Menu
Terug

Powermeters

41
Powermeters (ook wel vermogensmeters genoemd) worden steeds meer gebruikt op de racefiets en mountainbike. Bijna iedereen is bekend met trainen op hartslag, cadans of tijd. Maar wil je nog specifieker trainen? Dan heb je een powermeter nodig. Zo'n vermogensmeter meet de kracht (wattage) die jij moet leveren om vooruit te komen. Meer weten over powermeters? Lees dan onze uitgebreide Koopgids Powermeters over hoe ze werken en welke powermeter geschikt is voor jou.
Meer lezen
Merken

Gesorteerd op

Favero Assioma DUO Powermeter
695,- 675,-
Onze keuze voor een dubbelzijdige powermeter voor je racefiets
Mantel's keuze

Stages Ultegra R8000 Links Powermeter
449,- 399,-
Onze keuze voor een enkelzijdige powermeter voor je racefiets
Mantel's keuze

Quarq Sram XX1 Eagle Dub SL Boost MTB Powermeter
1.070,- 825,-
Onze keuze voor een dubbelzijdige powermeter voor je mountainbike
Mantel's keuze

Shimano R9100-P Dura-Ace Powermeter
1.399,- Vanaf 1.099,-

Stages 105 R7000 Powermeter
349,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Garmin Rally RS Powermeter
(1)
649,99 Vanaf 579,-

Rotor INPOWER DM Powermeter
(8)
699,- Vanaf 629,-

Rotor INPOWER DM MTB Powermeter
(1)
679,- Vanaf 549,-

Garmin Rally XC Powermeter
699,99 Vanaf 629,-

Look Keo Schoenplaatjes
15,95 14,95

Stages Dura-Ace R9100 L/R Gen 3 Dubbelzijdige Powermeter
(7)
1.099,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Quarq DFOUR Dub Powermeter
(4)
599,- 315,-

Stages Dura-Ace R9100 Gen 3 Powermeter
(2)
549,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Garmin Rally RK Powermeter
649,99 Vanaf 589,-

Stages Sram GXP MTB Gen 3 MTB Powermeter
(3)
549,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Stages XT M8100 MTB Powermeter
449,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Rotor InSpider DM Powermeter
649,- 610,-

Stages Cannondale Si HG Gen 3 Powermeter
(5)
499,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Stages Spindle
(1)
79,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Rotor Inpower Powermeter
869,- 799,-

Stages Ultegra R8000 L/R Gen 3 Dubbelzijdige Powermeter
849,-
30 dagen: niet goed, geld terug

Ben je tevreden met het assortiment Powermeters?

Ja Nee

Powermeter kopen? Lees hier meer over powermeters.

Wat is een powermeter?

Een powermeter op je racefiets of MTB geeft je de mogelijkheid om gericht te trainen en sneller in vorm te zijn voor die belangrijke wedstrijd. Vermogen of Power wordt uitgedrukt in wattage. Hierbij is wattage de hoeveelheid energie die nodig is om een bepaalde afstand af te leggen.

Waarom zou ik trainen op vermogen?

Trainen op snelheid of hartslag is een langdurige traject en vraagt soms veel van je lichaam. Ook wordt dit beïnvloed door slaap, of je fysieke gesteldheid. Wanneer je kiest voor trainen op vermogen kies je de snelste weg naar de ideale vorm. Hierbij luister je goed naar je lichaam en zie je snel resultaat. Uiteraard is trainen met een hartslagmeter en een vermogensmeter de allerbeste optie. Het trainen op vermogen is echter de meest efficiënte manier om tot prestaties te komen. Het is namelijk onafhankelijk van weersomstandigheden, stress of de vorm van de dag. Hierdoor is deze waarde in wattage altijd hetzelfde en kun je snel progressie maken.

Hoe installeer ik een vermogensmeter?

Een vermogensmeter is zeer eenvoudig te installeren door de crankarm te verwisselen met het origineel en eenmalig te koppelen aan je fietscomputer. De Stages powermeters maken gebruik van zowel Bluetooth Smart als ANT+ en hebben een kleine afwijking van maar 2% waarmee ze netjes tussen de concurrentie in zitten.

Welke soorten powermeters zijn er?

Je kunt een powermeter op verschillende manier op je fiets plaatsen. De meest voorkomende vorm is dat de powermeter zich bevindt in de crankarm van de aandrijving. Een minstens zo precisie vorm om je vermogen te meten is door speciale pedalen aan te schaffen waar de powermeter in zit. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om je powermeter te plaatsen in de de spider in je crankarm.

Wat zijn populaire merken powermeters?

Stages Cycling kwam in 2012 met één van de best betaalbare vermogensmeters op de markt. Ze konden daarmee een grotere doelgroep bereiken dan de concurrentie tot voorheen voor elkaar kreeg. Stages maakt gebruik van een ingebouwde sensor in de linker crankarm die vervorming meet bij de krachtoverbrenging op het pedaal. Daarnaast zijn er nog de Rotor powermeters. Rotor is al sinds een aantal jaren actief in de powermeters. Met hun InPower, 2inPower en Rex InPower crankstellen staan ze stevig in de markt. Voor zowel de racefiets als de mountainbike zijn er crankstellen beschikbaar. De krachtmeting van een Rotor vermogensmeter vindt plaats in de as van het crankstel. Daardoor wordt hij niet beïnvloed door temperatuur of andere weersinvloeden.

Lees meer op ons blog