racefietsen?

Ja Nee

Welke soorten racefietsen zijn er?

Een goede racefiets of wielrenfiets is een fiets die echt bij je past. Dan heb je het niet alleen over de framemaat van je racefiets, maar ook het materiaal en de onderdelen. Wil je bijvoorbeeld de lichtste en meest stijve racefiets? Dan heb je een racefiets van carbon nodig. Wil je niet te veel geld uitgeven dan is een aluminium racefiets de juiste keuze prima. 

Ook is het erg belangrijk om over wat jij ermee wilt gaan doen. Een racefiets waar jij wedstrijden mee fietst verschilt natuurlijk sterk van een racefiets voor een zondags ritje op zijn tijd. Maar ook het terrein waar je op gaat fietsen is belangrijk in jouw keuze voor een type racefiets. De tijd van alleen maar strak asfalt is al lang voorbij. Gravel bikes en cyclocrossers zie je bijvoorbeeld ook steeds meer terug. Daar kun je zelfs over de ruigere paden waar je eerst alleen maar mountainbikes zag.

Dames racefietsen

Niet iedere vrouw fietst even lekker op een racefiets die voor heren gemaakt is. Daarom zijn er steeds meer dames racefietsen te krijgen. De geometrie is net wat anders om de verhoudingen van het vrouwenlichaam beter tot zijn recht te laten komen. Een vrouw die nu op een heren racefiets fietst en regelmatig last heeft van fietsgerelateerde klachten kan er goed aan doen eens te kijken naar een speciale dames racefiets.

Tijdritfietsen

Alles aan een tijdritfiets is erop gericht je zo snel mogelijk te kunnen laten gaan op de racefiets. Het frame is vaak lekker smal en heeft ook een speciale vorm om de wind zo gunstig mogelijk te leiden. Op een tijdritfiets zit je erg diep voorover. Dat kan even wennen zijn als je voor het eerst op een tijdritfiets zit. Het frame is ook erg stijf en de velgen zijn vaak lekker hoog. Bij de topmodellen zijn die wielen zelfs van carbon gemaakt. Een tijdritfiets is niet het lichtste type fiets. Dat komt omdat er meer tijd te winnen is met aerodynamica dan met een iets lichter frame.

Fitness fietsen

Een fitness fiets is een hele sportieve fiets die veel lijkt op een racefiets. Maar het frame en het rechte stuur zijn zo gemaakt dat je hier een heel stuk comfortabeler op zit. Je hangt dus niet in de beugels zoals bij een racefiets. Met een fitness fiets kun je heel goed een dagtocht fietsen op een wat hoger tempo. Je zit relatief rechtop en dankzij het rechte stuur houdt je goed de controle. Een fitness fiets wordt ook vaak een hybride fiets genoemd. Maar zodra je over een hybride fiets spreekt dan is dat een fiets met spatborden en vaak ook een bagagedrager.

Elektrische racefietsen

De elektrische racefiets is in opkomst. Dit zijn racefietsen die, in de schuine buis een accu hebben die een middenmotor aandrijft. In de meeste goede elektrische racefietsen zie je amper dat er een motor in zit. Het schakelen gaat zoals je gewend bent met een derailleur. Het frame is vrijwel hetzelfde als bij racefietsen zonder motor. Alleen de schuine buis is dus wat dikker om ruimte te maken voor de accu.

Gravel bikes

Een gravel bike is gemaakt voor uitdagender terrein. Waar je vroeger alleen mountainbikes tegenkwam in het bos zie je de gravel bikes ook steeds vaker. Maar ze zijn vooral gemaakt voor wegen met (erg) slecht wegdek). De meeste gravel bikes hebben een frame dat je ook terugziet bij endurance racefietsen. Je zit dan redelijk rechtop en comfortabel. Een gravel bike heeft vaak ook brede banden of in ieder geval ruimte voor brede banden. 32, 35 en zelfs 40 mm is heel normaal bij een gravel fiets. Die brede banden kun je hele lage bandenspanning rijden. 4 bar of zelfs minder is heel normaal bij dit type racefiets. Dankzij die lage bandendruk effenen ze het slechte wegdek prima. En dat maakt een gravel bike nog comfortabeler. Om ruimte te maken voor die brede racefietsbanden heeft een gravel racefiets altijd schijfremmen. Een gravel bike is verder behoorlijk stijf en heeft vaak extra sterke wielen.

Cyclocrossers

Een cyclocrosser lijkt veel op een gravel bike. Ook hier is er ruimte genoeg voor extra brede banden. Een cyclocrosser is gemaakt om mee in het bos en door de velden te crossen. Dat is dus eigenlijk het traditionele terrein van de mountainbikes Een cyclocrosser heeft bijna altijd schijfremmen. Het voordeel is dat je daardoor, net als bij de gravel bikes, lekker brede banden kunt gebruiken omdat je meer ruimte hebt in het frame.

Lees meer op ons blog