Menu
Terug

Fietselektronica

Fietselektronica neemt een steeds belangrijkere rol in bij racefietsers en mountainbikers. Powermeters, fietsnavigatie, fietscomputers, sporthorloges en zelfs actiecamera's vind je terug bij de fietselektronica. Een andere belangrijke categorie is de fietsverlichting, want gezien worden in het donker blijft essentieel om veilig op de fiets te rijden. En natuurlijk hebben we ook de verschillende sensoren zoals cadanssensoren en hartslagmeters zodat je al jouw prestaties precies bij kunt houden.

Meer lezen
Categorieën
Fietscomputers
Vermogensmeters
Sporthorloges
Fietsverlichting
Sensoren
Sport Oordopjes
Batterijen & Accu's
Fietstrainers
Merken

Best verkocht

Garmin Edge 830 Performance Bundel Fietsnavigatie
Vanaf 429,-
Adviesprijs 499,99
Onze keuze voor de prestatiegerichte fietser
Mantel's keuze

Favero Assioma DUO Powermeter
619,-
Adviesprijs 695,-
Onze keuze voor een dubbelzijdige powermeter voor je racefiets
Mantel's keuze

Tacx Flux S Smart T2900S Fietstrainer
519,-
Adviesprijs 599,-
Onze keuze voor een instapmodel Interactieve Direct Drive trainer
Mantel's keuze

Garmin HRM-Dual Hartslagmeter
60,-
Adviesprijs 69,95
Onze keuze voor een hartslagmeter voor fietsers
Mantel's keuze

Quarq Sram XX1 Eagle Dub SL Boost MTB Powermeter
854,-
Adviesprijs 1.070,-
Onze keuze voor een dubbelzijdige powermeter voor je mountainbike
Mantel's keuze

Garmin Edge 830 Fietsnavigatie
Vanaf 335,-
Adviesprijs 399,99

Tacx Campagnolo Body T2805.51
49,99
Adviesprijs 129,99

Wahoo ELEMNT Bolt v2 Fietsnavigatie
Vanaf 279,-
Adviesprijs 299,99

Garmin Edge 530 Fietsnavigatie
Vanaf 242,95
Adviesprijs 299,99

Garmin Edge 1030 Plus Fietsnavigatie
Vanaf 497,-
Adviesprijs 549,99

4iiii Precision Ultegra R8000 Powermeter
319,-
Adviesprijs 349,-

4iiii Ultegra R8000 Precision 3 Powermeter
359,-
Adviesprijs 369,99
Touraanbiedingen

Elite Suito T Fietstrainer
524,-
Adviesprijs 659,-

Garmin Edge 530 Performance Bundel Fietsnavigatie
Vanaf 339,-
Adviesprijs 399,99

Wahoo ELEMNT ROAM Fietsnavigatie
Vanaf 279,-
Adviesprijs 349,-
Actie

Wahoo KICKR Core Fietstrainer
Vanaf 635,-
Adviesprijs 799,-

4iiii Precision 105 R7000 Left Powermeter
274,-
Adviesprijs 299,-

SRAM Rival eTap AXS Powermeter
289,-
Adviesprijs 360,-

Fietselektronica

Fietselektronica heeft een vaste plek ingenomen bij het fietsen voor veel mountainbikers en racefietsers. Powermeters en fietscomputers in alle vormen en maten waren een paar jaar geleden nog een bezienswaardigheid. Maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Vooral de combinatie met goede hartslag en cadanssensoren zie je steeds meer terug. Met die geavanceerde fietselektronica proberen amateurs en profs vooral elke rit weer een beetje beter te worden. Om vervolgens die rit natuurlijk wel op Strava te zetten.

