Garmin Edge 840 Fietsnavigatie

Garmin Edge 840 Fietsnavigatie
9 reviews
Bestel mee
Selecteer: Bestel mee
om de voorraad te zien
Vanaf 449,95 50,04 korting
Selecteer een uitvoering om de voorraad te zien
Selecteer een uitvoering om de winkelvoorraad te zien

 • Nu besteld, maandag in huis
 • Online besteld, gratis bezorgd

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

 • Rijd nog langere routes dankzij de batterij die tot 26 uur mee gaat bij intensief gebruik (en tot wel 42 uur in batterijbesparingsmodus).
 • Door de nieuwe multi-band satelliettechnologie heb je de beste GPS-ontvangst, ook als je in dichte bebossing fietst of in de drukke stad.
 • De Edge 840 geeft je inzicht in je VO2 max, hersteltijd, trainingsbelasting en leer hoe je lichaam reageert op training.
 • Met de dagelijkse aanbevolen workouts ontvang je persoonlijke coaching die zich aanpast op basis van je huidige trainingsbelasting, herstel en evenementen.
 • Het interne geheugen van de Edge 840 is twee keer zo groot als die van de Edge 540, waardoor deze niet alleen kaarten van West- en Centraal-Europa heeft maar ook van Oost-Europa en Noord-Amerika.
 • Voor de livetrack functies moet je een mobiele telefoon bij je dragen.
 • De batterijduur gaat in vergelijking met de Garmin Edge 840 Solar minder lang mee.
Lees wat onze klanten zeggen over dit product

Specificaties

Specificaties

Merk
Garmin
Geschikt voor
Garmin / Wahoo
Type batterij
CR2032
Diameter stuurklem
31,8 mm
Borstomtrek
63,5 cm - 132 cm
Geschikt voor
Racefiets (31,8 mm)
Route plannen
Plannen in de fietscomputer / Plannen & uploaden via de PC / Plannen & uploaden via de Smartphone
'Back-to-start' functie
Ja
Surprise Me functie
Ja
Alle specificaties

Beschrijving

Beschrijving

Met de Garmin Edge 840 heb je een krachtige fietscomputer in handen die is uitgerust met geavanceerde navigatiefuncties, waardoor je tijdens het fietsen nooit meer zult verdwalen. De fietscomputer is voorzien van voorgeïnstalleerde fietskaarten en turn-by-turn navigatie, die je heldere aanwijzingen geven over de route en je waarschuwen voor scherpe bochten. Bovendien kan de Edge 840 routes herberekenen en GPX-bestanden inladen, zodat je altijd de meest efficiënte route kunt nemen. De batterijduur van de Edge 840 is verbeterd en gaat tot maximaal 26 uur mee (of zelfs 42 uur in de batterij-spaarmodus), waardoor je zorgeloos langere ritten kunt maken. Of je nu een beginnende fietser bent of een ervaren rijder, de Garmin Edge 840 is de ideale trainingspartner voor elke fietstocht.

Tijdens je trainingen of wedstrijden geeft de Edge in realtime alle data weer die je nodig hebt op personaliseerbare datavelden. Je kunt je trainingen en workouts synchroniseren met Garmin Connect of TrainingPeaks. Daarnaast geeft de Edge dagelijkse trainingssuggesties op basis van je trainingsbelasting en je persoonlijke VO2 max. De Garmin ClimbPro functie geeft je alle informatie over de beklimmingen die voor je liggen en met MTB Dynamics krijg je inzicht in je Flow en sprongen tijdens het fietsen op trails. Als je onderweg wel eens vergeet te eten of te drinken, geeft de Garmin Edge 840 je meldingen tijdens je activiteit zodat je altijd goed gevoed en gehydrateerd blijft.

Technologie

Multi-band GNSS
De Garmin Edge 840 is uitgerust met multi-band GNSS technologie, waarmee je altijd nauwkeurig wordt gepositioneerd, zelfs in omgevingen waar dit erg lastig is.

Je persoonlijke coach
Met de dagelijkse aanbevolen workouts en trainingsaanwijzingen op het scherm van de Edge 840 ontvang je persoonlijke coaching die zich aanpast op basis van je huidige trainingsbelasting, herstel en evenementen.

