Deel dit bericht

Merino Wol

26 April 2016

Een unieke soort wol van een uniek schaap. Oorspronkelijk afkomstig van een kleine Berberstam in Marokko. De Moren, de islamitische bevolking van het middeleeuwse Spanje, zijn het succes achter dit Merino schaap.

Merino wol

Een zeer duurzame soort wol, welke unieke eigenschappen bevat, dat is Merino wol. Het is een dunne wolsoort dat zijdezacht aanvoelt. Het isoleert en ademt veel effectiever dan andere wolsoorten. Hierdoor houdt het ook geen nare geurtjes vast. Iets waar andere wolsoorten wel erg gevoelig voor zijn.

Het schaap is het meest bekend om zijn wol. De wol van een Merino schaap is niet alleen heel erg bijzonder door zijn eigenschappen, maar een Merino schaap produceert ook nog eens heel veel wol. Per vierkante centimeter groeien er bij een Merino schaap tien keer zoveel haartjes als bij een gemiddeld ander schaap.

merino wol

Speciale eigenschappen

Deze wol soort is zeer geschikt voor verschillende toepassingen. Zo ook voor kleding, omdat de stof niet kriebelt. Een nare eigenschap die vele andere soorten wol wel hebben. Het is daarom ook niet zo gek dat je tegenwoordig in de kledingbranches steeds meer Merino wol voorbij ziet komen. En dan blijft de sportbranche natuurlijk niet achter, want als vocht wordt geabsorbeerd uit de koude lucht, maken Merino-vezels warmte vrij via een moleculair proces dat “heat of sorption” heet. Is het erg warm en begin je te zweten, dan neemt de wol het vocht op en verdampt deze. Deze verdamping geeft verkoeling. Het merk Dotout is hier onder andere een mooi voorbeeld van. Zij maken gebruik van Merino wol in hun collectie.

merino wol

In ons assortiment terug te vinden...

Het mooiste aan Merino wol is, dat je niet weet dat je wol draagt. Het voelt niet als vele ander soorten wol en ziet er ook niet zo uit. Kans is groot dat jij misschien al iets in de kast hebt liggen met Merino wol erin verwerkt. En anders is het een prachtig materiaal om kennis mee te maken.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Arthur Weisink

Arthur Weisink

Gerelateerde berichten

Ontdek de nieuwe Bliz fietsbrillen: Scandinavisch design voor maximale bescherming en stijl

18 April 2024

Bliz fietsbrillen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende fietsers ...

Openingsevent: Vier het nieuwe fietsseizoen in Superstore Rotterdam

29 Februari 2024

Kom op zaterdag 23 maart langs bij Superstore Rotterdam en vier met ons de opening van het nieuwe fietsseizoen! Op 23 ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...