Overschoenen

42

Overschoenen zijn onmisbaar in je garderobe. Bij koudere temperaturen houden overschoenen je voeten lekker warm tijdens het wielrennen of mountainbiken. Er zijn dunne waterdichte overschoenen voor gebruik in de regen tot dikke neopreen overschoenen die je voeten warm houden in de winter. Daarnaast worden overschoenen ook gebruikt tijdens tijdritten om je extra aerodynamisch te maken. Wil jij tijdens koude dagen toch gaan mountainbiken of wielrennen? Met goede overschoenen fiets je er lekker warmpjes bij! 
Tip: plak ventilatiegaten in je schoenzool 's winters dicht met tape, zodat koude lucht de schoen niet binnen dringt.

Lees meer
Merken
Help mij kiezen

Gesorteerd op

AGU Raceday Rainproof Overschoenen

Adviesprijs 49,95
34,95

BBB Cycling WaterFlex 3.0 Overschoenen

Adviesprijs 39,95
28,96
Hi-Vis

Sealskinz All Weather Overschoenen

Adviesprijs 46,95
24,95
Outlet

Castelli Diluvio UL Overschoenen

Adviesprijs 74,95
Vanaf 59,95
Outlet

Velotoze Tall Shoe Cover Road 2.0 Overschoenen

Adviesprijs 24,95
22,46
Outlet

AGU Foul Weather Overschoenen

Adviesprijs 79,95
43,17
Outlet

Velotoze Toe Cover Overschoenen

Adviesprijs 16,95
12,95
Hi-Vis

Ben je tevreden met het assortiment?

Overschoenen voor de fiets kopen? Hou met overschoenen regen tegen!

Tijdens de winter is het vaak een uitdaging om door te blijven fietsen. Met de juiste fietskleding voor in de winter blijf jij lekker warm en kun je in de winter mooi door blijven trainen. Het is bij de keuze voor winter fietskleding vooral belangrijk dat je je ledematen (handen en voeten) goed warm houdt. Er is namelijk niks zo vervelend als bevroren voeten tijdens het fietsen. Om dit tegen te gaan kun je ervoor kiezen om met overschoenen te fietsen. Welke overschoenen bij jou passen, lees je hier!

Wanneer moet ik met overschoenen wielrennen?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Het ligt er namelijk aan hoe snel je het koud krijgt aan je voeten. Dit is namelijk per persoon verschillend. Daarnaast is het ook afhankelijk van het soort fietsschoenen en fietssokken die gedragen worden. Normale fietsschoenen zijn namelijk niet erg isolerend, waardoor je het sneller koud krijgt. Fiets jij met winter fietsschoenen? Dan kun je waarschijnlijk de winter door zonder overschoenen. Wanneer je overschoenen moet gaan dragen is afhankelijk van de temperatuur die het buiten is. Op onze website kun je voor iedere temperatuur een geschikt setje overschoenen kopen. Wij hebben overschoenen voor: Onze overschoenen zijn niet alleen te gebruiken voor tijdens het wielrennen. De overschoenen in ons assortiment zijn namelijk ook gewoon te gebruiken voor tijdens het mountainbiken en gravel biken!

Welke maat overschoenen heb ik nodig?

De maat overschoenen die je moet kopen is volledig afhankelijk van de maat van je wielrenschoenen of MTB schoenen. Op onze productpagina’s kun je bij iedere overschoen gewoon filteren op de juiste maat. Heb jij wielrenschoenen in de maat 45? Filter dan op de overschoenen in die maat. Zo weet je zeker dat de overschoenen uiteindelijk over jouw fietsschoenen passen. Wel zo makkelijk!

Welke overschoenen zijn er allemaal?

In principe zijn onze overschoenen geschikt voor ieder type fiets. Wel kun je op onze website filteren op verschillende type fietsen. Wij hebben overschoenen die geschikt zijn voor:

Zijn er ook overschoenen waarmee je extra zichtbaar bent?

Tijdens de donkere maanden is het zeer belangrijk dat je goed zichtbaar bent onderweg. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Speciaal voor je eigen veiligheid hebben wij ook speciale Hi-vis overschoenen in ons assortiment. Deze zijn uitgerust met reflecterende elementen of ze hebben een fel gele kleur, waardoor ze niet te missen zijn. Met deze overschoenen ben jij goed zichtbaar voor automobilisten of andere fietsers!

Zijn alle overschoenen waterdicht?

Niet alle overschoenen in ons assortiment zijn volledig waterdicht. Wij hebben namelijk ook overschoenen die je kunt gebruiken wanneer het koud en droog weer is. Daarnaast zijn er de spatwaterdichte overschoenen. Dit betekent dat de eerste paar druppels worden tegengehouden, maar meer regen gaat al snel door de overschoenen heen. Nog een stapje verder kun je kiezen voor waterafstotende overschoenen. Deze overschoenen komen al dicht in de buurt van waterdichte overschoenen. Deze soort houdt met gemak opspattend water en een lichte regenbui tegen. Wil jij je voeten volledig afschermen van het water? Ga dan voor volledig waterdichte overschoenen. Hier komt geen een druppel water doorheen, omdat ze voorzien zijn van getapete naden.

Welke merken overschoenen zijn er allemaal?

Wij hebben een ruim assortiment aan overschoenen van de beste merken. Het maakt niet uit welk merk je kiest, kwaliteit krijg je bij ons namelijk altijd. De merken overschoenen die wij aanbieden zijn:

Lees meer op ons blog
Welke wielerkleding heb ik nodig bij welke temperatuur? [Koopgids]

Welke wielerkleding heb ik nodig bij welke temperatuur? [Koopgids]

Lees meer
Fietsoverschoenen - Met welke overschoenen fiets je bij welke temperatuur? [Koopgids]

Fietsoverschoenen - Met welke overschoenen fiets je bij welke temperatuur? [Koopgids]

Lees meer