Power Guide
Met de Power Guide functie beheer je je inspanningen en worden vermogensdoelen aanbevolen tijdens een koers.

Stamina inzichten
Tijdens het fietsen ontvang je inzicht in je stamina, zodat je kunt bijhouden hoeveel 'brandstof' je nog hebt.

Cycling Ability
Met de Cycling Ability functie bepaal je je sterke punten als fietser, richt je je op verbetering en bereid je je voor op de vereisten van een specifieke koers.

ClimbPro
De ClimbPro functie van de Garmin Edge 840 toont je de resterende afstand en helling tijdens het klimmen, zodat je je inspanning kunt meten.

Vernieuwd design
Met het vernieuwde design van de Edge 840 heb je snel en gemakkelijk toegang tot de informatie, routes en tools die je nodig hebt. Je kunt datavelden en schermen aanpassen vanaf de Edge of via je smartphone.

Verbeterde batterijduur
Met een batterijduur tot wel 26 uur bij intensief gebruik en tot 42 uur in batterijbesparingsmodus kun je met de Edge 840 verder fietsen en minder vaak opladen.

Snellere navigatie
Met de Garmin Edge 840 navigeer je altijd feilloos van A naar B, dankzij de voorgeïnstalleerde fietskaarten, turn-by-turn navigatie en waarschuwingen voor scherpe bochten. Je kunt zelfs bestaande .gpx routes eenvoudig inladen via de Garmin Connect app.

Ongeval detectie
Met de ongeval detectie functie verzendt de Edge 840 automatisch je locatie naar contactpersonen na een ongeval (zowel off-road als op de weg), zodat je snel hulp kunt ontvangen.

Livetrack sessies
Met de LiveTrack-sessies start je rechtstreeks vanaf je Edge en laat je vrienden en familie jouw realtime locatie volgen en zelfs de volledige vooraf geplande route bekijken.

Varia compatibiliteit
De Edge 840 is compatibel met de Varia achteruitkijkradar en verlichting, zodat je achteropkomend verkeer kunt zien en zelf ook goed zichtbaar bent.

Compatibiliteit

• Garmin Varia
• Bluetooth en ANT+ sensoren en powermeters
• inReach device
• Garmin Rally
• Garmin Vector
• Garmin Edge Power Mount

Standaard meegeleverd

• Garmin Edge 840 fietscomputer
• Garmin Edge Flush Out-Front stuurhouder
• Garmin standaard stuurhouder
• Borgtouwtje
• Garmin USB-C laadkabel
• Gebruiksaanwijzing
Toon meer Toon minder

Lees meer op ons blog

De nieuwe Garmin Edge 540 en 840 zijn er! (2023)

Lees meer

Verbind al je Garmin apparaten met elkaar met Garmin Connected Bike!

Lees meer

Fietscomputer koopgids - Welke fietscomputer past het beste bij mij?

Lees meer

Reviews

Reviews

4.8 / 5
Gemiddelde uit 9 reviews
5
8 reviews
4
0 reviews
3
1 review
2
0 reviews
1
0 reviews

