Racefietsen

96
Wil je een racefiets kopen? Vergelijk, kies en koop snel en eenvoudig heren racefietsen of dames racefietsen. Lekker op de wielrenfiets toeren door het lokale landschap of een wedstrijd in bergachtig terrein. We hebben genoeg keuze op het gebied van racefietsen, een mooie beginners wielrenfiets of een high-end wedstrijdfiets - voor iedereen hebben we wel een wielrenfiets op maat. Ook als je op zoek bent naar een een mooie racefiets aanbieding hebben we vast wat voor je klaar staan in onze racefietsen outlet.
Lees meer
Merken
Help mij kiezen

Gesorteerd op

Trek Emonda SL 6 Pro Di2

3.499,-
Adviesprijs 3.999,-
Onze keuze voor een topklasse performance racefiets
Mantels keuze

Sensa Veneto 105 Disc

1.499,-
Adviesprijs 1.799,-
Onze keuze voor een instapklasse comfortabele racefiets
Mantels keuze

Sensa Giulia G3 Disc 105

2.049,-
Adviesprijs 2.299,-
Onze keuze voor een middenklasse performance racefiets
Mantels keuze

Trek FX 3 Disc

949,-
Adviesprijs 1.099,-
Onze keuze voor een fitnessfiets
Mantels keuze

Lapierre Aircode DRS 5.0

3.299,-
Adviesprijs 3.799,-
Onze keuze voor een middenklasse aero racefiets
Mantels keuze

Scott Contessa Addict 25

2.799,-
Onze keuze voor een middenklasse damesracefiets
Mantels keuze

Trek Emonda SL 5

2.699,-
Outlet

Sensa Giulia Evo Integrale

5.199,-
Adviesprijs 5.752,-
Outlet

Trek Domane AL 5 Disc

1.999,-
Adviesprijs 2.299,-

Cannondale Synapse Carbon 2 RL

2.999,-
Adviesprijs 4.199,-
Outlet

Scott Addict RC 15

5.999,-
Adviesprijs 6.699,-
Outlet

Trek Emonda SL 7

4.590,-
Adviesprijs 5.999,-

Trek Emonda ALR 5 Disc

1.999,-
Adviesprijs 2.499,-
Outlet

Cube Attain SLX

1.439,-
Adviesprijs 1.599,-

Cube Agree C:62 Pro

3.299,-

BMC Roadmachine Five

3.599,-
Adviesprijs 4.299,-
Outlet

Cube Agree C:62 SLX

4.399,-

Cube Attain

849,-
Adviesprijs 949,-

Scott Addict RC 20

4.999,-
Adviesprijs 6.399,-
Outlet

Scott Addict RC 40

4.299,-
Adviesprijs 4.899,-
Outlet

Sensa Giulia GF Ultegra

2.899,-
Adviesprijs 3.199,-
Outlet

Cannondale Synapse Carbon 3 L

2.499,-
Adviesprijs 3.199,-

Sensa Giulia Evo Disc Ultegra Special

2.499,-
Adviesprijs 3.299,-
Outlet

BMC 257 AL One

1.749,-
Adviesprijs 2.299,-
Outlet

Scott Addict 30

2.799,-

Sensa Romagna SLE

1.199,-
Adviesprijs 1.299,-

Trek Domane SL 6 Gen 4

4.099,-
Adviesprijs 4.499,-

Sensa Giulia GF

4.999,-
Adviesprijs 5.599,-
Outlet

Scott Speedster 20

1.399,-
Adviesprijs 1.599,-

Cube Cross Race

1.149,-
Adviesprijs 1.249,-

Cube Attain GTC SLX

2.499,-

Scott Speedster 10

1.999,-

Lapierre Xelius SL 6.0

3.299,-
Adviesprijs 3.999,-
Outlet

Ben je tevreden met het assortiment?

Racefiets kopen? Ruim assortiment aan wielrenfietsen.

Een goede racefiets of wielrenfiets is een fiets die echt bij je past. Dan heb je het niet alleen over de framemaat van je racefiets, maar ook het materiaal en de onderdelen. Wil je bijvoorbeeld de lichtste en meest stijve racefiets? Dan heb je een racefiets van carbon nodig. Wil je niet te veel geld uitgeven dan is een aluminium racefiets de juiste keuze prima. Ook is het erg belangrijk om over wat jij ermee wilt gaan doen. Een racefiets waar jij wedstrijden mee fietst verschilt natuurlijk sterk van een wielrenfiets voor een zondags ritje op zijn tijd. Maar ook het terrein waar je op gaat fietsen is belangrijk in jouw keuze voor een type racefiets. De tijd van alleen maar strak asfalt is al lang voorbij. Gravel bikes en cyclocrossers zie je bijvoorbeeld ook steeds meer terug. Daar kun je zelfs over de ruigere paden waar je eerst alleen maar mountainbikes zag.

Wat is het verschil tussen een carbon en aluminium racefiets?

