Menu
Terug
In onze Superstores mag je alles aanraken, testen en proberen! Kom langs.

Garmin Varia RTL515 Radar Achterlicht

Garmin Varia RTL515 Radar Achterlicht
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.
  • Gratis retourneren

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Onze keuze voor een achterlamp met fietsveiligheid

Onze keuze voor een achterlamp met fietsveiligheid

Dit innovatieve achterlicht bevat een ingebouwde radar die waarschuwt voor achteropkomend verkeer. Op deze manier kun je op tijd anticiperen en kom je niet voor verassingen te staan.

Beschrijving

Beschrijving

Veel fietsongelukken worden veroorzaakt door achteropkomend verkeer. Daarom is extra beveiliging om je te waarschuwen voor naderend verkeer vanaf achter geen overbodige luxe. Met de Garmin Varia RTL515 Rearview Radar kun je achteropkomend verkeer zien aankomen én word je goed gezien dankzij het ingebouwde achterlicht. Verkeer dat je van achteren nadert wordt door de Varia Radar tot wel 140 meter gezien en geeft je direct een melding op je gekoppelde apparaat. De Garmin Varia RTL515 werkt samen met je Garmin Edge fietscomputer, Garmin smartwatch en zelfs enkele fietscomputers van andere merken. Omdat de RTL515 beschikt over zowel ANT+ als Bluetooth connectiviteit, kun je de Rearview Radar ook koppelen met je smartphone. De Garmin Varia App zal vervolgens op je smartphone meldingen geven van achteropkomend verkeer.

Met een zichtbaarheid tot op 1,5 kilometer bij daglicht, kunnen automobilisten je vanaf een grote afstand zien rijden. Je zichtbaarheid wordt vergroot doordat de Garmin Varia automatisch van lichtstand verandert wanneer er verkeer nadert. De Varia RTL515 heeft zowel een 'day flash' als constante lichtmodus. Fiets je veel in een groep? De peloton modus zorgt voor een zwakkere flash modus die vriendelijk is voor de ogen van andere rijders. Het compacte verticale ontwerp van de Varia RTL515 Rearview Radar maakt montage van het apparaat op bijna alle type zadelpennen en fietsen mogelijk. De Garmin Varia RTL515 Rearview Radar heeft een accuduur tot wel 16 uur.

Technologie

Radartechnologie
De Garmin Varia Radar maakt voor de detectie van achteropkomend verkeer gebruik van radiogolven. Het slimme achterlicht zendt tijdens het fietsen constant radiogolven uit. Wanneer er een auto achter je nadert weerkaatsen de radiogolven hier op af. Een sensor in de Varia vangt vervolgens deze terugkomende radiogolven op, en communiceert dit met je fietsnavigatie. Zo weet jij dat er een auto aankomt! Radartechnologie wordt natuurlijk al heel lang gebruikt in de luchtvaart en scheepvaart. Ook gebruiken steeds meer autofabrikanten het om hun voertuigen slimmer en veiliger te maken. In de fietsenwereld is het gebruik nog relatief nieuw, en is de Garmin Varia een zeer innovatieve uitvinding om het fietsen in druk verkeer nóg veiliger te maken.

Waterproof
De Garmin Varia radar heeft een IPX7 certificering waardoor je deze probleemloos kunt gebruiken tijdens zelfs de meest uiteenlopende weersomstandigheden.

Connectiviteit
De radar beschikt over ANT+ én Bluetooth connectiviteit.

Compatibiliteit

Werkt feilloos samen met deze Garmin producten en onder andere de Wahoo Element, Bolt en Roam met een up-to-date firmware.