Meest recente reviews

3 / 5

Goed apparaat maar verre van perfect

- Olivier 29 augustus 2023

Goede GPS met een veelheid aan functies (waarschijnlijk te veel voor de gemiddelde fietser). De levensduur van de batterij is uitstekend, net als de cartografie, waarbij alle vijftig rijen paden goed in kaart zijn gebracht. Aan de andere kant is het niet zonder gebreken. In het struikgewas is er een vervelende reflectie op het scherm, wat erg storend is in de navigatiemodus. Nogmaals in de navigatiemodus is het bruikbare schermoppervlak (erg) klein, en hetzelfde geldt als je berichten ontvangt (verkeer, sms-berichten, enz.). Als je slecht ziet, kun je het beste voor een groter model gaan. Als je eenmaal op de fiets zit, is de verbinding met je smartphone rampzalig! Het werkt zelden. Climbpro is weliswaar een leuke functie, maar heeft te veel voorrang op navigatie. Je komt bijvoorbeeld bij een Y-splitsing op een heuvel en je weet niet welke kant je op moet. En in het bos, waar veel paden zijn, is het nog erger. Dus navigeren in het bos met de reflectie + climbpro kan al snel heel irritant worden. Bovendien is climbpro erg benaderend. Vaak ligt het echte einde 2-300 meter na het einde van climbpro. Qua bugs kreeg ik op een route van (slechts) 126 km een melding "geheugen onvoldoende" en daarna viel het apparaat uit. Ik heb ook tegenstrijdige meldingen gehad: "keer terug als ik op de track ben". Wat betreft het nut van touch ten opzichte van de edge 540 zou ik zeggen: ja, nuttig. Niet dat we het veel gebruiken, want we weten min of meer alles in te stellen met onze smartphone, maar het gebruik van de knoppen is niet echt prettig. De thermometer overschat minstens 2-3 graden, zelfs in de schaduw, en het percentage hellingen is soms twijfelachtig. Kortom, voor een apparaat van het merk Garmin, een state-of-the-art model van €450, vind ik dat er veel 'fouten' zijn, vandaar de slechts 3 sterren.

Plus- & minpunten

Aanraakscherm
Aantal functies
Autonomie
Details in kaart brengen
Intuïtief
Climbpro heeft te veel voorrang op navigatie
Klein schermoppervlak
Koppeling met smartphone
Lay-out en gebruik van fysieke knoppen
Schermreflectie
Automatisch vertaald

5 / 5

Perfect.

- Tjeerd 25 augustus 2023

Snelle levering, mooi functioneel aparaat met veel functies. Meer dan je zelf zou kunnen bedenken. Het nadeel is wel een beetje dat dit wel wat tijd kost om allemaal te ontdekken. Het voordeel is wel dat je wel snel aan de slag kunt met de basisfuncties.

Plus- & minpunten

Helder beeld
Veel functies
Veel functies

5 / 5

Super fietscomputer

- Mathijs 7 augustus 2023

De Garmin Edge 840 is een uitstekende fietscomputer met geavanceerde functies. Het apparaat presteert uitstekend: routeberekening is snel en zelfs als je van de route afwijkt, plant de Garmin vlot een nieuwe koers naar je oorspronkelijke pad in plaats van simpelweg om te keren. De batterijduur is indrukwekkend en het scherm blijft goed leesbaar zelfs in fel zonlicht. Het heldere en responsieve touchscreen maakt navigatie eenvoudig, terwijl de nauwkeurige GPS en uitgebreide kaartopties voor zowel weg- als offroad-ritten perfect zijn. Het formaat scherm is naar mijn mening perfect. De Garmin heeft een uitgebreid interface wat in het begin wennen is. Hoewel de prijs aan de hogere kant is, rechtvaardigt de uitstekende prestatie en betrouwbaarheid ervan de investering.

Plus- & minpunten

Accuduur
Helder scherm
USB-C oplader
Interface
Prijs

5 / 5

Must have

- Matthijs 5 augustus 2023

Erg gebruiksvriendelijk, super ook voor op de fiets

Plus- & minpunten

Batterij gaat lang mee
Erg veelzijdig
Super mooi scherm
Geen

5 / 5

Prijzig maar goed product.

- Yo 25 juli 2023

Het is even wennen bij gebruik en veel in te stellen, maar als dat proces achter de rug is, zit hij snel op de fiets en werkt zoals je mag verwachten.

Plus- & minpunten

Makkelijk te monteren
Naar eigen smaak in te richten
Route op de edge te maken
Veel instel werk voor het naar smaak is

