Elektrische Bakfietsen

8
Een elektrische bakfiets is met goed weer hét milieubewuste alternatief voor de auto. Je kunt praktisch overal kosteloos parkeren en de laadbak geeft genoeg ruimte om de boodschappen én de kinderen in kwijt te kunnen. Wij bieden een mooi assortiment aan hoogwaardige elektrische bakfietsen, met merken als Urban Arrow, Trek en Gazelle. Enthousiast geworden? Koop dan hier een gloednieuwe en veilige elektrische bakfiets! 
Lees meer
Merken

Gesorteerd op

Urban Arrow Family Active Plus

Adviesprijs 5.299,-
4.999,-
Onze keuze voor een elektrische bakfiets
Mantels keuze

Gazelle Makki Load Connect

Adviesprijs 5.199,-
Vanaf 4.579,-

Cube Longtail Hybrid 725

Adviesprijs 4.499,-
4.269,-

Urban Arrow Family Cargo Line

Adviesprijs 6.690,-
5.999,-
Topdeal

Trek Fetch+ 4

Adviesprijs 6.999,-
5.999,-

Cube Longtail Sport Hybrid 725

Adviesprijs 3.799,-
3.599,-
Topdeal

Ben je tevreden met het assortiment?

Elektrische bakfiets kopen? De beste merken vind je bij Mantel!

Je kunt er bijna niet meer omheen, elektrische bakfietsen beheersen het straatbeeld meer en meer. En dat is niet voor niet het geval. Een elektrische bakfiets is namelijk de ideale manier om je kinderen of de boodschappen te vervoeren. Dankzij deze duurzame oplossing kun je je auto steeds vaker laten staan. Dat scheelt ook weer in de portemonnee! Heb jij interesse in een elektrische bakfiets? Baseer je keuze dan aan de hand van de meest gestelde vragen hieronder!

Wat is een elektrische bakfiets?

Een elektrische bakfiets is een elektrische fiets met een bak aan de voorkant, waar je je bagage en zelfs je kinderen in kunt vervoeren. De boodschappen doen en de kids naar school brengen was nog nooit zo makkelijk én duurzaam. Een bakfiets is namelijk hét milieubewuste alternatief voor de auto. Als je veel kinderen naar school moet brengen of veel boodschappen hebt gedaan, dan kan een normale bakfiets nogal zwaar trappen zijn. Een elektrische bakfiets is hier de perfecte oplossing voor. Met een e-bakfiets heb je alle voordelen van een bakfiets én kun je makkelijker fietsen dankzij de elektrische trapondersteuning. Een elektrische bakfiets is dus een bakfiets die elektrisch ondersteund wordt door een motor, waardoor je makkelijker vooruit komt.

Wat zijn de voordelen van een elektrische bakfiets?

Een elektrische bakfiets heeft talloze voordelen ten opzichte van de auto of een normale bakfiets. Dankzij de elektrische trapondersteuning wordt het werkelijk een fluitje van een cent om van A naar B te komen. Wil het vriendje van je kind mee komen spelen? Geen enkel probleem dus! Betaald parkeren is met een e-bakfiets ook verleden tijd. Je kunt je elektrische bakfiets namelijk overal kosteloos stallen. Dit ga je aan het einde van de maand merken op je bankrekening. Naast de praktische voordelen, vinden kinderen bakfietsen nu eenmaal gewoon super leuk. Ze zijn lekker buiten en kunnen op een makkelijke en snelle manier naar school gebracht worden. Welk kind wilt dat nou niet?

Wat is de beste elektrische bakfiets?

Het is moeilijk om te zeggen wat nou de beste elektrische bakfiets op de markt is? Dit is namelijk sterk afhankelijk van welk merk het is. Wat wij wel kunnen verzekeren is dat wij e-bakfietsen verkopen van alleen de beste merken! Zo weet je zeker dat je bij ons een elektrische bakfiets koopt van een uitstekende kwaliteit waar je je kinderen veilig in kunt vervoeren. Veiligheid staat bij ons voorop! De merken waar je bij ons uit kunt kiezen zijn: Weet je voor welk merk je wilt gaan, maar twijfel je toch nog een beetje? Dan kun je in een van onze fietsenwinkels altijd nog meer advies inwinnen en een proefrit komen maken. Zo laat je niks aan het toeval over en kies je de elektrische bakfiets die het beste bij je past.

Wat is het voordeel van een elektrische bakfiets met een belt drive?

In ons assortiment elektrische bakfietsen kun je kiezen tussen twee soorten aandrijving. Uiteraard hebben wij fietsen met de oude en vertrouwde fietsketting, maar wij hebben ook een e-bakfiets met een riemaandrijving ofwel belt drive. Deze relatief nieuwe vorm van aandrijving heeft enkele voordelen ten opzichte van de fietsketting. Een belt drive is namelijk veel onderhoudsvriendelijker omdat je ‘m nooit hoeft te smeren. Daarnaast is een elektrische bakfiets met een riemaandrijving een stuk stiller. Omdat de belt drive langer meegaat is de aanschafprijs een stukje duurder, maar die heb je zo weer terugverdiend.

Welke actieradius moet mijn e-bakfiets hebben?

Een actieradius van een e-bike zegt alles over hoever je met een volle accu kunt fietsen. Hoe langer de maximale actieradius is, hoe beter je accu is en hoe langer je zonder op te laden vooruit kunt. Het is maar net waar je behoefte aan hebt.

Hoe krachtig moet de motor van mijn elektrische bakfiets zijn?

De kracht van de motor van jouw elektrische bakfiets zegt alles over hoeveel elektrische trapondersteuning de bakfiets je kan geven. Het wordt uitgedrukt in Newtonmeter (Nm). De benodigde kracht van de motor is sterk afhankelijk van in welke omgeving je vaak fietst. We raden aan om een sterke motor te gebruiken op zwaarder terrein.

Kom langs in een van onze fietsenwinkels voor advies!

Wil jij meer advies voor de aankoop van een geschikt elektrische bakfiets? Kom dan gerust langs in een van onze Superstores. Onder het genot van een lekkere kop koffie wordt je daar alles rustig uitgelegd. Onze fietsenwinkels zijn te vinden in:

Lees meer op ons blog
Hoe onderhoud ik mijn elektrische fiets en de accu? [How-to]

Hoe onderhoud ik mijn elektrische fiets en de accu? [How-to]

Lees meer
Wat is de beste e-bike middenmotor voor jou? [Koopgids]

Wat is de beste e-bike middenmotor voor jou? [Koopgids]

Lees meer