Fiets Montagestandaarden

16
Een montagestandaard mag niet ontbreken als je zelf onderhoud aan je fiets doet. Met een montagestandaard kun je je fiets schoonmaken of onderhouden op ooghoogte zonder dat je hoeft te bukken. Met welk onderdeel je ook bezig bent, een montagestandaard maakt het onderhouden van je fiets makkelijker. Met een montagestandaard fiets je er dus net wat makkelijker bij, omdat je fiets altijd goed onderhouden is! Benieuwd geworden? Koop dan hier je fiets montagestandaard! 
Lees meer
Merken

Gesorteerd op

Trivio Expert Montagestandaard

Adviesprijs 129,99
99,95
Onze keuze voor een reparatiestandaard voor klein onderhoud
Mantels keuze

Park Tool PCS-10.3 Montagestandaard

Adviesprijs 359,-
269,95
Onze keuze voor een reparatiestandaard voor groot onderhoud
Mantels keuze

Trivio Pro Montagestandaard

Adviesprijs 109,99
74,95

Park Tool PCS-9.3 Montagestandaard

Adviesprijs 269,-
219,95

Trivio Wandsupport junior Montagestandaard

Adviesprijs 44,99
37,99

Trivio Elite Montagestandaard

Adviesprijs 159,99
119,95

Feedback Sports Pro Mechanic Montagestandaard

Adviesprijs 399,95
364,95
Vakantiegeld deal

Feedback Sports Sprint Montagestandaard

Adviesprijs 389,95
319,-
Onze keuze voor een hoogwaardig montagestandaard met voorvorkbevestiging
Mantels keuze

Feedback Sports Ultralight Montagestandaard

Adviesprijs 274,95
239,95

Trivio Master Montagestandaard

Adviesprijs 189,99
144,95

Pro Bike Repair Stand Montagestandaard

Adviesprijs 239,-
179,95

Ben je tevreden met het assortiment?

Fiets montagestandaard kopen? Handig voor onderhoud!

Met een fiets montagestandaard wordt iedere klus aan je fiets een eitje. Ben jij het bukken tijdens het schoonmaken van je fiets ook zat? Word je moe van telkens je fiets op z’n kop zetten om hem makkelijk schoon te maken? Dan heb je een fiets montagestandaard nodig en die vind je op deze pagina.

Hoe kan je je fiets met een montagestandaard onderhouden?

Het grote voordeel van een fiets montagesteun is de hoogte waarop de fiets hangt. Je hoeft niet meer te bukken of door de knieën om bij de onderkant van de wielen of de cassette te komen. Ieder klusje wordt op die manier een stuk aangenamer. Je hangt je fiets in de klem van de fietsstandaard en zorgt dat de fiets hierin goed vastzit. De klemmen van de meeste standaarden zijn voorzien van een rubberen afwerking die ervoor zorgen dat je fiets niet beschadigt. Heb je een stevige onderhoudsklus op de planning staan? Kies dan voor een montagestandaard die je aan het frame kan klemmen. Heb je een carbon frame? Gebruik dan voor de zekerheid een framebeschermer om beschadigingen te voorkomen.

Welke soorten fiets montagestandaards zijn er?

Er zijn verschillende soorten montagestandaards voor fietsen. Bij het kiezen van de juiste standaard zal je rekening moeten houden waar je hem voor gaat gebruiken. Het maximale draaggewicht is bijvoorbeeld belangrijk. Er zijn fiets reparatiestandaards die zelfs een zware elektrische fiets kunnen dragen. De beste fiets montagestandaards kunnen fietsen dragen tot een gewicht van 38 kilogram. Voor racefietsen en mountainbikes is dit minder van belang, want die wegen tegenwoordig niet zoveel. Zeker als je een carbon fiets hebt. In vrijwel alle standaards klem je de fiets vast aan het frame of de zadelpen. Er is ook een fiets montagestandaard waarbij je de fiets monteert op de standaard door een steekas of snelspanner te gebruiken. De fiets rust dan met het bottom bracket op de standaard. Dat betekent dat er eigenlijk twee soorten zijn. Deze twee soorten montagestandaards voor je fiets kunnen weer verschillende specificaties hebben. Voor klein onderhoud aan je fiets adviseren wij een Trivio montagestandaard en voor groot onderhoud heb je een duurdere standaard nodig zoals een Park Tool montagestandaard. De meeste fiets montagestandaarden zijn inklapbaar, zodat je ze gemakkelijk in een schuur kan opbergen en ze niet al teveel ruimte innemen. Ga je vandaag aan je fiets klussen? Pak je fiets erbij, zet de montagestandaard op de juiste hoogte en start met klussen.