3

Olivier, 29 augustus 2023

Goed apparaat maar verre van perfect

Goede GPS met een veelheid aan functies (waarschijnlijk te veel voor de gemiddelde fietser). De levensduur van de batterij is uitstekend, net als de cartografie, waarbij alle vijftig rijen paden goed in kaart zijn gebracht. Aan de andere kant is het niet zonder gebreken. In het struikgewas is er een vervelende reflectie op het scherm, wat erg storend is in de navigatiemodus. Nogmaals in de navigatiemodus is het bruikbare schermoppervlak (erg) klein, en hetzelfde geldt als je berichten ontvangt (verkeer, sms-berichten, enz.). Als je slecht ziet, kun je het beste voor een groter model gaan. Als je eenmaal op de fiets zit, is de verbinding met je smartphone rampzalig! Het werkt zelden. Climbpro is weliswaar een leuke functie, maar heeft te veel voorrang op navigatie. Je komt bijvoorbeeld bij een Y-splitsing op een heuvel en je weet niet welke kant je op moet. En in het bos, waar veel paden zijn, is het nog erger. Dus navigeren in het bos met de reflectie + climbpro kan al snel heel irritant worden. Bovendien is climbpro erg benaderend. Vaak ligt het echte einde 2-300 meter na het einde van climbpro. Qua bugs kreeg ik op een route van (slechts) 126 km een melding "geheugen onvoldoende" en daarna viel het apparaat uit. Ik heb ook tegenstrijdige meldingen gehad: "keer terug als ik op de track ben". Wat betreft het nut van touch ten opzichte van de edge 540 zou ik zeggen: ja, nuttig. Niet dat we het veel gebruiken, want we weten min of meer alles in te stellen met onze smartphone, maar het gebruik van de knoppen is niet echt prettig. De thermometer overschat minstens 2-3 graden, zelfs in de schaduw, en het percentage hellingen is soms twijfelachtig. Kortom, voor een apparaat van het merk Garmin, een state-of-the-art model van €450, vind ik dat er veel 'fouten' zijn, vandaar de slechts 3 sterren.

 • Aanraakscherm
 • Aantal functies
 • Autonomie
 • Climbpro heeft te veel voorrang op navigatie
 • Klein schermoppervlak
Automatisch vertaald

5

Tjeerd, 25 augustus 2023

Perfect.

Snelle levering, mooi functioneel aparaat met veel functies. Meer dan je zelf zou kunnen bedenken. Het nadeel is wel een beetje dat dit wel wat tijd kost om allemaal te ontdekken. Het voordeel is wel dat je wel snel aan de slag kunt met de basisfuncties.

 • Helder beeld
 • Veel functies
 • Veel functies

5

Mathijs, 7 augustus 2023

Super fietscomputer

De Garmin Edge 840 is een uitstekende fietscomputer met geavanceerde functies. Het apparaat presteert uitstekend: routeberekening is snel en zelfs als je van de route afwijkt, plant de Garmin vlot een nieuwe koers naar je oorspronkelijke pad in plaats van simpelweg om te keren. De batterijduur is indrukwekkend en het scherm blijft goed leesbaar zelfs in fel zonlicht. Het heldere en responsieve touchscreen maakt navigatie eenvoudig, terwijl de nauwkeurige GPS en uitgebreide kaartopties voor zowel weg- als offroad-ritten perfect zijn. Het formaat scherm is naar mijn mening perfect. De Garmin heeft een uitgebreid interface wat in het begin wennen is. Hoewel de prijs aan de hogere kant is, rechtvaardigt de uitstekende prestatie en betrouwbaarheid ervan de investering.

 • Accuduur
 • Helder scherm
 • USB-C oplader
 • Interface
 • Prijs

5

Matthijs, 5 augustus 2023

Must have

Erg gebruiksvriendelijk, super ook voor op de fiets

 • Batterij gaat lang mee
 • Erg veelzijdig
 • Super mooi scherm
 • Geen

5

Yo, 25 juli 2023

Prijzig maar goed product.

Het is even wennen bij gebruik en veel in te stellen, maar als dat proces achter de rug is, zit hij snel op de fiets en werkt zoals je mag verwachten.