Standaard meegeleverd

• Garmin Varia RTL515 Rearview Radar
• Bevestigingsmateriaal
• USB kabel
• Handleiding
Toon meer Toon minder

Reviews

Reviews

4.9 / 5
Gemiddelde uit 49 reviews
5
42 reviews
4
7 reviews
3
0 reviews
2
0 reviews
1
0 reviews

Foto's van klanten


Meest relevante reviews

4 / 5

Praktische Preventieve Veiligheid

- Stef 19 december 2021

Heel erg goede 'u see me, i see you' principe, rkt echt heel erg goed en je ziet de auto achter je al aankomen op je display m.b.v. rode belijning en een stip welke bij je achterop komt en de belijning word weer groen als de auto voorbij is. je houd rekening met de achteropkomende auto doordat je weet dat hij er aankomt.

Plus- & minpunten

praktisch
Preventief
Simpel en overzichtelijk
prijs

5 / 5

Veiligheid op de racefiets neemt met sprongen toe

- Jaap 25 oktober 2021

Ik rijd nu al meer dan één jaar met de Varia RTL515 op de racefiets rond. Het geeft mij echt een superveilig gevoel, je mag spreken van extra ogen in je rug die de veiligheid een enorme meerwaarde geeft. Ik merk dat auto's met een grotere boog langs mij heen rijden bij het inhalen. Al eens een compliment van een politieagent gehad met de woorden "dat apparaat zou iedere fietser moeten hebben". Ik gebruikte het apparaat eerst in combinatie met de Garmin Edge Explore. Nadeel was dat het piepsignaal van de Edge Explore erg zacht is. In alle eerlijkheid, ik miste hierdoor soms weleens achteropkomend inhalend verkeer. Je kijkt tenslotte niet constant op je fietscomputer. Nu rijd ik rond met de Garmin Edge 1030 Plus. Deze heeft een veel luidere signaaltoon. Geweldig, het piepsignaal is nu niet meer te missen. In combinatie met alle informatie op het scherm, nog veiliger! Ik ga echt nooit meer van start zonder de Varia RTL515 (fiets 10.000 km. per jaar). Eén minpuntje: Ik rijd met een tas onder het zadel. Hierdoor geen ruimte om de Varia RTL515 aan de zadelpen te monteren. Ik heb deze dan ook aan mijn zadeltas zelf moeten bevestigen, wat wel even een gepuzzel was.

Plus- & minpunten

Batterijduur
Betrouwbaarheid
Veiligheid
Prijs

4 / 5

nuttig en goed werkend met verbeterpunt qua instelbaarheid lichtintensiteit

- T. 23 augustus 2021

teamgenoten vinden achterlicht te fel lichtintensiteit moet instelbaar zijn maar daarvoor moet je zelf eerst schermopties toevoegen

5 / 5

Met een veiliger gevoel onderweg

- Mark 24 juli 2021

Zag eerst niet het voordeel van deze radar. Maar omdat ik alleen in de bergen ging fietsen toch gedaan. Erg tevreden er over. Soms hoor je door bochtige berg wegen, verkeer nog niet aankomen, maar detecteert de radar het wel al ! Ook de batterij gaat lang mee (op knipper stand in ieder gaval). Is het geld nu al zeker waard geweest !

Plus- & minpunten

Goed zichtbare verlichting
Goede levensduur batterij
Met een veiliger gevoel onderweg
Vrij prijzig

5 / 5

Deze had ik eerder moeten kopen.

- Lex 17 juni 2021

Erg simpel en zeer snel te koppelen met Wahoo. Werkt goed, begin wel even wennen bij groepsritten, dan ziet deze ook regelmatig fietsers uit de eigen groep die versnellen om gaatjes dicht te rijden. Geeft vertrouwen in wat achter je gebeurt.

Plus- & minpunten

Geeft goed beeld van wat er achter je gebeurt.
Gelijk verlichting.
Werkt ook zeer goed met een Wahoo roam
Prijs
Wel een erg fel lampje bij groepsritten

Alle specificaties

Algemeen

Merk
Garmin
Kleur
Zwart

Stroomvoorziening

Stroombron
Interne Accu
Max. batterijduur laagste stand
16 uur

Connectiviteit

ANT+
Ja
Bluetooth
Ja

Functies

Knipperstand
Ja
Smart verlichting
Ja
Dagrijverlichting
Ja

Keurmerken

StVZO keurmerk
Nee