Deel dit bericht

Verbind al je Garmin apparaten met elkaar met Garmin Connected Bike!

7 April 2022

Het Garmin assortiment bestaat uit veel verschillende apparaten. Van fietscomputers tot fietsverlichting en van fietstrainers tot sporthorloges. Wil je als fietser het maximale uit je rit halen? Dan kun je alle apparaten van Garmin met elkaar verbinden! In deze blog vertellen we je meer over het Garmin Connected Bike principe.

Garmin Connect app

Met de Garmin Connect app van Garmin zorg je ervoor dat je al je apparaten kunt koppelen. In de app kun je via ´Meer´ naar ´Garmin toestellen´, vervolgens kun je hier je Garmin toestel toevoegen. Daarna volg je de instructies op je toestel om het koppelen te voltooien.
Na een nieuwe fietsrit kun je je snelheid, locatie, gps gegevens, hartslag, vermogen en sprongen (bij mountainbiken) allemaal in de Garmin Connect app analyseren door de gegevens van je Garmin toestel te synchroniseren met de app. Daarnaast beschikt de app ook over gave features, zoals het volgen van verschillende trainingsprogramma’s of het inladen van routes in je Garmin Edge fietscomputer. Een must-have voor fietsers die met Garmin producten rijden!

garmin connected bike
Met de Garmin Connect app kun je al je apparaten gemakkelijk koppelen.

Garmin Edge fietscomputers

Naast de Garmin Connect app is een Garmin Edge fietscomputer ook een belangrijke factor in het Connected Bike principe. Vanuit de Connect app kun je trainingsprogramma’s en nieuwe routes automatisch in je fietscomputer laden. Na een rit kun je alle trainingsgegevens weer synchroniseren met de Garmin Connect app.

De fietscomputer berekent je FTP, hartslagzones en geeft de intensiteit van je trainingen aan. Ook je Garmin Edge aan of je volgende training een sprinttraining of een hersteltraining wordt. Je ideale trainingspartner dus. Naast de gave eigenschappen van de Garmin Edge kun je de fietscomputer verbinden met de Garmin sensoren, powermeters of de Varia Radar producten. Dan is het mogelijk om real-time je hartslag te volgen, bij te houden hoeveel vermogen je trapt of zelfs de lichtsterkte van de Varia verlichting aan te passen. Met de Garmin Edge kun je dus ook andere Garmin apparaten bedienen. Wil je weten welke Garmin Edge fietscomputer het beste bij jou past? Lees dan onze koopgids.

garmin connected bike
Met een Garmin Edge fietscomputer kun je je route achteraf terugkijken.

Garmin Edge 540

Vanaf € 349,-

Garmin Edge 840

Vanaf € 439,95

Garmin Edge 1040 Solar

Vanaf € 649,-

Garmin Varia Radar & fietsverlichting

Het bedienen geldt eigenlijk alleen voor de Varia Radar. In donkere gebieden zet je de lichtsterkte van de Garmin Varia UT800 fietslamp hoger met je fietscomputer. Wanneer je de lamp uit wilt schakelen, kun je gemakkelijk bijvoorbeeld je sporthorloge gebruiken. De innovatieve fietslamp van Garmin past zich ook automatisch aan omgevingslicht, snelheid en ritprofiel aan.

garmin connected bike
Met bijvoorbeeld je sporthorloge kun je je fietsverlichting gemakkelijk aan- of uitzetten.

Naast een voorlamp heeft Garmin met de Varia Radar RTL515 ook een achterlicht, maar dit is niet zomaar een achterlicht. Het is meer een achteruitkijkcamera met ingebouwde lichtfunctie. De meeste fietsongelukken worden veroorzaakt door achteropkomend verkeer. Daarom is extra beveiliging om je te waarschuwen voor naderend verkeer vanaf achter geen overbodige luxe. Met de Garmin Varia Radar kun je achteropkomend verkeer zien aankomen op je fietscomputer, sporthorloge of smartphone. Verkeer wordt tot wel 140 meter gezien en geeft je direct een melding op je gekoppelde apparaat. Super veilig dus!

garmin connected bike principe
Veiligheid voorop met Garmin fietsverlichting.

Met het ingebouwde achterlicht ben jij ook zichtbaar voor achteropkomend verkeer. Automobilisten kunnen jou bij daglicht tot wel 1,5 kilometer afstand zien rijden. Komen ze dichterbij? Dan begint het achterlicht feller te branden voor meer zichtbaarheid. Naast een constante lichtfunctie heeft de Garmin Varia Radar ook een ‘Peloton-modus’, een knipperlicht op lage intensiteit om fietsers achter je niet te verblinden.

Garmin Varia UT800

€ 149,95

Garmin Varia RTL515 Radar

€ 179,95

Garmin Varia RCT715 Radar

€ 349,-

Garmin Rally vermogensmeters

Zijn jouw trainingen gericht op het ontwikkelen van meer wattage en snelheid? Dan heb je een Garmin Rally powermeter nodig. De Garmin Rally meet het vermogen dat je trapt via het pedaal. Dit kun je vervolgens uitlezen op je Garmin Edge fietscomputer tijdens je rit of achteraf via de Garmin Connect App. Door je vermogen te meten kun je zeer gericht trainingsprogramma’s uitvoeren en je fitheid meten.

garmin connected bike
Trainen op vermogen wordt steeds populairder!