Fietscomputers en fietsnavigatie

Met een goede fietscomputer of fietsnavigatie kan je je fietsrit een stuk aangenamer maken. Een simpele fietscomputer kun je al laten zien hoe hard je rijdt, hoe laat het is en hoe ver je bijvoorbeeld al gefietst hebt. Kies je voor geavanceerdere fietscomputer kom je al snel uit bij de fietsnavigatie-apparaten. Deze laten niet alleen je snelheid zien, maar kunnen bijvoorbeeld ook een vooraf geplande route op het scherm laten zien, compleet met welke afslag wanneer komt, net als in de auto. Meestal kun je fietsnavigatie-apparaten koppelen met gegevenssensoren zoals een hartslagsensor, powermeter of cadanssensor. Jouw fietscomputer wordt dan echt het centrale punt voor al jouw gegevens tijdens het fietsen. Ben je een fanatiek mountainbiker of racefietser dan kun je al die gegevens gebruiken om achteraf jouw rit te analyseren of om jouw hele rit, met alle data, te uploaden naar een website zoals het al eerder genoemde Strava.

Sporthorloges voor de fiets

Een relatief nieuwe en steeds populairdere groep fietselektronica zijn de sporthorloges. Deze hebben inmiddels al bijna dezelfde functionaliteit als de beste fietscomputers. Zelfs fietsnavigatie is al te krijgen op de topmodellen sporthorloges. Je hebt dan dus geen fietscomputer meer op je fiets vast zitten maar gewoon aan je pols. Sommige sporthorloges hebben een geïntegreerde hartslagmeter waardoor je dus geen hartslagband meer om je borstkas hoeft te dragen. En de powermeter en cadanssensor kun je in veel gevallen ook probleemloos koppelen.

Sensoren voor fietscomputers en fietsnavigatie

Met de juiste sensoren kun je precies zien hoe hard je fietst, met welke hartslag, met hoeveel kracht en welke cadans. Vooral als je steeds fanatieker sport zijn sensoren een goede manier om je voortgang bij te houden. Maar sensoren worden ook veel gebruikt om heel gedisciplineerd te trainen. Als je namelijk weet wat jouw lichaam aan kan is het met goede trainingsschema's makkelijker om progressie te boeken. Je kunt je trainingen dan afstellen op jouw prestaties en je zorgt ervoor dat je jezelf niet meer kan overbelasten.

Powermeters

Powermeters waren tot voor kort eigenlijk alleen maar in het profpeloton terug te vinden. Maar omdat de techniek ervoor steeds goedkoper wordt zijn deze hele geavanceerde fietssensoren inmiddels ook voor de fanatieke fietsamateur erg interessant. Een powermeter voor de racefiets of mountainbike laat precies zien hoeveel kracht jij levert, tot op een paar Watt nauwkeurig. Een powermeter is de meest precieze manier om je kracht, vermogen en vorderingen op de fiets bij te houden.

Fietsverlichting

Het belang van goede fietsverlichting zal niemand meer vreemd in de oren klinken. Op de stadsfiets is het belangrijk om goed gezien te worden. Dan is fietsverlichting die lang meegaat belangrijk. Ben je op zoek naar fietsverlichting voor de racefiets of mountainbike? Dan heb je vaak behoefte aan sterkere fietsverlichting. Mountainbikers en racefietsers hebben bij een nachtelijke rit bijvoorbeeld een brede straal nodig om de omgeving beter te kunnen zien. Ook is het vermogen van deze fietsverlichting vaak wat hoger. Dat betekent wel dat de batterij vaak minder lang meegaat en je dus wel regelmatig op moet laden.

Batterijen en accu's voor fietselektronica

Al die moderne apparatuur heeft natuurlijk wel energie nodig. Maak jij lange dagen in het zadel? Dan kun je gelukkig altijd reserve batterijen & accu's meenemen. Het is wel belangrijk om dan bij het uitkiezen van jouw product te kijken of die accu makkelijk te vervangen is onderweg. Wel zo handig als je die batterij in een halve minuut vervangen hebt zodat je door kan met je rit.

Onze merken fietselektronica

De fietselektronica is een grote groep producten met heel veel keuze. Zo vind je bij ons fietselektronica van onder andere Garmin, Polar, Lezyne, Stages, Mio, Bryton en Wahoo. Genoeg keuze dus, of je nu op zoek bent naar een powermeter of een nieuwe fietscomputer!