Wanneer je voor een racefiets gaat kijken is het belangrijk om te bepalen van welk materiaal je wilt dat het frame gemaakt is. Je hebt hierbij de keuze tussen een carbon of aluminium frame. Een aluminium frame is vaak goedkoper dan een carbon frame. Ook kan een aluminium racefiets beter tegen een stootje en zijn ze makkelijker te repareren. Een carbon racefiets is daarentegen een stuk lichter, wat er (vooral bergop) voor zorgt dat je een stuk sneller zal gaan. Ondanks het feit dat een carbon frame iets minder stevig is, roest het wel minder snel dan een aluminium frame.

Wat is er anders aan een dames racefiets?

Niet iedere vrouw fietst even lekker op een racefiets die voor heren gemaakt is. Daarom zijn er steeds meer dames racefiets te krijgen. De geometrie is net wat anders om de verhoudingen van het vrouwenlichaam beter tot zijn recht te laten komen. Een vrouw die nu op een heren wielrenfiets fietst en regelmatig last heeft van fietsgerelateerde klachten kan er goed aan doen eens te kijken naar een speciale dames racefiets.

Wat is een tijdritfiets?

Alles aan een tijdritfiets is erop gericht je zo snel mogelijk te kunnen laten gaan op de racefiets. Het frame is vaak lekker smal en heeft ook een speciale vorm om de wind zo gunstig mogelijk te leiden. Op een tijdritfiets zit je erg diep voorover. Dat kan even wennen zijn als je voor het eerst op een tijdritfiets zit. Het frame is ook erg stijf en de velgen zijn vaak lekker hoog. Bij de topmodellen zijn die wielen zelfs van carbon gemaakt. Een tijdritfiets is niet het lichtste type fiets. Dat komt omdat er meer tijd te winnen is met aerodynamica dan met een iets lichter frame.

Wat is het voordeel van een fitness fiets?

Een fitness fiets is een hele sportieve fiets die veel lijkt op een wielrenfiets. Maar het frame en het rechte stuur zijn zo gemaakt dat je hier een heel stuk comfortabeler op zit. Je hangt dus niet in de beugels zoals bij een racefiets. Met een fitness fiets kun je heel goed een dagtocht fietsen op een wat hoger tempo. Je zit relatief rechtop en dankzij het rechte stuur houdt je goed de controle. Een fitness fiets wordt ook vaak een hybride fiets genoemd. Maar zodra je over een hybride fiets spreekt dan is dat een fiets met spatborden en vaak ook een bagagedrager.

Wat is er anders aan een elektrische racefiets?

De elektrische racefiets is in opkomst. Dit zijn racefietsen die, in de schuine buis een accu hebben die een middenmotor aandrijft. In de meeste goede elektrische wielrenfiets zie je amper dat er een motor in zit. Het schakelen gaat zoals je gewend bent met een derailleur. Het frame is vrijwel hetzelfde als bij racefietsen zonder motor. Alleen de schuine buis is dus wat dikker om ruimte te maken voor de accu.

Wat is een gravel bike?

Een gravel bike is gemaakt voor uitdagender terrein. Waar je vroeger alleen mountainbikes tegenkwam in het bos zie je de gravel bikes ook steeds vaker. Maar ze zijn vooral gemaakt voor wegen met (erg) slecht wegdek). De meeste gravel bikes hebben een frame dat je ook terugziet bij endurance racefietsen. Je zit dan redelijk rechtop en comfortabel. Een gravel bike heeft vaak ook brede banden of in ieder geval ruimte voor brede banden. 32, 35 en zelfs 40 mm is heel normaal bij een gravel fiets. Die brede banden kun je hele lage bandenspanning rijden. 4 bar of zelfs minder is heel normaal bij dit type wielrenfiets. Dankzij die lage bandendruk effenen ze het slechte wegdek prima. En dat maakt een gravel bike nog comfortabeler. Om ruimte te maken voor die brede racefietsbanden heeft een gravel racefiets altijd schijfremmen. Een gravel bike is verder behoorlijk stijf en heeft vaak extra sterke wielen.

Waarvoor kan je het beste een cyclocrosser gebruiken?

Een cyclocrosser lijkt veel op een gravel bike. Ook hier is er ruimte genoeg voor extra brede banden. Een cyclocrosser is gemaakt om mee in het bos en door de velden te crossen. Dat is dus eigenlijk het traditionele terrein van de mountainbikes. Een cyclocrosser heeft bijna altijd schijfremmen. Het voordeel is dat je daardoor, net als bij de gravel bikes, lekker brede banden kunt gebruiken omdat je meer ruimte hebt in het frame.

Kan ik komen proefrijden?

Uiteraard kun je bij Mantel terecht voor een proefritje. Controleer vóór je vertrek wel of de fiets in jouw dichtstbijzijnde Superstore aanwezig is. Om proef te rijden kun je terecht bij onderstaande Superstores: Klik op bovenstaande links voor de adresgegevens en openingstijden van de betreffende Superstore.

Lees meer op ons blog

Shimano groepen overzicht - Alle Shimano racefiets groepsets op volgorde

Lees meer

Schakelen racefiets - Hoe moet je schakelen met je racefiets? (En waarom werkt het zo?)

Lees meer

De beste racefietsen van 2021 - Onze nieuwe wielrenfietsen collectie

Lees meer

Aluminium of carbon racefiets - Wat past het beste bij mij?

Lees meer