Het trainen van vermogen is de laatste jaren erg populair. Het voordeel van een pedaal powermeter is ook dat je het gemakkelijk op alle fietsen kunt plaatsen. Met de Garmin Rally conversie kit kun je zelfs je vermogensmeter switchen van SPD-SL pedalen voor een racefiets naar SPD pedalen voor een mountainbike. Geen twijfels dus meer of de powermeter wel op je fiets past! Meer weten over de Garmin Rally vermogensmeters? Lees dan hier nu de review van productanalist Dirk.

Garmin Rally RS

Vanaf € 549,-

Garmin Rally XC

Vanaf € 579,99

Tacx fietstrainers

Heb je door de kou of wegens slecht weer even geen zin om buiten te fietsen? En stond er wel een training gepland in je Garmin fietscomputer? Stap op een Tacx fietstrainer en werk je trainingsprogramma lekker binnen af. Je kunt je Garmin Edge fietscomputer namelijk koppelen aan een Tacx fietstrainer via ANT+.

garmin indoor fietsen
Met je Tacx fietstrainer en Garmin Edge fietscomputer kun je lekker binnen blijven fietsen bij slecht weer!

Een fietscomputer in combinatie met een fietstrainer gebruik je om weerstand te simuleren terwijl je een koers, activiteit of workout volgt. GPS is automatisch uitgeschakeld wanneer je een indoortrainer gebruikt. Op je fietscomputer selecteer je bij Training ‘Indoortrainer’. Hier heb je de mogelijkheid om opgeslagen trainingen op je fietscomputer te volgen op je Tacx fietstrainer. Zodra je gestart bent met de training verhoogt of verlaagt de trainer automatisch de weerstand op basis van de hoogtegegevens van de koers of rit. Super handig toch? Benieuwd welke Tacx fietstrainer bij jou past? Lees dan nu de koopgids.

tacx
Ook je Tacx kun je gemakkelijk koppelen aan je Garmin fietscomputer.

Tacx Flux S Smart T2900S + GRATIS Accessoirepakket t.w.v. €130

€ 639,-

Tacx Flux 2 Smart T2980 + GRATIS Accessoirepakket t.w.v. €130

€ 669,-

Tacx Neo 2T Smart T2875 + GRATIS Accessoirepakket t.w.v. €400

€ 1.199,-

Garmin HRM hartslagmeter

Met een Garmin hartslagmeter kan je real-time je hartslag volgen. Garmin heeft twee verschillende soorten, de Dual en de Pro. Een hartslagband meet de elektrische activiteit van de klopping van je hart en deze wordt weergegeven op je favoriete trainingsapparatuur, zoals je Garmin Edge fietscomputer of je Garmin sporthorloge. Een hartslagmeter wordt vaak gebruikt in combinatie met een ander Garmin apparaat, zo kun je je hartslaggegevens het beste analyseren.

Garmin connected bike
Via je sporthorloge kun je gemakkelijk je hartslag in de gaten houden.

Veel fietsers gebruiken de combinatie van een hartslagband met een powermeter om het maximale uit iedere training te halen. Het verschil tussen de Dual en Pro hartslagmeter zijn de gemeten gegevens. De Pro meet namelijk meer dan alleen je hartslag. Verticale oscillatie (de op- en neerwaartse beweging tijdens het lopen), grondcontacttijd en staplengte behoren ook tot de mogelijkheden. Met de accuraatheid van een Garmin hartslagband til je jouw sportprestaties naar een nóg hoger niveau.

Garmin HRM-Dual

€ 69,99

Garmin HRM Pro Plus

€ 114,95

Garmin sporthorloges

Garmin sporthorloges zijn, net als de Garmin fietscomputers, te koppelen aan al je sensoren en toestellen. De smartwatches zijn uitgerust met veel functies om jouw gezondheidsgegevens verder uit te lezen. Heb je een sporthorloge en fietscomputer? Dan kun je er ook voor kiezen om je horloge als hartslagmeter te gebruiken. De sporthorloges zijn ook erg geschikt voor gebruik tijdens het hardlopen, triatlon of fitness. Na je workout geeft een sporthorloge je allerlei interessante data. Meet bijvoorbeeld je rusthartslag, je slaapkwaliteit en energieverbruik op een dag. Zo kun je optimaal voorbereid je volgende training ingaan nadat je genoeg bent uitgerust.

garmin sporthorloge
Met een Garmin sporthorloge heb je al je data direct bij de hand.

Garmin Forerunner 55

€ 189,-

Garmin Forerunner 265

€ 469,95

Garmin Forerunner 265S

€ 469,99

Garmin Forerunner 965

€ 599,99

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Eva van den Berg

Eva van den Berg

Sinds ik bij Mantel werk, schrijf en lees ik dagelijks veel over fietsen. Daarnaast mag ik ook nieuwe producten uittesten. Dit zorgt ervoor dat het steeds meer begint te kriebelen om mijn eigen collectie fietsen uit te breiden. Ik ben dan ook benieuwd hoe de inhoud van mijn schuur er over een paar jaar uitziet. Gelukkig heb ik thuis een grote schuur!

Gerelateerde berichten

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Comfortabel en stijlvol op pad met de nieuwe GripGrab fietskleding en accessoires

26 Januari 2024

Stap uit je comfortzone en omarm alle weersomstandigheden met de nieuwste fietskleding en accessoires van GripGrab ...

10 tips om de Rapha Festive 500 te volbrengen

15 December 2023

De Rapha Festive 500 ...