 • Makkelijk te monteren
 • Naar eigen smaak in te richten
 • Route op de edge te maken
 • Veel instel werk voor het naar smaak is

Vaak samen gekocht

Vaak samen gekocht

CloseTheGap HideMyBell Regular2 Mantel Edition

36,95
Onze keuze voor een geïntegreerde fietsbel
Mantels keuze

Garmin HRM-Dual

69,99
Onze keuze voor een hartslagmeter voor fietsers
Mantels keuze

Squirt Lube

Adviesprijs 13,10
Vanaf 12,95
Onze keuze voor een kettingwax
Mantels keuze

Vergelijkbare producten

Vergelijkbare producten

Garmin Edge 840
Garmin Edge 840
Vanaf 449,95
Huidig product
Garmin Edge Explore 2
Garmin Edge Explore 2
Vanaf 259,-
Garmin Edge 1040
Garmin Edge 1040
Vanaf 519,95
Garmin Edge 840 Solar
Garmin Edge 840 Solar
Vanaf 519,95
Bovenstaande producten vergelijken
Garmin Edge 840 Garmin Edge Explore 2 Garmin Edge 1040 Garmin Edge 840 Solar
Garmin Edge 840 Garmin Edge Explore 2 Garmin Edge 1040 Garmin Edge 840 Solar
9 reviews 11 reviews 13 reviews 1 review
Geschikt voor Garmin / Wahoo Garmin / Wahoo Garmin / Wahoo
Type batterij CR2032 CR2032
Diameter stuurklem 31,8 mm 31,8 mm 31,8 mm
Borstomtrek 63,5 cm - 132 cm 63,5 cm - 132 cm 63,5 cm - 132 cm
Geschikt voor Racefiets (31,8 mm) Racefiets (31,8 mm) Racefiets (31,8 mm)
Bestel mee Geen accessoire / Siliconenhoes Zwart / Hartslagmeter / HideMyBell stuurhouder / Snelheid / Cadanssensor Geen accessoire / Siliconenhoes Zwart / Garmin Varia Radar Geen accessoire / Siliconenhoes Zwart / Snelheid / Cadanssensor Geen accessoire / Siliconenhoes Zwart / Hartslagmeter / HideMyBell stuurhouder / Snelheid / Cadanssensor
Vanaf 449,95 Vanaf 259,- Vanaf 519,95 Vanaf 519,95
Huidig product Bekijk product Bekijk product Bekijk product

Alle specificaties

Algemeen

Merk
Garmin
Type batterij
CR2032
Geschikt voor
Racefiets (31,8 mm)
Satelliet signaal
Multi-band GNSS
Trainingsschema's
Ja
Bevestigingsmateriaal
1 standaard stuurhouder + 1 Out Front Mount
Oplaadkabel
USB-C
Waterdichtheid
IPX7
Kleur
Zwart
Garantie
2 jaar

Navigatiefuncties

Route plannen
Plannen in de fietscomputer / Plannen & uploaden via de PC / Plannen & uploaden via de Smartphone
'Back-to-start' functie
Ja
Surprise Me functie
Ja
Kaartweergave
Ja
Kaartmateriaal
Garmin Cycle Map
Kaartmateriaal Uitbreidbaar
Nee
Kaartupdates
Ja, gratis
Turn By Turn aanwijzingen
Ja
Route herberekenen
Ja
Live Tracking
Ja, via GSM

Sensoren

Verbinding sensoren
ANT+ / Bluetooth Smart / WiFi
Snelheidssensor
Compatibel, niet meegeleverd
Cadanssensor
Compatibel, niet meegeleverd
Hartslagmeter
Compatibel, niet meegeleverd
Powermeter
Ja, is mogelijk
Hoogtemeter
Ja, barometrisch
Temperatuurweergave
Ja

Connectiviteit

Beschikbare apps
Garmin Connect / Strava / Training Peaks / Komoot
Toont smartphone berichten
Ja
Strava Live Segments
Ja
WiFi
Ja
ANT+
Ja
Bluetooth
Ja

Display

Touchscreen
Ja
Schermgrootte
2,6 inch
Schermresolutie
246x322 Pixels
Achtergrondverlichting
Ja
Kleurenscherm
Ja

Maat

Borstomtrek
63,5 cm - 132 cm

Compatibiliteit

Geschikt voor
Garmin / Wahoo
Shimano DI2 compatibel
Ja
Geschikt voor Garmin
Edge 540 / Edge 840

Afmetingen

Gewicht
80,3 gram

Diameter stuurklem
31,8 mm